Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   247 / 282
(#) Kokler0 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Köszönöm!
014-5 öst találtam de így 10 másodpercenként csippan kétszer a sziréna a billentyűzethez hasonlóan. Hogyan tudnám megoldani hogy szabotázs esetén rendesen szóljon a sziréna?
(#) Kovabe válasza Kokler0 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Szia
Valóban igazad van, ha deol-ba kötöd az eszközöket akkor csak így lehet működtetni a szirénát. Ha annyira fontos a szabotázs jelzés akkor a egy ellenálásás rendszert kell alkalmazni akol ha nem teszed külön zónára az érzékelőktől érkező szabotázsjelzéseket akkor csak egy általános jelzést kapsz. Valamit valamiért de miért is ennyire fontos ez a hangos szabotázs jelzés?
(#) Kokler0 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Így tanul az ember ha kérdez
Amúgy egy paradox rendszert cseréltem le egy DSC re és a régi rendszer így volt. Bár ott EOL volt használva és külön volt egy zona szabotázsnak. De így is jó lesz. Köszönöm még egyszer
(#) idegen hozzászólása Nov 15, 2016 1 /

szép estét , volna egy kérdésem olyan esetem voltma hogy hibakod 1 , 2 és 8 mire odaértem csak 2 és 8 volt , na a lényeg akukat kicseréltem 2013 ba letek berakva , traft is lecseréltem habár 17 voltom megvolt de mondom bisztos ami bistos , mire beálitotam az idott adigra ismét kigyulat a 2 hogy nincs 220 pedig van. mi lehet a gond ilyen bajom még nem volt.
koszi a tanácsokat is elore .
(#) Kovabe válasza idegen hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Milyen panelod van?
(#) gyunagyos válasza Kokler0 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Az egyik pgm kimenetet programozd 11(rendszer szabotázsra) majd egy 5.6 kohm ellenállással kösd egy zónához, amit 21-re (24 órás szabotázs) állítasz. 501 vagy 502 szekcióban (attól függ h pgm1 vagy pgm2-t használtál) 3as opciót kapcsold ki. FONTOS! Nehogy PGM1-et zóna 1-re köss, mert ez egyenlő a hardveres panel reszettel! Zóna hiba esetén a pgm lekapcsol a földről, így szakad a tamper kör és valós hangos riasztás indul sziréna időig vagy kód beírásáig. Ebbe a körbe kösd be sorosan a doboznyitás érzékelőt is. Üdv!
(#) gyunagyos válasza petya84b hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Hello,
1: miért nem használsz otthon maradó zónákat?
2: a kezelő ha késleltetett zónát sértesz meg sípolni fog a belépési késleltetés alatt, hogy írd be a kódot, viszont ha átmész egy azonnali zónán is úton a mosdóba az azonnal riasztani fog hangosan (ekkor és egyszerre indul a kültéri és a beltéri sziréna)
3: dsc vezetéknélküli távirányítót használsz?
4: bármilyen beltéri szirénát a rendszerhez tudsz kapcsolni pgm2 kimenetre.

Üdv!
(#) idegen válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

585- ÖS
(#) Kovabe válasza idegen hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

A táp része körül van a baj, az LM317-est illenék újra forrasztani illetve a hozzá tartozó ellenállásokat is, a puffer kondik is cserére szorulnak. Ha ezt elvégzed akkor ismételten mehet 10-20 évet üzembiztosan.
(#) idegen válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

koszi a segitséget
(#) HA5AWS válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Sziasztok!
Ha már szétszeded, célszerű az egyenirányítót is kicserélni egy nagyobbra. Mindig csodálattal néztem, hogy egy nyolcszáz mA-es graetz hogyan bírja a katalógusban megadott értékeket. Az aux még hagyján, de hogy jön ki a sziréna kimenet 3,5A-es max árama. Szerencse, hogy sosem terheljük ekkora árammal. Ezt csak azért fűztem hozzá, mert a közelmúltban két panelen is cserélnem kellett.
Üdv: Gábor
(#) idegen válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

koszi
(#) Kovabe válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Nem akarok kötözködni csak jelzem hogy valamit félreolvastál, most olvastam a leírást: bell kimenet 700mA terhelhetőségű illetve az aux 500mA terhelhetőségű. Ezt akár hogy számolom 1200mA és nem 3.5. De valóban ha már szétszedi akkor ildomos cserélni az is.
(#) merlingerin hozzászólása Nov 21, 2016 /

Sziasztok!

Adott egy DSC PC5010 központ, rajta 2db LCD kezelő, 2 zóna bővítő, 1db PGM bővítő, sok PIR, füstérzékelő, stb, 1db SOLO sziréna, és egy régebbi, szögletes DSC sziréna, a Lady előtti...

1 éve egy PIR hibából adódóan derült ki, ami a teszt alatt sosem, hogy ha élesben megszólal a riasztó, akkor eldobja a keybus-t, felügyeleti hibával, és értelemszerűen nem lehet már kikapcsolni sem. Vagyis teljes táp reset, és akkor tér magához. A baj az, hogy a sziréna addig ordít. Vagyis ha 3 óra hazaérni, akkor 3 órán át ordít.

Bekötve úgy van, hogy minden a központhoz fut be. értelemszerűen a keybus kábelei oda mennek, a RED, és BLACK keybus tápon csak a kezelők, és a bővítők vannak. A központ AUX kimenetén csak az érzékelők tápjai ülnek. A sziréna tápok, a kommunikátor tápja, és minden más, ami nagy áramot vehet fel, átkerült egy másodlagos tápmodulra, mert azt gyanítottam, hogy a szirénák tépik meg a tápfeszt úgy, hogy eldobja a keybust. De sajnos, úgy tűnik, nem. (Tudom, az AUX, és a RED/BLACK keybus táp tök külön van, de nem volt jobb ötletem.)

Minden esetben az következik be éles helyzetben, hogy eldobja a keybust, és ordít a vakvilágba.

Szerintetek mit kezdjek vele? Mert teljesen elfogyott az ötletem. Nincs mi hova átkötni, nincs minek máshonnan tápot adni.

Találkozott már valaki ilyesmivel? Amikor eldobja a keybust, a kijelzők is tök sötétek, a háttérfény sem világít. Természetesen a zónabővítőn ülő érzékelők tápja teljesen külön megy, nem a RED/BLACK kimenetről.

Köszönöm!
(#) Kovabe válasza merlingerin hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

Szia
Sajnos én már szívtam ilyennel, a megoldás a kp csere volt de ez ugyebár költség. Még annyi hogy esetleg lehetne egy külön tápmodult az eszközöknek de nem tudom hogy ehez a központhoz lehet e beszerezni felügyelt tápot.
(#) merlingerin válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

Szia!

Most azt csináltam, hogy minden a központról független, akkuról kapja a tápot. Külön biztin keresztül a DSC sziréna, a füstérzékelők, a kommunikátor. A központ RED/BLK lábán a bővítők, és a kezelők vannak csak. Az AUX-on csak a SOLO sziréna, és a PIR-ek. (Solo azért nem mehet külön tápra, mert akkor vagy a service bemenete nem működik, vagyis nem tudom némítani... Vagy pedig nem működik a negatív indítása. De a franc ott eszi meg, ha az az egy sziréna beterhel...

Még a keybus YEL/GRE kábelei is úgy mennek, hogy még a központ dobozon belül IS fel vannak fűzve. jelenleg: Közont->PGM bővítő->Zóna bővítő1->Zóna bővítő2->Kezelő 1->Kezelő 2

Persze nem tudom, ezzel jót, vagy rosszat teszek, mert ugye a leírás azt mondja, hogy egymás után következzenek az modulok, felfűzve. Mivel a két kezelő tök máshol van, nem lehetett a kábelt a falban "felfűzni". Emiatt elmegy 2 ér a kezelőhöz, majd visszajön 2 ér, ez a központnál kötve a másik kezelő fele menő 2 dróthoz. Vagyis az elmenő, meg a visszatérő keybus jele egy kábelben megy, de külön 2 éren. Sajnos ezzel nem tudok mit változtatni. Vagy így megy, vagy úgy, hogy a központ keybus lábára kötök mindent párhuzamosan. Az elmenő/visszatérő kezelő kábel kb. 8m

Soha semmi vak riasztás, hiba nincs. Teljesen stabil a rendszer, most volt 1 év után egy vak riasztás, ami emberi hülyeség eredménye.. (kutya fel tudott menni oda, ahova nem kellene...) 1 évig meg sem nyekkent. Ekkor derült ki ez a baromi idegesítő hiba.

Próba kép kösd ki a két szirénát, még az is lehet hogy gyenge az aksi és akkor ott a baj.
(#) levaitamas válasza merlingerin hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

Kovabe tanácsával értek én is egyet, ezért nem kötök soha AUX-ra szirénát. Egy éves akku sajnos lehet rossz, ami beterhelheti az AUX kimenetet. Próbáld ki, a sziréna pozitív tápját a BELL+ kapocsra kötni a negatívját kötheted az AUX negatívra.
(#) merlingerin válasza merlingerin hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

Sziasztok!

Megvan a hiba.. hogy r*dna meg. A jelenséget tudom reprodukálni, de az oka egyenlőre ismeretlen.

Az történik, hogy amikor riasztási esemény van, akkor megszólal a sziréna, BELL-en megjön a sziréna táp. Sziréna ordít. Ha röviden hagyom szirénázni, akkor minden rendben. Kijelző, keybus él. Ki lehet kapcsolni, kommunikátor működik, hív, minden OK.

Aztán 2-3 perc múlva a központ elveszi az AUX, és a keybus tápot is. Marad 1-1,5V, mint ha rövidzárat látna. Értelem szerűen leszakadnak a kezelők, leszakad minden a keybusról. Ez így is marad akku, és betáp elvételig.

És most jön a HA! Ez nem a keybustól függ, hanem a BELL+-tól.

Úgy van bekötve, hogy a BELL+ és BELL- között van 2db relé. Egyik a kommunikátort vezérli, a másik a beltéri szirénákat. Ha ezeket lekötöm, minden jó. A relék jók, a párhuzamos diódák is ott vannak, vagyis nem tüske miatt van. Természetesen ha nincs semmi a BELL- és a BELL+ között, akkor sziréna hurok hibát jelez. Ha egy LED, meg egy soros 1K van ott, akkor minden jó. Legalábbis 10 percig biztos, mert próbára ennyire emeltem az időt. Ha nem szirénázik, akkor nem zavar

Kérdés csupán annyi, mi lehet az oka? Az egyik multifuse haldoklik a BELL+ kimeneten? De akkor miért vesz el minden tápot. És a memóriába nem ír ilyet. Csak simán elveszi a tápot.

Lehet, tényleg központ hiba? Honnan a retekből szedek ugyan ilyet

Akkuk: Mértem akku feszt közben. Szirénázás közben sem esik a központ akku 13,4V alá. Minden akku jó, és YUASA, 2 éves. Töltőfesz nem magas.
(#) merlingerin válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

Szia!

A sziréna tápját átkötöttem közvetlen egy biztin keresztül az akkura. Ki van hagyva a központból.

Kp trafót mérted már hogy mi történik mikor terhelve van?
Kéne mérni egy full terhelt áramfelvételt hogy akkor mi történik a betáp oldallal. Esetleg azok a két éves aksik is lehetnek bűnösek, ok hogy két éve tetted be de ki tudja mióta állt a bolt polcán illetve nem e cellazárlatos az egyik.
Én mindenesetre a trafóval kezdeném a tejes kp csere elött.

Szia!

Trafó jó. Ami terhelés elég a BELL+ és BELL- közé, az 60-70mA, és elhasal a központ, kb 2 perc után egyik pillanatról a másikra.

Akkukat megmértem, akku tester szerint a sziréna akku 6,7Ah, a központé pedig 7,8Ah, 10A terheléssel tesztelve, szoba hőmérsékleten.. Bőven jó.

Egyértelműen a központ kotlik le.

Most nincs elöttem a panel, esetleg egy képet fel tudnál tenni róla!

Szia!

Sajnos sajátot most nem, mert csütörtök reggel megyek haza.

de pontosan ilyen:
Bővebben: Link

Akkor javallom a táp környékét felderíteni, ha kiveszed a panelt akkor nézd át a forrasztási oldalt. Illetve lejebb egy 585-ös tápproblémánál már írtam hogy mit is kell megnézni.

Szia!

Csütörtökön meglesem.

Köszi!
(#) merlingerin válasza merlingerin hozzászólására (») Nov 25, 2016 /

Szia!

Újrakondiztam, az LM317-et cseréltem, meg a BELL-hez tartozó FET-et is, biztos, ami biztos alapon. Sajnos a helyzet változatlan. A központ panel 2 éves. Vagy 6-8 éve vettem, de nem lett feltéve, csak 2 éve.

Ha terhelem a BELL- és BELL+ között, 10mA felett, akkor 2-3 perc múlva elveszi a tápot a keybus, és az AUX kimenetről, riasztás alatt.

Trafót cseréltem, volt itthon, akkut is újat kapott. Jelenség maradt.

Betettem egy ilyet ideiglenesbe:
Bővebben: Link
Ez teljesen galvanikusan el van választva, a relé a tápját az akkuról kapja. A BELL+ és BELL- között egy optocsatoló van csak, 3mA árammal is stabilan megy a relé. Így megy a panel, nem tilt. Persze az okot nem tudom sajnos. Pedig nagyon szeretném..

Más tipped nincs esetleg, mit mérjek a panelen?
(#) vejlinger hozzászólása Nov 27, 2016 1 /

Sziasztok! Van egy PC1555RKZ-s LED kezelőm egy PC1616-os központhoz. Szeretném a kezelőről programozni és ehhez kérnék tőletek egy kis segítséget, hogy esetleg hol találok valami leírást ?
(#) Gafly válasza vejlinger hozzászólására (») Nov 27, 2016 / 1

Én az interneten szoktam keresni, be is mellékeltem a módszert
Az meg hogy van külön DSC riasztós topic (jó, több is), ne zavarjon...

PC1555RKZ.PNG

(#) levaitamas válasza vejlinger hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Következő: »»   247 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem