Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szerintem 800V már bőven sok neki,de ha el is viselné, akkor sem jó a kimenőm illesztése hozzá, szerintem kellene vagy 8-10k Raa.
Hát igen, engem is frusztrál az a 8-10 kOhm(meg az akár 1kV!),szóval bánom is én, legyen a gyüjtőké, de nemám testvériesen osztozni, hanem igazságosan!
Üdv:gkari
ha valóban nézted, akkor láthattad, hogy a gyártó a max anód feszültséget 550 Voltban határozza meg folyamatos üzemre. De ezt megközelíteni sem célszerű. Ecopityu valóban kivett 50 W-ot 500V mellett, de ez csak egy próba volt, arról semmit nem tudunk, hogy ez mennyiben befolyásolja a cső élettartamát.
Bocsi, nem írtam , hogy egy kipróbálás erejére.
Ki is javíttatom!
Kipróbálás erejéig sem adnék neki 800 V -ot ! Ha egyszer 550 a max... nem véletlenül adják meg ezeket az adatokat a gyárban. Jó a cső "többet is bír", de ha félvezetőknél is ilyen a hozzáállásod, akkor elég sok tranzisztort "kiírthatsz" egy évben ...
Nem mondta, mennyi ideig tartana a kipróbálás.18 mikroszekundumig 7000V anódfeszültséget is elvisel.Bocs, ezt nem hagyhattam ki
Hát ha olyan gyorsan le is tudod kapcsolni az anódfeszt, akkor csak rajta!
[off] VICC, ne próbálja senki otthon meg! Sorkimenőről anódfeszt adni neki!
Idézet: „Sorkimenőről anódfeszt adni neki!” Márk, itt megint mellé nyúltál! A sorkimenőn sincs ennyi anódfesz. Azért van feszültség impulzus, mert a PL500 hirtelen kikapcsol, és a rákapcsolt rezgőkör (a sorkimenő, és kondenzátorok párhuzamos köre) átlendül. Mikor bekapcsol a PL, az anódfeszültsége nagyon lecsökken. a 18 us pedig a soridőből adódik, ami 64 us. Ebből kevesebb, mint 18 us lehet a sorvisszafutás ideje.
Nem is írtam komolyan!
Azt én tudom. Csak mégis az jön nekem le, hogy nem igazán érted, mi zajlik le a PL500 "eredeti munkahelyén". Igaz, mi már nem is erre a célra akarjuk használni.
Ma ezzel foglalatoskodtam.A KT88SE deszkamodell a BEAG 782-es hálótrafójával.Egyelőre a meghajtás 6N8SZ lesz hozzá.Később kipróbálom 3,5-4k-s kimenőkkel.
üdv
Köszi!
KT 88-at én is megkóstolnám ! Majd kérünk infokat, hogy szerepel
Persze, majd beszámolok, de gyors eredményeket ne várj tőlem.
Látom jó helyre kerültek az alkatrészeim!
Ilyen végcsöveket én is elfogadnék. Ezzel szinte el sem lehet rontani... Príma!
Sikerült szereznem egy jó vasat trafóhoz. 95x115mm, magasság olyan 55 körüli, a nyelvszélesség 38mm, lemezvastagság 3mm. Így kb.20cm2. Miben lehet ilyen vas? Illetve hol lehetne ilyent szerezni? Azért ide írok mert a trafós topikok kicsit behaltak és azért itt is megfordul jó pár hozzáértő.
lemez 0,35 nem? 3mm nagyon vastag lenne. Nem szabvány a vas méret
Elírtam egy tizedesvesszőt, de most megmértem még egyszer, hogy tényleg 0,35-ös-e? Inkább 0,25-ös mint 0,3-as. Szerintem kimenőnek nagyon jó lenne ilyen lemezvastagsággal meg ekkora keresztmetszettel, de sajnos csak ez az egy van belőle.
[off]Nem tudom, hogy ez itt mennyire OFF. De megszámoltam, felírtam a csöveket. És rájöttem, hogy eljutottam az első 50 csőhöz. Van köztük 3 rossz. Folytatódhat így így tovább !
[OFF]Nekem már biztos megvan az 1000 db, csak egy kis kedv kéne összeszámlálni őket
Csöves előfokot kezdek építeni. Az EAG AE-211 előfokát csinálom meg. Így lesz lemezjátszó előerősítő és hangszín is. Egy kis dobozban lesz csöves egyenirányítással. Egy rádió trafó remélem kiszolgálja. Lesz benne két EM84 is kivezérlés jelzőnek.
Trafó, SM85b ügyben türelmet kérnék még, a boltban nem volt annyi amennyi kéne, de bontanak még, és lesz, talán a héten már! Küldöm majd mindenkinek a részleteket magánban.
Addig is egy kis csemege: GU81 push-pull 950W a kimeneten, 2,8kW a hálózatból, 55 kiló basszuserősítő...
Ezzel már rendesen dörögne a Preckóm
A megyébe azt hihetnék hogy a menny dörög, pedig csak gyakorlok...
Csak érdekességképpen, hátha vki még nem látta, de a Tungsram is gyártott anno ilyen "állat" csövet.
5SO45T tip. megjelöléssel. Tungsram
Ilyen nekem is kel!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |