Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A technology-val szerintem sem lehet, mert nem adott fel mást, csak az eredetileg kiválasztott kondenzátort. Viszont megpróbáltam a replace-t, aminél csere után jön egy hibaüzenet, hogy a kapcsolás és a nyákterv konzisztenciája tovább nem tartható fent, és a változtatott alkatrészek légvezetéke eltűnt ahogy Pluto írta. Ezután a boardot töröltem, újra létrehoztam (ekkor volt megint mindenütt légvezeték), majd Ekkold által javasolt package-vel is kipróbáltam. Az eredmény ugyan az, a légvezeték eltűnt, csak most még a konzisztenciára figyelmeztető hibaüzenet sem jött fel.
Helló Ekkold és Rascal!
A Technology-val minden további nélkül megy a tokozás váltása. Az igaz ugyan, ahogy Rascal is írta, hogy csak az aktuális tokozást mutatja, de ha kipipálod a "Az összes könyvtár mutatása" négyzetet, akkor az összes létező tokozást megmutatja. Ha belegondoltok, a "Technology" mint grafikus felülettek rendelkező parancs, nem csinál mást, hogy intern felhívja a "PACKAGE" parancsot, amit ugyebár Te is megtehetsz egy ULP-ból. De vissza az eredeti problémához. Az azért megnyugtat, hogy nem én vagyok a béna és más is ugyanerre a következtetésre jutott. Talán majd a 6.1a-ban javítják. Vélhetőleg a hiba a legmélyebb szinten lehet, mert különböző megközelítések ugyanazt produkálják.
Van valalhol leírás a keresőről, illetve az ehez hasonló "keresési trükkökről" ?
Bocs, hogy bele dumálok - mivel nem engem kérdeztél - , de esetleg nem arra gondolsz "Csak ebben a témában keresés"? Elérhető lap teteje egy négyzetben egy nagy K. A súgó meg automatikusan jön, ha rámész a kérdőjelre a keresési mező mellett.
Szia!
Melyik alkatrésszel volt gondod? Én véletlenszerűen bedobtam egy ellenállást az rcl könyvtárból ás annak változtattam a tokozását. Nekem működik a Package, Technology és a Replace is rendesen. Eagle 6.1.0. Light. Milyen verziód van?
Szintén az rcl könyvtárból, elkót. 6.1-s teljes verzió Oktatási Célokra. Ellenőrizted a brd fájlban is? Vagy Nálad esetleg nem légvezetéken lógott, mert már kész volt a huzalozás és úgy talán mást produkál? Ezt ugyanis nem próbáltam. Ezek a kérdések csak úgy eszembe jutottak, mert nem igen tudom, hogy merre kellene indulni. Kössz, hogy utána néztél.
Leraktam 3 ellenállást, megnyitottam a panelszerkesztőt, elkezdtem cserélgetni. Majd leraktam 3 kondenzátort és azokat is cserélgettem a Package/Replace/Technology-val. Képet csatolom.
Szakadjak meg, ha értem. Ráadásul Rascal fórumtársunknál is azt csinálja mint nálam. Nem értem!!!
Lehet, hogy csak elkóval csinálja?
Esetleg az számít hogy EU vagy US alkatrész? (olyanra gondolok pl., hogy az elkók a CPOL-EU vagy a CPOL-US almappából vannak-e)
Kafka nem polarizált kondenzátort rakott be és ezért ment neki. Most próbáltam ki. Először kizárólag a C_POL-ból választott kondikat cserélgettem, most az ellenállásokat is és nem polarizált kondikat is. Ez utóbbiakkal rendben volt. Az alkatrész editorból talán kideríthető, hogy mi okozza a különbséget.
Igazad van, én is kipróbáltam. Csak elkóval csinálja (hacsak nem találunk valami mást is). A CPOL_EU csoportból választottam. De a legszebb az amit most csinált. Próbálgatom, próbálgatom és megyek át a panel szerkesztőbe, minden OK látszólag. Na ez meg most miért működik? Az összes légvezeték a helyén! Na most bolondulok meg. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve fogom az elkót és eltolom. A légvezetékek meg maradnak ott ahol voltak!!! Na ilyet sem láttam még, meg is örökítettem, lásd melléklet. Csak a RATSNEST megnyomása után tűntek el. Ez azért nagyon zavaró tud lenni és legfőképp teljesen erdőbe vezetheti az embert. Kezdek bizalmatlan lenni a programmal szemben. Talán maradni kellene az 5.11 mellett és várni még pár bugfix kiadást.
Lehet, hogy írni kellene a fejlesztőknek egy levelet.
Szia !
v6.01 -ben működik valakinek a meander, és ha igen, hogyan ? Autoroute is működik, follow is, és kész vezetékezést is lehet mozgatni ?
Üdv!
Nem kell már levelet írni, megoldották. ![]() Már elérhető a 6.1.1, még csak betatest-ben, de abban már ez a hiba javítva van. A javítások listájában ez is ott van: - Resolve consistency problem after CHANGE PACKAGE for packages with pads names starting with '+' or '-'.
Köszi!
Ezt jó tudni. Talán lesz belőle "énekes halott".
Sziasztok!
Most először használok Eagle-t, és szintén először szeretném nyáklaborban legyártatni a panelt, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Mit kell menteni és milyen formátumban elküldeni hogy el tudják készíteni? Melyik layerre kell a TOP oldali feliratokat elkészíteni hogy azt meg tudják nekem csinálni? Forrasztásálló lak bevonathoz milyen réteget kell csinálni, illetve kell-e egyáltalán vagy azt alapvetően a program megcsinálja? Pozíció szitázáshoz szintén, mit kell menteni illetve elküldeni? Vagy sok hülyeséget kérdezek és elég ha elküldöm a .BRD file-t és ők majd tudják mit hogy kell? Az összes furatba kerül ilyenkor furatgalván? Mellékeltem a kérdéses file-t. Bocsánat a buta kérdésekért, de ez lenne az első ilyen jellegű rendelésem. Ha van valami buktató még amire nem gondoltam, hálás lennék ha rávilágítanátok.
Szórjál 100nF-et közvetlenül a proci táplábai mellé.
LCD nem használt adatbitjeit illik földre húzni. Nem tudom kivel akarod gyártatni, de a clearance 8 mil. Van aki képes az országban erre de nem olcsón. Amúgy miért nem teszed fel ezeket a kérdéseket a "nyáklabornak"? Ők tudják explicite megmondani, hogy mit, hogyan kérnek. Általában gerbert szoktak kérni, amit így lehet csinálni: http://hackaday.com/2009/01/15/how-to-prepare-your-eagle-designs-fo...cture/ Amúgy ha veszed a fáradtságot akkor aoutorouter nélkül 2/3-ad ekkoráb is be lehet huzalozni és akkor még nézni is fog ki valahogyan.
Sziasztok!
A topikban új vagyok, de Eagle-t évek óta használom sikeresen, és most egy kis segítségre lenne szükségem. A hibajelenség konkrét nevét nem tudom, én így hívom: SPONTÁN VEZETÉKTÖRDELÉS. Szerintem mindenki előtt ismert hogy ha egy alkatrésznél a beállított "Méret" nem egész osztója a láb koordinátáinak, akkor a belőle kihúzott vezeték első szakasza mindig töredék lesz. Azaz ha pl. egy rácspontból húzol felé egy vízszintes/függőleges/átlós vezetéket, akkor az a vezeték minimum 2 töredékből fog összeállni amiből a hosszabbik valóban vízszintes/függőleges/átlós, mígy a rövidebb(ek) már nem. Nálam az a nagy probléma(5.9.0 és 5.10.0 verzióval is) hogy ha a "Méret" 6.25 mil ami egy IC-lábtáv PONTOSAN 1/16-od része akkor a vezetékek itt-ott spontán módon is széttöredeznek. Főleg ha folytatni akarok egy vezetéket(tehát egyenes szakaszba törik) vagy egy 45 fokos kanyarnál valamelyik kanyarpontban szintén(ekkor 2 helyett 3 töredék lesz). Ez a vezetékek áthelyezésénél nagyon bosszantó tud lenni, főleg akkor ha kanyarpontba van. Kicsit jobban belemásztam, és megnéztem a koordinátákat. Inkább képet csatolok egy kis töredékről, jól látszik hogy a koordináták elmásztak az utolsó számjegynél. Ha pedig a "856.252"-t akarom átírni "856.250"-re akkor AUTOMATIKUSAN visszaáll a "856.252" érték!
(Az 1-es kép az előzőhöz van)
De megmutatom mi is bosszant igazán: a 2-es a kívánatos, a 3-asnál töredék van a csúcsponton. Az egésrkurzort utólag rajzoltam be hogy lehessen látni hogy hol próbáltam meg felvenni a vezetéket. Át akarom helyezni, erre tessék: a töredék miatt kb. 3-szor tovább tart a vezeték áthelyezése...
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy az 5.6.0 verzió tudja a 3d-t és ha igen, hogyan tudom elérni? nem látom a menüben sajnos. köszönöm! üdv!
Ahoz egy külön programot kell feltelepíteni és utána lehet 3D panelt nézegetni. Kellenek hozzá az alkatrész képek is.
erről az oldalról telepítettem fel a 3D exe-t, de még így sem látom. Nem segítenél, hogy kell elővarázsolni?
http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=11869&re...=18201
Szia!
Ha jól látom, az eagle3D-t letöltötted és telepítetted. Ez sajnos nem elég. Ő ugyanis csak egy nevezzük "script"-nek, hoz létre. A megjelenítéshez szükség van még a PovRay nevű programra is. Letöltés innen. Telepítés után 3d50.ULP indít ami létrehoz egy akármi.pov fájlt. Ez kell a PovRay-nek. Viszont nagyon ajánlanám a megfelelő topicot olvasni. Sok sikert. (ha egyszer megértetted, hogy hogy működik, akkor jó dolgokat lehet vele készíteni)
köszönöm, neki is állok megcsinálni, hogy működjön.
![]() üdv!
a povray fent van, de a 3d50ulp-t nem ismeri fel a progi nem tudom elindítani. nem lehet hogy azért, mert az eagle 3d 32bites, a povray meg 64bites ( 64bites eredeti win7-em van). ?
![]()
A 3d50ulp-t nem a PovRay-nek kell felismernie. Az eagle-ben kell indítani. Van egy ULP icon. Ha azt megnyomod, megmutatja a saját ulpokat, Te viszont megkeresed az eagle3d könyvtárban lévő ulp könyvtárban található ulpot és azt indítod. Ne haragudj, de jó lenne ha találnál egy leírást, mert ez így extrém macerás lépésről lépésre leírni. Ez nem jelenti azt, hogy nem segítek, mert ha tudom a választ akkor mindenképpen, csak valahogy be kéne indulnod ... Talán az eagle3d topic tovább segítene.
semmi harag, köszi, hogy eddig is segítettél! Azt a topicot akkor olvasgatom rendesen. Azt az ulp-t elindítottam
![]() üdv.: Gyula
Én meg csak olvastam róla eddig, mert nem igazán kellett.
Erre jó az OPTIMIZE parancs, ellenkezőjére való a SPLIT. A baloldali ikonok között megtalálod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |