Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
És ehhez mit szólsz? Bővebben: Link
Ilyet hallottam szólni is, még nem hallottam hozzá fogható végfokot. 55W A-osztályban. 3Hz-57kHz lineárisan.
Segitséget szeretnék kérni, de nem egy új építéshez, hanem egy ugyancsak felnőttkoru regent 75 gitárerősítőhöz. A napokban kaptuk, korához mérten jó állapotban, némi búgással és pattogással, de miután ki lett takarítva bemelegedés után egyre erősebben csattog durrog és búg. mi az előerősítőre gyanakszunk (2*ecc83), de hozzáértés hiányában nem igazán tudunk mit kezdeni vele. Hogyan lehetne kideríteni a hibát, merre keressek?
első körben az összes elkót kicserélném! Aztán, ha Koweg gyártmányű fóliakondik vannak benne, akkor azokat is, mert "szeretnek" átvezetni ! Potméterek alapos tisztítása, szükség esetén cseréje sem árt! Forrasztások átnézése, kontakthiba esetén újraforrasztása ! Ha ez mind megvolt, és még mindig recseg, akkor jöhet a szisztematikus hibakeresés, fokozatról fokozatra ("hátulról előre")Ugye terhelés (hangszóró) nélkül nem kapcsoltátok be?
Képet tudnátok feltenni róla? A Regent 75 típust nem ismerem!
pár képet készítettem, de lehet az a 75 valójában 15
Meg kell húzni a szűrőelkó rögzítő csavarját. Nekem a Terta 811 ropogott mint a tábortűz...
De egyetértek kocossal, hogy a csatoló, és hidegítőkondikat is érdemes cserélni. Sőt, a tápszűrő elkót is. :yes:
A képeken jól látszik a 2db EL84...Valóban csak 15w lehet a teteje!
Kócos kollégához csatlakozva, az évek során kiszáradt tápszűrő elkó belül átüt, és ennek a hangját hallod csattogásnak, a búgást is ez okozhatja, merthát a kiszáradt kondinak a kapacitása lecsökken, és szivárgó áram indulhat meg...Nem, hogy csökkentené a búgásodat, hanem még terhel is, főleg, ha még át is húz belül...
Miniatűr cső ez is!
Azt a hét,meg a nyolcát! Itt az a szó,hogy"brutális",valójában semmitmondó... :wow1: Elkezdtem én is a felújítást,de "ahhoz képest"csak játékszer lesz.Tervezés fázisa:talán így?
A kis rácsos csövek EF83-asok, vagy 86-osok?
ezekből lehet-e hangfrekis kapcsolást csinálni?
GMI-6 orosz csővek.
Itt az az adatlapja. Remélem segít.
Hmm.. Tetróda.. Nem is rossz! [OFF]Ha nem lehet, nálam van Nekik hely! Csak említem...
ilyen van a havernak/szomszédnak/sok, és újak. 1000-ért adja darabját. SE-nek meg kellene csinálni
Te strubi, ez a zöld trafó gyönyörű! Nincs elfekvőben még egy?
Hova vissza nem keresel Ha jól tudom, ruszkaja trafó. Börzén szoktam látni különféle trafókat, meg fojtókat ilyen kivitelben, vaterán is fel-felbukkan egy-egy csöves orosz masina, amiben vannak ilyenek
Igazából csak begépeltem a gogliba hogy "PCL 86"
Idenézz, keresés közben kiszúrtam pici kb 3*3 centis képen a PCL-emben használt deprez ikertesóját Majdnem olyan szép környezetben van mint az enyém
Hát én még a börzén sose láttam ilyet, de szerintem is nagyon jól néz ki!
Ahol dolgozom (XI. ker.) az egyik hobbielektronika boltban (egymástól 50! méterre van kettő, majd 500 méterre egy harmadik) van ránézésre ilyen de nem tudják megmondani hogy mit tud elvégre ők csak árulják
Gyerekek a szomszédnak van rengeteg zöld trafója.Anód trafók, orosz lokátorból valók. A városföldi lokátor állomást szedte szét. Éppen ma voltam nála, van vagy 50 db. 240 volt-6,3 volt, 300 volt 6,3 volt.3 H folytók-szintén zöld.
Ezeket úgy összerakták hogy nem lehet szétszedni, utána beletették zöld festékbe. Ha kell holnap lefotózom, és felteszem.
Szerintem kérek tőle mindenből 1-2 db-ot, és elviszem a talira. Holnap fotózok, és árat kérdezek. Nem fogja soké adni, mert eddig a kutyának nem kellett. A börzére azért nem viszi mert nehéz.
Azok 3 H-isek, kis aranyos trafók. Ha jól emlékszem hiperszil vason vannak a trafók, mert olyan kerekek
Akkor sejtem ki lehet! Nála láthattuk anno Bajkeverővel ezeket a zöld trafókat/fojtókat, 1-2 db-ot. Mondta, hogy van neki sok, csak nem tudja elhozni. Meg egy teherautóval már elvttek a méhbe. Voltak még Olajpapír kondiai , adócsövei, meg a kis műszereket is Tőle vettem
Nekem is van egy ilyen, ez fűtőtrafó, sokszor 6,3 van rajta.Ha érdekel valakit felteszem ide ezeknek a ruszki trafóknak az adatait, Sturbitól van meg.
üdv
Kollégák, ha tényleg lenne eladó orosz trafó meg fojtó, engem is érdekelne 1-2 darab. Sajnos én mosonmagyaróvári vagyok, elég nehéz itt ilyesmihez hozzájutni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |