Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Zseniális köszönöm!
Hali srácok!
Adott egy nyáktervem. 2 oldalas. Kinyomtattam pdf-be külön a bottom és top oldalt, ezután lett kinyomtatva élesben műnyomó papírra. A probléma az, hogy a bottom oldal egyik irányból rövidebb, mint a top. Tehát nem fedik egymást. ha azt veszem, x irányban mindkettő megfelelő széles, y irányban viszont valamelyik nem jó, vagy hosszabb, vagy rövidebb. Nyomtatóbeállítások ugyanazok voltak mindkét oldalnál, többször is kipróbáltam. (nem mondom meg ány kört futottam a fénymásoldáig.. ) Egyből azért nem tudtam nyomtatni, mert nincs itthon lézernyomtatóm. Valakinek valami ötlet?
Szia
Valószínű az a gond, hogy nyúlik kicsit a papírod a fénymásolóban ha a tintasugarassal nyomtatva fedik egymást. Ez ellen úgy lehet tenni, hogy üresen 1-2× végigengedni a fénymásolón a papírt, ha jól van beállítva és karban van tartva akkor nem tesz rá semmilyen koszt és felesleges tonerport, én pausz papírral tapasztaltam ilyen, ott ez a módszer bevált. Bari
Először én is erre gondoltam.
Ugyanazon papírra nyomtattunk, csak eltolva egymástól. többször is nyomtattunk arra a papírra, levágtuk a tetejét, amire már nyomtatva lett,mert csak egy lap volt nálam. Egyéb ötlet? (idegességemben nyomtatókat nézegetek.. )
Amit otthon kinyomtattál tintasugarassal azok fedik egymást? Ha igen akkor a fénymásoló cseszi el, nézni kell másik helyet ahol fénymásolsz, vagy saját lézernyomtatót, ( nekem samsung van, meg vagyok elégedve vele)
Bari
Nincs tintasugarasom se, sajnos (albérlet) otthon an lézerem (szintén Samu), de mire hazajutok.. Na mindegy..
Majd megoldom valahogy.
Helló X Sügi X.
Ezzel már én is találkoztam. A nyomtatásnál van egy opció. Átméretezze? Állitsd NEM-re. Nekem 97%-ra méretezte át. Üdvözlettel.
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy van egy nyákterv amin az alkatrész rajzok meg nevek is látszanak.Hogyan tudok ebből olyat amin csak a vonalak és a forrasztási pontok látszódnak.Köszi.
kapcsold ki azt a layert amelyik nem kell
Pontosabban a tPlace, bPlace, tValues, bValues, tOrigin, bOrigin, tNames, bNames rétegeket kell kikapcsolni.
Elegendő, ha a "Top" vagy a "Bottom", a Dimension, a "Pads" és a "Vias" rétegek vannak bekapcsolva.
Szívesen, örülünk, hogy segíthettünk.
Hali.
Sajnos nem ez a probléma, ezt az opciót észrevettem, de akkor nem csak egy irányba nyújtotta volna meg a képet. Azért köszi!
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy TO-263-as tokozású alkatrészt (AIC1084-33CM) szeretnék beletenni a rajzomba. De ehhez persze kreálni kellene egy új alkatrészt, vagy egy ugyanilyen tokozású másik alkatrsz használni helyette. Hogy lehetne egyszerűen és gyorsan találni/keresni TO-263as tokozást ? Egyáltalán lehet tokozás szerint keresgél, válogatni az alkatrészek között ? Üdv és köszi Kiborg
Szia!
Igen, lehet, ha a nyáktervező részben keresel, akkor a keresőbe beírod *to*263* erre kidob rengeteg félét. Van az smt ipc könyvtárban is, de a ref-packages könyvtárban is. Ehhez viszont meg kell kreálni az alkatrész schematic-ját, ami viszont már egyszerű. Cikkek között találsz egy nagyon jó és célravezető leírást brejti fórumtárs által. EAGLE alkatrész létrehozása Ha a schematicot megrajzoltad, akkor a meglévő könyvtárból már csak hozzá kell rendelni a tokot, és kész az új alkatrészed! Sok sikert hozzá!
Sziasztok!
EAGLE 5.6.0 light-ot használok, de sajna most elakadtam vele. Megrajzoltam egy kapcsolási rajzot, majd ez alapján megterveztem a nyákot, viszont most szeretnék módosítani mindkettőn. A schematicnál átjavítom a kívánt részt, majd a "board"-ra váltásnál warning-ot kapok, miszerint nem egyezik a schematic és a board. Ezt le ok-zva látom, hogy a board még az eredeti, módosítatlan verzió. Nem szeretném újra tervezni az egész panelt. Van ötletetek, hogy hogyan tudnám ezt megoldani? köszönöm előre is!
No végülis nem tudom mitől, de most sikerült módosítani mindkettőn, úgyhogy stornó az előző kérdésem!
Módosításnál mind a két rajznak sch - brd megnyitva kell lenni.
Sziasztok! Nekem a következő problémám lenne az Eagle-vel. Megcsinálom a schematicot. ezzel nincs is gond a hibákat javitom. Viszont amikor boardod akarok csinálni akkor a következő üzit kapom: No forward-/backannotation will be performed. Leokézom és sajnos egy alkatrész se kerül át a boardra.
Lásd az előzőt: mind a két rajznak sch - brd megnyitva kell lenni, és így csináld a rajzot. Ha a brd nincs megnyitva, utána már hibára fut!
Köszi a választ. 6óra szenvedés alatt rájöttem...nem fontos nyitni boardot és schematicot ...megcsinálom a schematicot és az ikonsorból az 5dik ikon.. (board) és igy átrakja boardra.
Sziasztok!
Tudom, hogy elég fura kérdésem, de nem tudja valaki, hogy hogyan lehet egy boardon kiszámolni egy adott rész területét? Teljesen példa szinten, mondjuk a 999. layeren van egy bonyolult polygon. Nincs valami ulp vagy nem is tudom mi, amivel megkaphatnám a területét?
Hello !
Nincs véletlenül leírásotok arról, hogy egyes RUN parancsok mit jelentenek? És meg tudnátok mondani, hogy melyik paranccsal lehet azt megcsinálni, hogy az alaktrészek padjai kör alakúak legyenek? A válaszokat előre is köszönöm. Idézet: „Nincs véletlenül leírásotok arról, hogy egyes RUN parancsok mit jelentenek?” (Hát, tekinthetjük parancsoknak is.) Általában ezek az ULP-k tartalmaznak egy kis leírást vagy segítséget. Érdemes felkeresni a gyártó honlapját is, ahol a korábbi és újabb ULP-k letölthetők. Idézet: „melyik paranccsal lehet azt megcsinálni, hogy az alaktrészek padjai kör alakúak legyenek?” Azt nem tudom, hogy az ULP-k közül melyikkel lehet, de az egész panelen a DRC ikon->Shapes fül->Pads részénél lehet átállítani, a rétegekre külön-külön.
Üdv!
Eagle-el kellene némi segítség.Egy kapcs.rajzot szeretnék bevinni,de még kezdő vagyok.Valamit már összebénáztam,de nem tudom-jó lett-e.Ha nem akkor ha lehet írjátok meg hol a hiba.Próbálkoznék "lemásolni" ezt papírra,kézzel,mert ez egy berregő lenneBővebben: Link,de nem sikerül.Aki tud az kérem segítsen! Köszönettel:Máté
Sziasztok!
Valaki lenne olyan kedves,hogy feltölti a resistor.lbr-t? Nagyon fontos lenne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |