Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   216 / 443
(#) kaqkk válasza Frankye hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Lehet találni valahol egy felsorolást (lehetőleg magyarul)
Hogy melyik ulp mire való ?
(#) IMi válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Szia!
A Cadsoft oldalán találod az ulp-okat, rövid leírással együtt (igaz nem magyar).
Bővebben: Link
(#) p100 hozzászólása Márc 18, 2011 /

Megrajzoltam egy mono kivezérlésjelző kapcsolási rajzát, majd be szeretném másolni önmaga mellé (sztereot szeretnék csinálni belőle), de nem fér el a rácson mégegyszer. A görgető sávon egyszerűen nem tudok odébb menni. Korlátozva van a rajzterület mérete?
(#) UbiLinux válasza p100 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Változtasd meg a nézetet a felső sorban levő mínusz jellel.
(#) ECL82 hozzászólása Márc 18, 2011 /

Sziasztok, hogyan lehet az alkatrészek lábainál lévő pad-et, forrszemet megnagyobbítani? Egyáltalán lehetséges? Üdv.
(#) UbiLinux válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Lehetséges, de minek a pad-et változtatni? Ha akkora, amekkora kell legyen, egy másik nyákon miért kellene más méretűnek lenni?
Ez kész öngyilkosság. A könyvtári elem editálásával ugyan megváltoztatható, de ez azt jelenti, hogy minden eddigi és minden ez utáni nyák is a megváltozott mérettel fog szerepelni. Sőt, ha mondjuk egy netről letöltött rajzon szerepel ugyanilyen alkatrész, ebből bizonyos esetekben újabb zűr lesz.
(#) kaqkk válasza IMi hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Köszi a segítséget , a "magyarosítást" megpróbálom a vebfordítóval
(#) ECL82 válasza UbiLinux hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Azért gondoltam megváltoztatni a pad-ek nagyságát mert egész egyszerűen kicsik, könnyebb lenne forrasztani őket ha nagyobbak. Azt hittem, hogy lehetséges őket külön megváltoztatni, de ha nem lehet őket külön, akkor igazad van, hogy minden eddigi munka is megváltozna, ami nem feltétlen jó. Köszi a felvilágosítást! Üdv.
(#) ECL82 hozzászólása Márc 19, 2011 /

Sziasztok, ismét volna egy kérdésem. Ki szeretnék nyomtatni egy nyáktervet, a nyomtatási előnézetben látom ugye, hogy milyen lesz majd a nyákterv. Kikapcsolom a nem használatos rétegeket, és a nyomtatási nézetben nem látszanak a furatok helyei? Mit csinálok rosszul? Üdv.
(#) edison14 válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

A PADS nevű réteget kapcsold be! Ha vannak átkötéseid akkor a VIA-t is.
(#) ECL82 válasza edison14 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Be van kapcsolva, a bottom és a pad rétegek, nincs átkötés, de a probléma még megvan, nem látszanak a lyukak helyei, tehát a pad teljesen kitöltött, nincs a közepébe lyuk ahol meg kell fúrni.
(#) karaszbandi válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

A drill aid ulp nem lett ráindítva?
(#) ECL82 válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Igen, de semmi. Valamit valószínűleg rosszul csinálok, de vajon mit?
Mellékelem milyen a nyomtatási nézet...

labortap.pdf

(#) mex válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Ha kikapcsolod a drill aid ulp-t (116 layer) akkor sincs furatközpont?
(#) ECL82 válasza mex hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Nincs...
Nézzétek meg!
(#) mex válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Az enyém korábbi verzió.
Próbáld másképp: A nyákrajz nézetben kapcsold be az összes réteget. Ezután jelöld ki az egészet, kattints a "cut" gombra a fejlécnél meg a "szemafor " ikonra-ezzel engedélyezed a műveletet. Ezután nyiss egy másik board lapot, és ide illeszd be a nyákot a paste gombbal. Ezután állítsd be a rétegeket amiket nyomtatni akarsz, végül nyomtathatod.
(#) ECL82 válasza mex hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Mindent úgy csináltam ahogy mondtad, s ugyan az az eredmény. Nem értem.....nem értem...
(#) p100 hozzászólása Márc 19, 2011 /

Be tudom a nyákszerkesztő részben állítani, hogy csak egyoldalas nyáktervet készítsen?
(#) Bari- válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 19, 2011 / 1

Szia

Nézd meg a nyáktervező részben
opciók/beállítások, általános fül
Látható mód keretben a valós furatok előtt van e a jelölő pötty ha nem, tedd oda okézd le és nézd meg, hogy látszanak e a furatok nyomtatásnál.

Bari
(#) ECL82 válasza Bari- hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Ott a pont!! Működik!
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, és a pozitív hozzáállást! Üdv.
(#) p100 hozzászólása Márc 19, 2011 /

Be tudom a nyákszerkesztő részben állítani, hogy csak egyoldalas nyáktervet készítsen?
(#) ECL82 válasza p100 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

A board editorban az AUTO ikonra kattintva a felugró ablakban a GENERAL fül alatt, beállítod a Top réteget N/A-ra a bottom réteget pedig |-ra.
(#) SzT3 hozzászólása Márc 20, 2011 /

Sziasztok kérdésem lenne
Az eagellel szeretnék 4017-es ic-t tervezni az áramkörbe, megcsináltam az ebben a hozzászólásban leírt lépéseket hogy kirakja a táplábalkat, amit ki is rakott szépen, de amikor raknám a következő 4017-es-t akkor ahoz már nem rak táplábat.
Elég ha csak egyszer jeleníti meg és ahoz kötöm a +5v gnd-t, annak ellenére mindegyik meg fogja kapni?
Köszi
(#) niedziela válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 20, 2011 / 1

Nyomd át a szerkesztőt board nézetre és ellenőrizd le szemmel, hogy a másik IC táplábai be vannak-e kötve.
(#) SzT3 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Jogos. . . amugy bele gondolva hülye egy kérdés volt. . .
(#) SzT3 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Noss
CSekkoltam a történetet. HA duplikálod az ic-t akkor nem köti be, ha ujra lehuzod a könyvtárból a hozzáadás menüvel akkor kirakja megint a táplábakat, ott szépen ráoperálom és ugy jó
(#) UbiLinux válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

A tápfeszek elővételére az "invoke" szolgál. A 4017 különben alapból létezik a 40xx köyvtárban. (Esetleg más eagle verzióban más a könyvtár neve, de az IC garantáltan létezik.)
Nézd meg ott, hogyan kell profi módon kezelni a tápfesz lábakat.
(#) fkosa hozzászólása Márc 22, 2011 /

Most ismerkedem az Eagle-lel. Letöltöttem az oldalról egy propelleres óra kapcsrajzot és nem tudok módosítani rajta.
A furatokat "pad"-ként hozták létre, szeretném átállítani a méretét, de rá sem tudok kattintani.
Néhány vezetéknél pedig rá tudok kattintani, feljön az ablak a paraméterekkel, de se módosítani, se arrébb vinni nem tudom.
Tud vki segíteni?
Előre is köszi.
(#) UbiLinux válasza fkosa hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Egy oldallal előbbre szerepel ugyanez a kérdés és rá a válasz. Tessék elolvasni a fórumszabályzatot és annak megfelelően kérdezni.
(#) fkosa válasza UbiLinux hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Ha a "950721" hozzászólásodra gondolsz, nem az a gondom.
Azokat az elemeket, amit én teszek fel a rajzra, tudom változtatni.
A gond azokkal van, mi eleve rajta volt.
Következő: »»   216 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem