Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   618 / 2208
(#) Mate78 válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 28, 2009
Szerintem 800V már bőven sok neki,de ha el is viselné, akkor sem jó a kimenőm illesztése hozzá, szerintem kellene vagy 8-10k Raa.

(#) Müszi válasza gkari hozzászólására (») Jún 28, 2009
Én egy db-ra igényt tartanák :yes:
(#) gkari válasza Müszi hozzászólására (») Jún 28, 2009
Hát igen, engem is frusztrál az a 8-10 kOhm(meg az akár 1kV!),szóval bánom is én, legyen a gyüjtőké, de nemám testvériesen osztozni, hanem igazságosan!
Üdv:gkari
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 28, 2009
ha valóban nézted, akkor láthattad, hogy a gyártó a max anód feszültséget 550 Voltban határozza meg folyamatos üzemre. De ezt megközelíteni sem célszerű. Ecopityu valóban kivett 50 W-ot 500V mellett, de ez csak egy próba volt, arról semmit nem tudunk, hogy ez mennyiben befolyásolja a cső élettartamát.
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Jún 28, 2009
rhesus23, és Müszinek ment pü.
gkari
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Jún 28, 2009
Bocsi, nem írtam , hogy egy kipróbálás erejére.
Ki is javíttatom!
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 28, 2009
Kipróbálás erejéig sem adnék neki 800 V -ot ! Ha egyszer 550 a max... nem véletlenül adják meg ezeket az adatokat a gyárban. Jó a cső "többet is bír", de ha félvezetőknél is ilyen a hozzáállásod, akkor elég sok tranzisztort "kiírthatsz" egy évben ...
(#) Mate78 válasza kocos hozzászólására (») Jún 28, 2009
Nem mondta, mennyi ideig tartana a kipróbálás.18 mikroszekundumig 7000V anódfeszültséget is elvisel.Bocs, ezt nem hagyhattam ki
(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 28, 2009
Hát ha olyan gyorsan le is tudod kapcsolni az anódfeszt, akkor csak rajta!
[off] VICC, ne próbálja senki otthon meg!
Sorkimenőről anódfeszt adni neki!
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 28, 2009
Idézet:
„Sorkimenőről anódfeszt adni neki!”

Márk, itt megint mellé nyúltál! A sorkimenőn sincs ennyi anódfesz. Azért van feszültség impulzus, mert a PL500 hirtelen kikapcsol, és a rákapcsolt rezgőkör (a sorkimenő, és kondenzátorok párhuzamos köre) átlendül. Mikor bekapcsol a PL, az anódfeszültsége nagyon lecsökken.
a 18 us pedig a soridőből adódik, ami 64 us. Ebből kevesebb, mint 18 us lehet a sorvisszafutás ideje.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 28, 2009
Nem is írtam komolyan!
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 28, 2009
Azt én tudom. Csak mégis az jön nekem le, hogy nem igazán érted, mi zajlik le a PL500 "eredeti munkahelyén". Igaz, mi már nem is erre a célra akarjuk használni.
(#) kocos hozzászólása Jún 28, 2009
MÁRK! Vegyél magadnak egy ilyet !
(#) Mate78 hozzászólása Jún 28, 2009
Ma ezzel foglalatoskodtam.A KT88SE deszkamodell a BEAG 782-es hálótrafójával.Egyelőre a meghajtás 6N8SZ lesz hozzá.Később kipróbálom 3,5-4k-s kimenőkkel.

üdv

IMG_1253.jpg

(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Jún 28, 2009
Köszi!
(#) kocos válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 28, 2009
KT 88-at én is megkóstolnám ! Majd kérünk infokat, hogy szerepel
(#) Mate78 válasza kocos hozzászólására (») Jún 28, 2009
Persze, majd beszámolok, de gyors eredményeket ne várj tőlem.
(#) kalmi79 válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 29, 2009
Látom jó helyre kerültek az alkatrészeim!
(#) ngyzoli válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 29, 2009
Ilyen végcsöveket én is elfogadnék. Ezzel szinte el sem lehet rontani... Príma!
(#) rhesus23 hozzászólása Jún 29, 2009
Sikerült szereznem egy jó vasat trafóhoz. 95x115mm, magasság olyan 55 körüli, a nyelvszélesség 38mm, lemezvastagság 3mm. Így kb.20cm2. Miben lehet ilyen vas? Illetve hol lehetne ilyent szerezni? Azért ide írok mert a trafós topikok kicsit behaltak és azért itt is megfordul jó pár hozzáértő.
(#) fleta válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 29, 2009
lemez 0,35 nem? 3mm nagyon vastag lenne. Nem szabvány a vas méret
(#) rhesus23 válasza fleta hozzászólására (») Jún 29, 2009
Elírtam egy tizedesvesszőt, de most megmértem még egyszer, hogy tényleg 0,35-ös-e? Inkább 0,25-ös mint 0,3-as. Szerintem kimenőnek nagyon jó lenne ilyen lemezvastagsággal meg ekkora keresztmetszettel, de sajnos csak ez az egy van belőle.
(#) mark.budai hozzászólása Jún 29, 2009
[off]Nem tudom, hogy ez itt mennyire OFF. De megszámoltam, felírtam a csöveket. És rájöttem, hogy eljutottam az első 50 csőhöz. Van köztük 3 rossz. Folytatódhat így így tovább !
(#) Müszi válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 29, 2009
[OFF]Nekem már biztos megvan az 1000 db, csak egy kis kedv kéne összeszámlálni őket
(#) djhans hozzászólása Jún 29, 2009
Csöves előfokot kezdek építeni. Az EAG AE-211 előfokát csinálom meg. Így lesz lemezjátszó előerősítő és hangszín is. Egy kis dobozban lesz csöves egyenirányítással. Egy rádió trafó remélem kiszolgálja. Lesz benne két EM84 is kivezérlés jelzőnek.
(#) Cavalier hozzászólása Jún 29, 2009
Trafó, SM85b ügyben türelmet kérnék még, a boltban nem volt annyi amennyi kéne, de bontanak még, és lesz, talán a héten már! Küldöm majd mindenkinek a részleteket magánban.
(#) Cavalier válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 29, 2009
Addig is egy kis csemege: GU81 push-pull 950W a kimeneten, 2,8kW a hálózatból, 55 kiló basszuserősítő...
(#) burgdavid válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 29, 2009
Ezzel már rendesen dörögne a Preckóm
A megyébe azt hihetnék hogy a menny dörög, pedig csak gyakorlok...
(#) mayky válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 29, 2009
Csak érdekességképpen, hátha vki még nem látta, de a Tungsram is gyártott anno ilyen "állat" csövet.
5SO45T tip. megjelöléssel.

Tungsram
(#) mark.budai válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 29, 2009
Ilyen nekem is kel!!!
Következő: »»   618 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem