Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   210 / 443
(#) DanyyX válasza ECL82 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Szia, Library/Use... és kiválasztod amit kitöröltél.
(#) qvasz2 válasza ECL82 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Csak be kell újra pöttyözni
(#) koczka hozzászólása Jan 15, 2011 /

Üdv.

Ha megterveztem egy áramkör board-ját és össze is huzaloztam akkor hogyan lehet a pad-ek méretét megnövelni ?
Meg úgy általában hogyan lehet megadni hogy pl. az elállások pad-je mekkora legyen?
(#) edison14 válasza koczka hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Ha a padok nagyságát minden egyes alkatrésznek külön szeretnéd beállítani akkor azt a könyvtár szerkesztőben tudod megcsinálni (FILE-OPEN-LIBRARY itt pedig kiválasztod felül a három gomb közül a középsőt és miután átváltott kiválasztod a legördülő menüből azt az alkatrészt amit szeretnél módosítani. A pad méretét a CHANGE (eszköztárban egy anyacsavar kulccsal van jelölve) DIAMETER menüben tudod módosítani.) A másik megoldás ha az összes pad méretét növeled meg. Ekkor az eszköztárban kattints a DRC eszközre ott pedig menj a RESTING fülre. Itt be tudod állítani a padok méretét (ha tudsz egy kicsit angolul vagy van logikád kitalálod hogy hogyan mivel mit állítasz be) és itt a BOTTOM és a TOP mezőben a MIN oszlop értékét kell változtatnod. Ha esetleg nagyobb padokra van szükséged mint ami a MAX oszlopban meg van adva akkor a MAX oszlopban levő értékeket is módosítanod kell. A padok növelése csak azokra a padokra érvényes melyek kisebb méretűek mint az az érték amit megadtál tehát a nagyobb padokkal nem fog semmit sem csinálni. Remélem tudtam segíteni.

Üdv. edison14
(#) bancsi15 hozzászólása Jan 15, 2011 /

Hali!

Valaki meg tudná mondani, hogy a nyákba ültethető sorkapcsokat hol találom ?

Köszi
(#) edison14 válasza bancsi15 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

A con-phoenix-smkdsp és a con-ptr500 könyvtárakban találod őket.
(#) V. A. Lucky hozzászólása Jan 15, 2011 /

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet egy library-ból tetszőleges symbol-t, package-t netalántán device-t törölni? Addig a megoldásig én is eljutottam, hogy azokat az alkatrészeket amik kellenek (symbol, package) átmásolom egy másik alkatrészkönyvtárba , aztán a régi könyvtárat (benne a felesleges symbol-lal, pakage-el, device-el) kitörlöm. Nincs esetleg ennél civilizáltabb módja ennek?

Előre is köszönöm válaszaitokat!
(#) IMi válasza V. A. Lucky hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Szia!
Egy ulp, másold az ulp mappádba, a megnyitott alkatrészkönyvtárban indítsd el.
(#) V. A. Lucky hozzászólása Jan 15, 2011 /

Szia!

Köszönöm a gyors választ. Erre nem gondoltam, hogy ulp-vel kell...
(#) Emberke hozzászólása Jan 15, 2011 /

Hali Mindenkinek!

Mivel én nem vagyok még jóban a tervezőprogramokkal, így lenne egy kérésem.
Valaki megtudná csinálni nekem Ezt az egyszerű áramkört?Próbálgatom a szárnyaimat az eagle terén,de még nagyon kevés a tudásom.

Köszönöm!!
(#) edison14 válasza Emberke hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Hali.
A legjobban úgy tudod megtanulni az Eagle-t ha próbálkozol és elolvasol egy-két dokumentációt meg tutorialt. Ajánlom figyelmedbe az AZZA ELEKTRONIKA oldalt melyen sok videóban bemutatják hogy hogyan is kell az eaglevel tervezni.

Hidd el nem lesz nehéz megtanulni. Csak fokozatosan fejlődj tehát ne ess neki egyből egy alaplapot tervezni hanem fokozatosan kicsi kapcsolásoktól a bonyolultabbakig.
(#) gtk hozzászólása Jan 17, 2011 /

Sziasztok ! Lehet hogy nem ujdonsag, de azert leirom..
A bRestrict retegre huzott vonallal meg lehet adni a telifold hatarait. Nem tudom gyartasnal ez mennyire lehet hatrany...?
(#) DanyyX válasza gtk hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Miért lenne ez hátrány gyártásnál?
(#) gtk válasza gtk hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

A kep lemaradt..

bRestrict.png

(#) DanyyX válasza gtk hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Továbbra sem értem, hogy miért lenne hátrány, a restrict fóliákból nem készül gerber.
(#) gtk válasza DanyyX hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Ez egy kerdes volt. Ha nem hatrany akkor rendben, orulok.
(#) tecsa hozzászólása Jan 18, 2011 /

Sziasztok!

A problémám a következő, tervezek egy panelt amin vannak SMD alaktrészek, ezek vannak többségben és pár furat szerelt. Az SMD automatikusan a top rétegre teszi. Azt szeretném, hogy a furat szerelt alkatrészek és a huzalozásuk is a felső rétegen fusson.

Úgy szeretném őket beforrasztani, hogy a láb az alkatrész felöli oldalán legyen forrasztva nem a panel túloldalán. Az egyik furat szerelt alkatrész egy IC a többi pedig elektrolit kondenzátor.

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Tecsa

SZERK:

Azt hiszem megtaláltam a megoldást. Tükröztem a furat szerelt alkatrészeket és így ha minden igaz a top rétegre kerültek. Csak azt nem tudom, hogy a korábban említett módon tudom-e majd forrasztani.
(#) (Felhasználó 37481) válasza tecsa hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Egyszerűbb lenne, ha routolásnál a top réteget választanád. Az elkokra így nagyon oda kell figyelned, hogy hogyan kötöd be.

Szóval kézi route, top réteg választás és oda húzod ahova akarod.
(#) tecsa hozzászólása Jan 18, 2011 /

Üdv!

Sikerült megtervezni. Kérek valaki nézze meg és mondjon róla véleményt. Esetleg ha valami hibát vétettem kérem hívja fel rá a figyelmem.

Előre is köszönöm.
Tecsa
(#) DanyyX válasza tecsa hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Jónak tűnik. Nem tudom milyen technológiával akarod gyártani, de ha pl vasalod lehet hogy nagyon kicsi a polygon isolate értéke és esetleg összefolyhatnak a fóliák. A másik dolog, hogy ha a 2200µF-os elkókat és az ic foglalatot nem fogod tudni beforrasztani, ha tövig be akarod tolni a panelba.
(#) tecsa válasza DanyyX hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Vasalni szeretném.

Akkor a izolálás méretát változtatom, de sajnos nem tudom hogyan tudom viszavonni utólag a polygon-t, és így nem tudom hogyan állítsak az izoláción.

Úgy szeretném hogy, 1-1,5mm magasan a panel felett legyen.

Ha jól tudom akkor elvileg a sima ellenállást is úgy kéne beforrasztani, hogy a lábából egy tartót hajlítani amivel nem a panelon ül hanem picivel felette.
(#) DanyyX válasza tecsa hozzászólására (») Jan 19, 2011 / 1

A polygon tulajdonságait az Info paranccsal tudod módosítani (kis i betűs ikon, vagy begépeled hogy info) úgy hogy a polygon körvonalára kattintasz. Ott át tudod írni az isolate értékét. Ha magasabban szeretnéd beforrasztani, úgy megoldható persze. Én személy szerint nem szeretem, főleg a nagyobb elkókat mert billegnek és könnyen le tudnak törni.

Azokat az ellenállásokat érdemes és kell is megemelni, amelyeken elég nagy teljesítmény disszipálódik ahhoz hogy tartósan felmelegedjenek. A sima negyed wattosat nyugodtan be lehet tolni a panelba tövig (meg minden olyat ami nem melegszik) meg jóval könnyebb is mint tartót hajlítgatni neki kézzel.

Ha vasalni fogod, akkor érdemes egy vagy több próbanyomtatást készíteni, és kitapasztalni hogy mekkora az a minimum isolate érték amivel még tudsz dolgozni.

isol.jpg

(#) tecsa válasza DanyyX hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
(#) cseffo hozzászólása Jan 21, 2011 /

Hello!
Abban kérnék segítésget hogy esetleg valaki találkozott-e már ebben a programban tssop tokozással. Ha nincs akkor valaki tudna segíteni ,hogy lehet tenni ebbe a programba?
Előre is köszi!
(#) edison14 válasza cseffo hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Igen megtalálható benne a TSSOP tokozás. Ha egy adott integrált áramkört keresel akkor a keresőbe beírod ezt: alkatrész_neve*. A csillagot tedd oda! és miután kijöttek a könyvtárak melyekben az eagle talált valamit körülnézel és megtalálod a tokozást. Ha csak a nyák szerkesztőben dolgozol akkor nehezebb munkád lesz de ott már ezt kell írnod: tokozás_neve* - pl TSSOP*.
Remélem segítettem.
(#) ECL82 hozzászólása Jan 21, 2011 /

Sziasztok, berajzoltam egy kapcsolási rajzot az eagle-be, konkrétan egy tápot, rengeteg hibaüzenetet adott a program de kijavítottam mindent, kivéve egyet: a rajzban ott van a trafó, de nekem a nyomtatott áramköri rajzra nem kell, hogyan oldjam fel a hibaüzenetet?

Amúgy jó a nyákterv? Kezdő vagyok, átnézné egy tapasztalt szem? Előre is köszi!
(#) niedziela válasza ECL82 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Ha nem kell a trafó, akkor az sch-ból is hagyd ki,. mert nem marad konzisztens a brd.
Rajzolásnak vannak írott és íratlan szabályai (szerintem)
(csatolt)
brd alkatrészek ne lógjanak egymásra, esztétikailag is lenne mit javítani, de működő.

untitled.sch

(#) MolnarG hozzászólása Jan 22, 2011 /

Hello!
Alkatrésztervezőben a szimbólum részen a pinek "irányát (direction)" táp és föld esetén mire kell állítani? A Pwr (talán power) vagy a Sup (talán supply) amikre tippelek, a kettő közül melyik a jó? Illetve a OC, Pas, Hiz micsodák?
(#) MPi-c válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Szia!
Lásd "manula_en.pdf" 209-dik oldala (Manual 5, 8-dik kiadás)
Direction
The Direction parameter specifies the logical direction of the signal flow:
NC Not connected
In Input
Out Output
I/O Input/output
OC Open Collector or Open Drain
Hiz High impedance output
Pas Passive (resistors, etc.)
Pwr Power pin (power supply input)
Sup Power supply output for ground and supply symbols
(#) niedziela válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Azt is meg tudod mondani ennek milyen gyakorlati haszna van ?
Következő: »»   210 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem