Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   415 / 2208
(#) Ricsi89 válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Nekem ilyet a most tesztelgetett PCL85 csinált. meg is ijedtem először, hogy mi a fene. utána néztem, hogy az alsó része a fűtőszálnak izzik fel egy pillanatra. labortápról hajtottam és ilyenkor a fűtőáram egy pillanatra majdnem 1A-re ugrott. Ha viszont áramkorlátosan indítottam 300mA-ről, akkor nem csinált ilyet.
(#) djhans válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Ez nagyon dúrva, olyan mintha egy izzólámpa villanna fel. Nálam is volt ilyen egyszer de sokkal kisebb mértékben. Szerintem nem lesznek ezek a csövek hosszú életűek ha ez így marad.
(#) Danaman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 18, 2009
Jól néz ki nekem is nagyon tetszik az ebl21 ebből csináltam az első erősítőm, és igen szép hangja van azzal a picurka VT kimenővel is.
Moszkvai: Nekem is van 2db ECC82-esem és pont ugyan így csinálja úgylátszik ezeknél ez sűrű jelenség.
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 18, 2009
Hát köszönöm szépen.
Első hallásra soknak tűnik ez a 300 darab, de hát most hagytam volna ott őket?
Egyébként ismerős ismerősének az ismerősétől vannak és remélem tényleg mind működik is (na jó max 10 százalékuknak engedélyezem hogy hibás legyen!)
(#) Danaman válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 18, 2009
Akkor innentől te vagy a fórum pcl86 ellátója?
(#) MrBrown válasza Danaman hozzászólására (») Feb 18, 2009

Várjuk ki, hogy mind az-e + működik-e!
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 18, 2009
Na Zolibácsi! Végre te is haladsz! Pofás kis szerkentyű, már csak egy szép káva hiányzik neki!!!
(#) besi99 válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 18, 2009
A kettes verzió szokott lenni, mindenképpen bizonytalan a jövője, bár én is láttam 10 perces, és tiz éves ilyeneket, de idegesítő.
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Feb 18, 2009
Hát Müszi! Ne haragudj, de most csalódtam Benned! Beígéred nekem a hangszórót privátban, még tudtam is volna adni értei olyan csöveket , amiket mondtál, aztán visszamondod, most meg itt hirdeted a topikban ....
(#) kocos válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 18, 2009
Üdv! Engem érdekelnének a hangszórók, de sajna pénzem nincs Mire cserélnéd? )
(#) CIROKL válasza kocos hozzászólására (») Feb 18, 2009
Nem is pénzre gondoltam ! Pénzért nem is adnám senkinek szigorúan csak csere érdelkel , Pl valami amit még tudok használni valamire ? CSŐ az esetleg érdekel ?
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Feb 18, 2009
Müszinek : azt a hangszórót add oda a kocosnak Ő nagyobb hasznát venné! Egyébként most délután szedtem neked össze első körben mintegy 170 darab csövet ami már csak gyüjteménybe jó . Az is lehet hogy van benne olyan ami talán még alkalmazható ?

Müszinek.JPG

(#) Müszi válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 18, 2009
Hű de jó
És hogy oldjuk meg a szállítást?
Ha esetleg jársz Kaposváron....

üdv: Müszi
Hu aztsem tudom hol is van az a Kaposvár ? Budapest ? Vagy egyéb más megoldás . Majd priviben . Hangszóró ?
A hangszórót Kócosnak fogom odaadni, mert tényleg megígértem és nem szeretném ha megharagudna
És mi a bajuk az uborkáknak?
Kaposvár Somogy megye székhelye

üdv
(#) Moszkvai válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 18, 2009
Az a szomorú, hogy hármat vettem/mert 1 darabot vettem a börzén de az nem csinál ilyet/ és mind a három ugyanezt csinálja. Sőt egynek csak az egyik fele a jó.
Ráadásul itt vettem a hobbielektronika apróhirdedéséből.
http://www.hobbielektronika.hu/apro/hirdetes_7264.html
Lehet hogy direkt selejteket árul? OFF
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 18, 2009
Van itt minden rendesen.
Moszkvai: nézd meg az elektroncso.hu-n írnak valamit az ún. puhaindításról, nézd meg, lehet rajz is van. Én olyasmit akartam építeni, hogy 10V-tal kezdi és szép lassan teljes feszültségre (13,4V) emeli a fűtőfeszt, olyan 5-6mp alatt, tehát nem villanik a cső fűtése, ez olyan, mint amikor bekapcsolom a gépnél az 5.1 erősítőjét, akkor a subwoffer.
(#) Moszkvai válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Most vettem a csövet, állítólag új.
Nekem eddíg olyan volt ami nem csinált ilyet.Sajna csak 1db ahhoz akartam még venni./
Sőt van még benne EL84 meg EZ84 az se csinálja, pedig
ugyanarról megy.
Azt akarom megtudni, hogy selejtes-e mert akkor visszaküldöm az elódnak.1000Ft volt darabja.
Ha ingyen kaptam volna nem szólnák egy szót se de hát.....
Hát a bajuk csak annyi hogy ezek nálam már nagyon sok éve bevoltak dobozolva ? És mostanában előkerültek / A Csövezés élménye !/ Naggyából már kivállogatam ami engem a továbbiakban érdekelhet ? Még majd lessz csak idő hiányában most ennyire futotta . De viszont porosak piszkosak , az azonosító feliratok hiányosak . Viszont neked a gyüjteményed létszámát azt majd meglöki talán ez a pár száz darab csövecske! Egyébként nagyonj ól tudom hogy holvan Kaposvár ! :eek2:
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Itt van , így nem fog villanni.
Belőhető más feszre is ..
Idézet:
„Hu aztsem tudom hol is van az a Kaposvár”

pedig ebben a hszben azt írtad nemtudod pontosan

Csak kár hogy közületek mindenki olyan messze lakik :rinya:
(#) djhans válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Ha villan akkor azok selejtek!! 1000Ft?! Annyiért nagyon sok. A börzén 200Ft-ért adják az ECC82-t. Vagy helyette jó a 6N1P szintén 200-ért vagy végső esetben tudsz az elektroncso.hu-n venni 6N1P-t 500-ért újat.
(#) cruisher válasza djhans hozzászólására (») Feb 18, 2009
Szerintem ez nem jelenti azt hogy selejt. Nekem egy 60as evekben keszult erositobe volt gyarilag szinten iylen villanos ECC82 (Tungsram), es tokeletesen mukodott. Kesobb beis mertem a csovet, hibatlan volt 40 ev utan is, pedig napi hasznalatban volt...
Ha zavar, csukott szemmel kapcsold be
(#) mark.budai válasza CHZ hozzászólására (») Feb 18, 2009
Köszi, de nem tudom megnyitni. JPG-ben át tudod küldeni? Az enyém nem villan. Még nem tudtam, hogy viselkednek ezek a csövek, amikor még egy sem volt. Most építgetek egy sztereó PCL86SE-t A tápegység talán holnap kész lesz, az erősítő még nem.
(#) Moszkvai válasza cruisher hozzászólására (») Feb 18, 2009
Van akinek csak egy ilyen van?
Nekem három egyszerre.
Lehet, hogy azért került ennyibe mert ritkaság?
Az OFF-olást, hogy tudom aktiválni?
Mert nekem ez nem működik.
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Semmi gond ezekkel a csövekkel a működésüket ez a felvillanás eggyáltalán nem befolyásolja , használd és megy addig mig megy ? Nekem is csak az ECC - ék nél van ilyen jelenség , van egy két darab ami így viselkedik . Most találtam egy EM84 -et is ami szintén így villan ? Ez netán tungsram betegség ? Ha nagyon zavar akkor csinálj lágyindítást !
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 18, 2009
Annyira megnyugtattatok, hogy mostmár így hagyom!
Ez lesz a sexepilje! :zavart1:
Nekem van egy RFT PCL86-om (német) és ugyanezt csinálja.
Lámpának képzeli magát. Félig igaza van lámpás erősítő

üdv
(#) lpcollector válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Én így késleltetem a fűtést, ha 12,6V-ból nagy áram kell...

futestap.jpg

Következő: »»   415 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem