Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   213 / 443
(#) frecsko válasza DanyyX hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Újra kellett csinálnom az egész polygont. Úgy csináltam ahogy te írtad és sikerült. Köszi.
Még egy kérdésem lenne. Furatokat hogy tudok csinálni és azt is a GND-hez csatolni?
(#) jdani hozzászólása Feb 15, 2011 /

Egy másik kérdés. Láttam olyat, hogy teliföldet használva, a teliföld volt a GND. Ezt hogyan kell csinálni? Mondjuk megadom, hogy ennél és ennél az alkatrésznél GND van, majd használom a teliföldet, akkor ahol kell ott legyen test.
(#) Axel hozzászólása Feb 17, 2011 /

Sziasztok!

A következő a problémám: letöltöttem a cadsoft oldaláról az Eagle-t. Használatba is venném de az "add" ikonra való kattintás után csak egy üres lista jön fel, ergo abszolút nem tudom elővarázsolni az alkatrészeket sem a kapcsarajz. szerkesztőben sem a PCB tervezőben. Mi lehet a probléma? Semmihez nem nyúltam a telepítés után, egyből így jött be. Mit kellene beállítani? Esetleg telepítéskor hibáztam, hogy a licenszelésnél a freeware-t választottam?

Köszönöm!
(#) pluto válasza Axel hozzászólására (») Feb 17, 2011 / 1

Ez azért van, mert valamilyen okból nem vette használatba a könyvtárakat. Ez azért érdekes mert amikor én telepítettem egyből rendben volt minden. Klikkelj a könyvtár menüben a a "Használatba vétel..." almenüre. Az ablakban látnod kell a könyvtárakat *.lbr. Jelöld ki az összeset Ctrl+A-val és nyomd a "Megnyitás"-t. Most már látnia kell az összeset. Ha netán üres az ablak az azt jelenti, hogy valahogy nem települtek a könyvtárak. A könyvtárak az /LBR alkönyvtárban találhatóak. Ebben az esetben próbálkozz egy újra telepítéssel.
(#) Axel válasza pluto hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Működik, köszi!
(#) tomat5 hozzászólása Feb 18, 2011 /

Sziasztok

Eagle-ben terveznék egy nyákot. Valamiért csak 50-60 %-ban tervezi meg. Nem tudom mi lehet az oka, de olyan összeköttetéseket sem csinál meg, amik teljesen evidensek. A tervezési szabályokat megnéztem, sőt visszaállítottam gyárira. Ötlet esetleg valakinek? Mellékelem a sémát.

Előre is köszi.
(#) soskajoska hozzászólása Feb 18, 2011 /

Sziasztok!
Eagle 5.10-el csináltam egy NYÁK-ot. A tervezés végeztével azonban nincs jó helyen. Szeretném az elkészült tervet elmozgatni úgy, hogy a bal alsó sarka a "0" ponton legyen. Hiába jelölöm ki az egész panelt, odébb mozgatni együtt nem tudom.
Vágólapra rakva egy új .brd nyáktervre bemásolva viszi az egészet, viszont ezt hiába nevezem át, hibát jelez.
Tud valaki megoldást?
(#) edison14 válasza soskajoska hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Hali. Kijelölöd a nyákot és rákattintasz az eszköztárban a MOVE parancsra ezután valamelyik alkatrészre rákattintasz az egér jobb gombjával majd az előugró menüből kiválasztod a MOVE:csoport parancsot ekkor az egész nyákot fogod tudni mozgatni.
(#) UbiLinux válasza soskajoska hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ebből úgy tűnik, hogy nem a mozgatással van a bajod, hanem letenni nem tudod. Ha így van. akkor valami láthatatlan szemét van a board-on, ami kívül kerül az origón.
(#) niedziela válasza UbiLinux hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Nem is a lerakással
(#) niedziela válasza soskajoska hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Mindet el tudsz egyben mozgatni, csak az összes réteget tedd aktívvá (Display ikon)
Utána (Group ikon) kijelölsz mindent (Move ikon) a rajzon egér jobb klikk "csoport mozgatás"
(#) UbiLinux válasza niedziela hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Figyelj oda arra, mit írt soskajoska:
[i]Vágólapra rakva egy új .brd nyáktervre bemásolva viszi az egészet.[/i Ebből ugye nyilvánvaló, hogy ha másolni tudja, felesleges a kijelölést magyarázni.
(#) niedziela válasza UbiLinux hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ha figyeltél láthatod, hogy nem kell vágólapozni és új brd fájlt csinálni, mert ahogy írtam ugyanazon a brd fájlon belül is mozgatható az egész rajz, kivétel a teli GND terület mert az nem elmozgatható.
De nem azért írtam soskajoskának mert veled akartam vitatkozni
(#) UbiLinux válasza niedziela hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Az ő problémája az volt, hogy nem tudja a blokkot odébb helyezni. Mellékesen megemlítette, hogy úgy is próbálkozott, hogy elmentette.
Teljesen felesleg tehát a blokk kijekölést magyarázni, mert nem ez a kérdése.
Ha a GND terület alatt a teleföldes poligont érted, akkor nézd csak meg jobban, mert az is mozgatható. Vigyázz arra, hogy ne legyenek félrevezető állításaid, mert mások készpénznek veszik.
(#) MPi-c válasza tomat5 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Az ellenállások kivezetéseire tett viák megakadályozzák a rákötést. Vedd le azokat, vagy nevezd el az ellenálláshoz csatlakozó vezetékkel megegyező névvel!
(#) tomat5 válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Tényleg, hogy erre nem gondoltam.......
Köszönöm a segítséget.
(#) gyulank hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok!
Hogy lehet átállítani, hogy mm-ben írja ki a méreteket?
(#) UbiLinux válasza gyulank hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

A bal felső sarokban van egy "pöttyös", köryezetébe simuló ikon, ha megállsz rajta, "Grid" felirat bukkan fel. Ott választhatsz a mértékegységek között.
Valamelyik bolt kirakatában láttam hirdetni Eagle tanfolyamot, de részleteket nem tudok.
(#) soskajoska válasza edison14 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Köszi!
Így már jó!
(#) soskajoska válasza UbiLinux hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

"niedziela", "niedziela"
Srácok! Imádom a parázs vitát egy viszonylag egyszerű kérdés felett. De bocs, "edison14" tökéletes választ adott a kérdésemre. Egyszerűen a MOVE:csoport parancsot nem vettem észre.
(#) Szergejes hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogyan rajzolhatok a nyákra 'kivágást'? Ki kell vágni-marni belőle egy ovális részt, de nem tudom hogyan kellene szakszerűen jelölni?
Eddig megcsináltam vezetősávval, és magyarázkodtam, de ez nem járható út

Más. Hogyan tudnám megcsinálni a furatok méretjelzését szintén gyártáshoz? Gondolom ez még egy fájlt jelent (gerber), stb. Sokat keresgéltem, de sajnos nem leltem rá a megoldásra, csak hallottam róla.
Ha megtennétek hogy elmagyaráznátok, hálás lennék.
(#) DanyyX válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia!

A dimension rétegen vannak a nyák körvonalai. Ha ezzel rajzolsz egy alakzatot akkor az kivágásként fog "működni". A kontúrmaráshoz való gerber (fejből most nem tudom mi a neve) a dimension réteg alapján dolgozik.

Gerbert én magam még nem csináltam, nekem is úgy mutatták meg amikor gyártattam és sajnos már elfelejtettem a pontos menetét. Van olyan hogy drill-config file, az tartalmazza a használt szerszámokat, a furatok gerberjét pedig az Excellon nevű cam processor csinálja ha jól tudom.
(#) UbiLinux válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

A parancssorba beírt "run drillcfg" parancs generál fúrófile-t.
(#) Szergejes hozzászólása Feb 23, 2011 /

Köszönöm a segítséget, teljesen logikus így utólag átgondolva a kivágás rajzolása.

Viszont a furatok kapcsán még kellene segítség.
A 'run drillcfg' parancs rendben is van, de nekem szerintem előrébb is vannak gondjaim:
Tehát leteszem a Via-kat a szükséges belső-külső méretekkel, ill. megalkotom a rajzot.
Eztán használhatom is a parancsot?
Kipróbálva, majd a mm-t beállítva kaptam a belinkelt ablakot. Ez mit jelent pontosan? Négyféle méretben raktam le viákat?

furat_1.JPG

(#) westhorses hozzászólása Feb 23, 2011 /

Üdv! Tudna nekem valaki segíteni abban hogy:
-LM2941ct t merre találok?
Mert nem találtam, esetleg mit tegyek be helyette?
5.6 ot használok!
Előre is köszi
(#) kaqkk válasza westhorses hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

A cadsoft oldalán valószínűleg megtalálod és letöltheted
(#) westhorses válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Nem találtam sajnos semmit De lehet hogy csak rossz helyen kerestem! Utána tudnál esetleg nézni
Előre is köszönöm!!!
(#) UbiLinux válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Az Eagle három féle címen tesz le furatot:
- via
az, ami csak a vezeték átvezetésére szolgál a túloldalra
- pad
az alkatrészláb
- hole
a mechanikai felerősítések miatt fúrt lyuk

A "run drillcfg" mindenféle címe fúrandó furatot összegyűjt.
A via-k esetében elegendő, ha a "drill" méretét megadod, a "diameter" maradjon"auto"-n, az jó eredményt ad. Felesleges kézzel állítgatnod, csak csúnyább lesz.

Arra figyelj, hogy a lyukgalvanizálás miatt a furat kb. 0.2 mm-rel szűkebb lesz. Van gyártó, aki ez miatt a leadott furataidat növeli és van, aki nem változtat kérés nélkül. Neked nem kell egyik esetben sem növelni rajta, majd megcsinálja a nyákos, de tisztázd, hogy a futatok kész méretre vagy a nyers furatra vonatkoznak. Abból is katasztrófa lesz, ha mindketten korrigáltok, meg abból is, ha egyiktek sem.
(#) Szergejes válasza UbiLinux hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Köszönöm, kezd világosodni.
Tehát letettem a megfelelő méretű via-kat. Kiadtam a parancsot, megkaptam az ablakban a nálam éppen 4 féle méretet, majd elmentettem.
Ennyi az egész? Tehát ha a brd-hez mellékelem a kapott drl fájlt is, mérethelyesen lesz minden kifúrva? Túl egyszerűnek tűnik.
Kösz a furatgalvános tippet is!

Lenne még egy kérdésem. Kicsit korábban keletkezett egy pro kiterjesztésű fájlom is, nemrég vettem észre. Ez mi célt szolgál, vagy mit csináltam, hogy 'lett'?

Kösz még 1x!
(#) icserny válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Idézet:
„keletkezett egy pro kiterjesztésű fájlom is”

Nézz bele! Nálam csak az EAGLE AutoRouter statisztikája van benne.
Következő: »»   213 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem