Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv!
Hogy kell új alkatrészt berajzolni? Sehol sem sikerült ráakadnom... Netán ha valakinek meglenne egy 19J6-os cső rajzára lenne szükségem.
Itt egy kis segítség!
Köszi szépen!
![]()
A GND t hova kell kötni?
kezdő vagyok azért kérdem, mert nagyon érdekel az elektronika ui.: van bejövő + és -
A GND a föld. Vagyis közös pont, vagyis általában a negatív.
EAGLE 6
Leírás: A program gyártója a német Cadsoft Computer GmbH. A cég 1988 óta foglalkozik elektronikai szoftverek fejlesztésével. Az EAGLE sikerét az is igazolja, hogy a program a 2000, 2003, 2004, 2006, 2009 és a 2010 években elnyerte a német Elektronik szakfolyóirat olvasóitól az Év terméke díjat a CAE/CAD kategóriában. Nem sok szoftvercég büszkélkedhet olyan termékkel, amelyet több operációs rendszerre is kifejlesztettek. Főleg a Linux rajongókra gondolok. Az EAGLE viszont a Windows és Linux-on kívül 2004-től a Mac/OS alatt is fut. A kimeneti adatok természetesen az operációs rendszertől függetlenek. A program néhány jellemzője: a kapcsolási rajz terjedelme 999 oldal 16 rétegű NYÁK lap a NYÁK maximális mérete 1,6 x 1,6 m felbontás 0,1 mikron furatszerelt és SMT alkatrészek támogatása a több ezer alkatrészt tartalmazó adatbázis a programban bővíthető script fájlok szerkesztése a kapcsolási rajzok részleteinek másolhatósága (copy-paste) design és electrical rule check - a kapcsolás ellenőrzése kapu és pin csere az autorouter beállítható feltételekkel rendelkezik a kimenetek: Gerber, Excellon, Sieb&Meyer, postscript, plotter és ASCII fájlban meghatározható bármilyen más berendezéshez
*
* Ez itt a He egyik témája, nem támogatunk ilyen tevékenységet !
Üdv mindenkinek!
Nekem lenne egy olyan problémám hogy a boardba a keretek megnagyobbítom és helyezném be az alkatrészt a keretbe és nem engedi kiír valami hibát..... Az miért van vagy mit kell beállitani crackelve minden megvan csinálva.... :gun: ![]() ![]()
Freeware módban megy, ha csak az euro (100 x 160 ) formátumnak megfelelő területre tudsz alkatrészeket letenni.***
Ugye, világos, miért lett törölve az utolsó mondat? Frankye
AVR-es próba panelt tervezek többféle lábszámú uC-hez és az a bajom, hogy a VCC-t, GND-t, AVCC-t a boardon magától összeköti ezeken, viszont a kapcsolási rajzon nem mutatja. Az invoke itt nem jó, mert minden láb alapból látszik. A boardon nem tudom törölni a légvezetéket mert azt mondja, hogy a kapcsolási rajzon kell, de ott meg ugye nem látszik az összekötés. A táp ágat jumperekkel akarom leválaszthatóvá tenni, a Vcc és Avcc közé induktivitást akarok rakni, ezért semmikép nem jó most ez az automatizmus. Ki lehet valahogy kapcsolni, vagy láthatóvá és szerkeszthetővé tenni? Több mint egy órája próbálkozok, de nem jöttem rá. Ha nincs más, akkor csinálok egy másolatot az alkatrészkönyvtárról és abban szerkesztem át az alkatrészt, mert ha a leírást jól értettem ez ott lett definiálva. (Mega-16P -t, és Mega-8P -t raktam be)
Használja már valaki az Eagle 6.0-át? (Vagy netán 6.1-et?)
Én most tettem fel és próbálgatom... Érdekes hogy rögtön már tud magyarul. Nagyon tetszik így elsőre hogy a kapcsolási rajz végre nem olyan fakó mint az 5-ös verziónál. Már ezért megérte feltelepíteni! A méretező eszköz sajnos nem olyan jó mint hittem, mert ha odateszem valahová majd azt a valamit arrébb teszem akkor a méretsegédvonalakat nem húzza magával. De lehet csak én vagyok a béna, még csak kb 3 perce használom. Más: Próbálta már valaki az EagleUP-ot? Marha jó, sok szempontból jobb mint a POV-Ray. Itt egy videó róla, mindenképp nézzétek meg! Bővebben: Youtube
Végülis Te most melyiket próbáltad? (6.0, 6.1)?
"Úgy hallottam" ![]()
6.0-át. Még nem próbálgattam három percnél tovább, majd este vagy holnap megtornáztatom.
Ez az EagleUP tényleg jó lehet, kérdés, ebbl mennyit kellett a video feltöltőjének megszerkesztenie.
Amúgy látványos! A 6.0-t honnan töltötted le? A CadSoft oldaláról?
Frankye, mért akarod, hogy olyasmit írjon, amit utána ki kellene moderálnod ?
![]()
Hali én játszadoztam az eagleUp-al és hát mit mondjak. Ha benne lenne az összes alkatrész 3D képe akkor szerintem még jó is volna. Mindenesetre eddig csak egy két alkatrészt ismer fel. Mint a képeken is látszik a grafikát szépen megcsinálja ráadásul előny hogy a panelt tudjuk forgatni is tehát nem kell állandóan beállítgatni más szögeket. Az installálásnál van vele macera feltelepíteni a google sketch up-ot valamint az image magick-et valamint be kell állítani de ezt csak egyszer kell megcsinálni. Mindenesetre nincsen vele ennyi macera mint a POV-al. Gyönyörködjetek az alábbi képekben és ha valaki kedvet kap akkor megnézheti a google sketch UP-al is.
Ja és a link ha valaki kedvet kapna a játszadozásra ![]()
Igen, a Cadsoft oldaláról töltöttem le. ***
A többit kiszedtem, ne reklámozzuk. Frankye
Fiúk, kijött a 6.1-s verzió. Ezt töltsétek le, nem kevés bugfix van benne. Itt található. Frankye ez a CadSoft HIVATALOS letöltése
![]() Ha ugyanazon a gépen szeretnétek használni, ahol az 5.x verzió is van, akkor az 5.x-ben az Opciók/mappák menüpontban változtassátok meg az elérési útvonalakat. Az $EAGLEDIR környezeti változó helyére írjátok be a valós elérési útvonalat pl: C:\Program Files\Eagle-5.11 vagy éppen kinek hol van az 5.x verzió. Különben az 5-s a 6.1-s mappáit használja és belebetegszik.
Üdv!
Mostanában próbálgattam a Pov 3d-vel megjeleníteni a terv modelljét, de mindig elakad. Nem ír ki hibaüzenetet, csak "pang" egyet a Pov-Ray. Most kipróbáltam az EagleUp-ot, és annak elakad az ulp-je. Mi lehet a baj? Régen ment, kb fél éve. Köszi. (Win7, Eagle 5.9.0)
Köszönöm, Attila. A többit nem hagytam benne, aki keres, az talál.
Megpróbáltam Eagle 6.1-el lerakni egy LM324N IC-t, de a tápot nem lehet bekötni a szimbólumhoz. Az odáig OK, hogy külön kell letenni a 4 opamp szimbólumot, de míg az A-nál az ADD panelen mutatja a táp csatlakozókat, addig a rajzon már nem. Error check-re ki is írja, hogy nincs bekötve a táp, de egyszerűen nincs hova bekötni.
Be kell kapcsolni, hogy mutassa a táp lábakat is. Keress rá itt a fórumban. (beírtam 3. oldalon ott vlt az invoke az ami bekapcsolja.
Tessék használni a keresőt!
Köszi!
OFF: A keresőt használom, de csak a fórum címeket írja ki, így kb. 8 fórum 600 oldalát kellene végiglapozni, mire megtudom, hogy egyáltalán arról van-e szó, amit kerestem.
Valahogy így próbáltad? (Mint látod, 6 hozzászólást kell csak átnézned)
Tisztelt Urak!
Arra kérném azokat a fórumtársakat, akik a 6.1-s verziót próbálgatják, hogy ellenőrizzék le a következőket, mivel úgy tűnik nekem, hogy hiba van a rendszerben. Elkiabálni viszont nem akarom. Tehát a következő történt: A kapcsolási rajz szerkesztőben rajzolom a dolgokat. Többek között volt 2db elkó is a rajzban, melyek tokozását nem tudtam, ezért betettem találomra. Közben létrehoztam a brd fájlt is és rendezgettem az alkatrészeket, valamint a huzalozást is. Így volt részben kész terület a nyáktervezőben és alkatrészek légvezetéken, többek között a két elkó is. Itt már viszont tudnom kellett a tokozást is a méretek miatt, így fogtam magam és lemértem. Vissza mentem a kapcs.rajz szerkesztőbe és a "Technology" segítségével megváltoztattam a tokozást. Itt minden rendben lévőnek tűnt. Majd átmentem a panel szerkesztőbe és dolgoztam tovább, míg nem feltűnt, hogy az a két elkó melyek tokozását megváltoztattam már nincsenek a légvezetéken. Hát néztem egy nagyot. Vissza a kapcs.rajz szerkesztőbe, ott minden jónak tűnt. Itt kénytelen voltam törölni a két elkó bekötését, majd újra húzni. Így már jó lett a panelszerkesztőben is. Na de ez rém kellemetlen tud lenni. Biztos ami biztos, ma délelőtt egy másik gépen 5.11 alatt végig próbáltam és ott nem jött elő a hiba, hogy "Technology" váltásnál elveszíti az alkatrészt. A kérésem tehát az lenne, hogy ha valakinek van valami hasonló tapasztalata, az tegye közkincsé. Előre is köszönöm!
Sajnos nekem még nem volt időm próbálgatni a 6.1-et, de... Miért a Technology-t használod, miért nem a Package parancssal változtatod meg a tokozást?
Nekem ez utóbbira általában több ehetőséget dob fel (v5.8.0). |
Bejelentkezés
Hirdetés |