Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   161 / 443
(#) Sendi válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Helló elektrocad.

Az alkatrészek elhelyezését, és a vezetékezést is 0.1 inch raszteren csinálom. Az ellenállás lábai. és a "közepe" is raszterre került.
Hiába törlöm a vezetéket és vezetékelem újra, nem köti be.
Megpróbáltam más színnel kimásolni, hátha jobban látható.
Tudom, ez csak szépség hiba, de hiba. És miért overlay?

Köszönettel.

Helló elektrocad

Kitöröltem az ellenállást és újra leraktam.
Akkor sem hajlandó bekötni.
Nézd meg egy másik részletnél még az IC lábat sem köti be.
És az IC többi lábát sem.

Köszönettel
(#) elektrocad válasza Sendi hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Helló Sendi,

nálam ugyanez a hiba akkor lépett fel, ha egy vezeték, wire vége szabadon maradt, úgy mentettem el, kiléptem a programból. Újraindítás után a vezeték végére egy alkatrészt helyeztem. Az már nem csatlakozott automatikusan, de a vezeték utolsó szegmensének törlése és újra rajzolása után helyrejött.
A rasztert 0,1 inchnek írtad, próbálj meg 0,05 inchben dolgozni. Egyébként a kép alapján annyinak tűnik. A tokozások 0,05 inchben készültek. Nem szabadna különbségnek lenni, mert az egyik a másik egész számú többszöröse.

Idézet:
„Tudom, ez csak szépség hiba, de hiba.”

Ha Gerbert generálsz, akkor már nem csak szépséghiba. A vasaláshoz lehet csak az.

Esetleg, ha a programod nem éppen "eredeti", próbáld meg ugyanazt a Light verzióban. Ha ugyanazt műveli, kicsit pontosabb leírással utána lehet nézni.
Most látom, a 4.16-ba írtál, azzal dolgozol?

Helló elecrtocad.

5.6-t használok.
Visszanéztem egy előző board-omat, ugyan ez a helyzet.
Abból készült Gerber, és gond nélkül legyártották.

Most, egy kész panelt kell lemásolni, és a huzalozás ellenőrzésekor ugrott ki ez a jelenség.

Majd próbálkozom, ha érdekel az eredmény majd leírom.

Köszönettel.

Amit eddig leírtam, azt az 5.6 Lightban ellenőriztem.

Helló elektrocad.

A következőt csináltam:
A board-n lefuttattam egy hálóra igazító ULP-t.
És most, a közvetlen bekötő vezetéket törlöm, és újra húzom, akkor minden rendbe jön. Kivéve azokat az alkatrészeket, amelyek lábai nem illeszthetőek hálóra.
Trafó, varisztor, kondenzátor.
Ezeket a lib-ben megpróbáltam hálóra illeszteni, de nem találtam használható használható ULP-t.
Tudsz használható ULP-t lib-re?

Köszönöm.

Idézet:
„a közvetlen bekötő vezetéket törlöm, és újra húzom, akkor minden rendbe jön.”

Ennek így kellene működnie.

Idézet:
„A board-n lefuttattam egy hálóra igazító ULP-t.”

Rossz volt a raszterbeállítás?

Idézet:
„Tudsz használható ULP-t lib-re?”

Nem hiszem, hogy ilyen létezik ilyen, u.i. minden alkatrész a létrehozásakor megadott raszterben van. És ez így is van rendjén. A gyári alkatrészek általában az 50 mil (0,05 inch) raszterben készültek. Ha megnézel pl. egy IC adatlapját, a lábkiosztás azon is általában az 1,27 mm-es, azaz 50 mil-es raszterben vannak.
Vannak mm-ben megadott alkatrészek is, főleg amiket említettél, azokhoz jó a raszterre igazító ulp.
Szerintem a saját alkatrészeket is inkább milben készítsd, az Alt rasztert pedig állítsd 10 vagy 5 milre. Ez érvényes az alkatrész létrehozásra és a board tervezésre is.

Helló elekrocad.

1. tudom, tudtam.
2. hálóra igazítás. Szerintem nem, de biztos ami biztos.
3. ULP. találtam ami a lib-ben hálóra igazít. Szerencsére nem az összes alkatrész, hanem csak a szerkesztés alatt állót. Neve: cmd-snappads.ulp.

Így már tökéletes.

Köszönöm.

Azt hittem olyat keresel, ami az egész libet hálóra igazítja, mert olyanról nem tudok.
(#) Kafka válasza Sendi hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Szia!
Esetleg megoldható volna, hogy felrakod a schematic-ot és a board-ot (ha nem titkos)? Hátha rálelünk a hibára.
(#) Sendi válasza Kafka hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Helló Kafka.

Semmi akadálya.
Csak board van. Tudom, hogy van néhány alkatrész ami nem raszterre esik. (trafó, csatlakozó, bizti, kis kondi,varistor...)
De a diódák, elkók, IC az korrekt helyen van.

Ha rá találsz valamire, azért jelezd.
Köszönettel.

test.brd

(#) Kafka válasza Sendi hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Szia!
Annyi már bizonyos, hogy pozicionálási hiba. Próba: rámész az ellánállás szálkeresztjére és látod a poziciót: 104.14,17.78mm (nálam). Majd klikk jobb gomb/properties és itt meg 104.1388,17.7768. Ha ezt átirod az előzőre akkor már rá lehet kötni. (az eltérés pontos oka még kérdéses, de most nincs több idöm)
(#) niedziela válasza Kafka hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Ha azt a darab wire-t törlöd és signal -al kötöd össze és úgy routolod kézzel akkor jó.
Pozíció hibánál a signal sem találna rá, vagy igen ?
(#) Kafka válasza niedziela hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Próba: pl.: LED elmozgatása két raszter közé és a signal akkor is ráköt, az a hozzá legközelebb álló csatlakozópontra köt függetlenül, hogy raszteron áll vagy sem. Másik próba: huzaldarab töröl, signal-lal összeköt majd, kézzel rout-ol. Ezekután move-al alkatrész elmozgat és látszik, hogy alatta keletkezik egy töréspont (bizonyos nagyításnál is jól látszik) ami a nem raszterra illesztés miatt van. Egyébként ha extra módon kinagyitjuk akkor az is látszik, hogy az ellenállás szálkeresztje sincs a raszteren.
(#) Moderátor hozzászólása soskajoska hozzászólására (») Nov 19, 2009

Nem kioktatás volt.

Tessék befejezni az OFF-olást, mert lezárom a témát!
(#) Sendi válasza Kafka hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Helló Kafka.

Jogosak az észrevételeid.
Tényleg, ha signál, és utána kézi rout, akkor jó.

Köszönöm, mindig tanul az ember.
(#) niedziela válasza Kafka hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Ezt nem néztem, mivel a rajzon több alkatrészt is láttam ami ilyen. Megoldásnak egyszerübb volt a signal-t használni.
Sendi ! szívesen
(#) elektrocad válasza Sendi hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Kafka ezt írja:
Idézet:
„Próba: rámész az ellánállás szálkeresztjére és látod a poziciót: 104.14,17.78mm (nálam). Majd klikk jobb gomb/properties és itt meg 104.1388,17.7768. Ha ezt átirod az előzőre akkor már rá lehet kötni.”

Mi lehet az oka? A tervezés közben nem váltogattad a rasztert? Az produkálhat ilyen dolgokat.
(#) Sendi válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Szia elektrocad.

De szoktam váltani, mert a huzalozást finomabb raszteren készítem. De, hogy miért mozdultak el az alkatrészek?
De talán meg is van az oka. Használtam a grupe move-t.
és lehet hogy akkor finomabb volt a raszter.

Köszönettel
(#) elektrocad válasza Sendi hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Idézet:
„a huzalozást finomabb raszteren készítem”

Ehhez használd a finom, azaz alternatív gridet. A grid ablakban az Alt: mezőben állíthatod be. A huzalozás alatt az Alt billentyű lenyomva tartásával finomabb raszteren huzalozhatsz.
(#) Sendi válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Helló elektrocad.

Igen, ismerem, és használom.
Szerintem a csoportos mozgatással volt a hiba, azért lett több alkatrész is rossz helyen.

Köszönettel.
(#) Brienter hozzászólása Nov 19, 2009 /

Üdv!
Eagle-ben ha csak board-ot csinálok hogy tudok forraszpontokat és esetleg alkatrészlábakat kijelölni ha teliföldet csinálok és ugye a teliföld gnd-van akkor automatikusan ezeket is bekösse? A másik problémám hogy egy rétegű nyákot csinálok van rajta furatszerelt alkatrész meg SMD is egy pár de ezt top rétegre rakja ezt hogy lehet átrakni bottom-ra? Nem akarom az egész nyákot átrakni TOP rétegre.
(#) MolnarG válasza Brienter hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Összekötöd a GND-s lábakat signal-al majd elnevezed GND-nek, aztán a teliföld jöhet a megszokott módszerrel.

Az SMD alkatrészt meg egyszerűen átfordítod a Bottom oldalra, vagy tükrözöd stb..
(#) pityu_18 hozzászólása Nov 22, 2009 /

Sziasztok.Mitől van az hogy van egy kész nyákterv de át szeretném alakítani,meg is csináltam elmentettem de mikor meg akarom nyitni kidob egy hibaüzenetet és nem nyitja meg.Mi lehet a gond?

hiba.JPG

(#) mammut válasza pityu_18 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Esetleg próbáld meg újabb verzióval megnyitni, nyilván azért mondja, hogy érvénytelen adatok a fájlban, mert nem tudja értelmezni...
(#) MolnarG válasza pityu_18 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

1. A képből nem sok látszik!
2. Miért van megnyitva 3db Control Panel?
3. Nem lehet, hogy rossz helyről próbálod megnyitni?
(#) Lucifer válasza pityu_18 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Ne használj ékezetes mappaneveket az elérési utakban.
(#) pityu_18 válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Köszönöm a segítségeket.Végül is Lucifer megoldása oldotta meg a gondom.Köszi.
(#) bladika hozzászólása Nov 23, 2009 /

Sziasztok!

Megoldható valahogy, hogy Eagle-ben amit lerakok via-t, ahhoz ne legyen kitakarás a t/bstop rétegen? Szóval konkrétan azt szeretném, ha legyártatás után a viakon is lenne lötstop.

(#) elektrocad válasza bladika hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

A DRC ablak Masks fülén a Limitet állítsd nagyobbra, mint a Via furatátmérője. Kapcsold be a t/bstop rétegeket, hogy lásd, van-e rajta lötstop.
Következő: »»   161 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem