Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   245 / 443
(#) IMi válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

(#) Mathyas válasza IMi hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Köszi Imi!
(#) zombee válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Igen, létezik hogy nem létezik és elég sűrűn előfordul.
(#) wilson válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Megnézem, köszi!
(#) elektrocad válasza zombee hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

A világon gyártott összes alkatrészt feldolgozni szinte lehetetlen, nem is várható el egyik szoftvercégtől sem.
Ezért jó néha itt is körülnézni.

Egyébként léteznek jóval komolyabb NYÁK tervező programok, amelyekhez a gyártók egyáltalán nem adnak alkatrészkönyvtárat.
(#) pjg válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Viszont van amelyik alkatrészgyártó ad egyik, másik elterjedtebb profi programhoz.
(#) elektrocad válasza pjg hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Igen, azt meg az adott alkatrészgyártónál (weboldalukon) kell keresni.
(#) Mathyas hozzászólása Márc 9, 2012 /

Sziasztok!
Egy már elkészült rajzot tudok mozgatni mindenestül?

És még azt szeretném kérdezni, hogy lábjegyzetet hogy lehet létrehozni?
Tehát amibe be lehet írni a rajz adatait, stb...

Untitled.jpg

(#) elektrocad válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Az egész rajz mozgatásához a move group parancsot használd.

A másik kérdésedre kicsit hosszú lenne itt válaszolni, az "elektro-tutorial.pdf"-ben a 68.oldaltól le van írva. Igaz csak németül, de képekkel illusztrálva. Talán eligazodsz rajta. A program ezen része (erősáramú kapcsolási rajz szerkesztő) csak német.
(#) Mathyas válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Köszi!
(#) Mathyas hozzászólása Márc 9, 2012 /

Olyant tud a progi, ha egyoldalas nyákrajznál van vezeték keresztezés, akkor tegyen be automatikusan átkötést?
(#) vilmosd válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Automatikusan esetleg autoruterben, de kezzel a kozepso egergomb (gorgo) menet kozben.
(#) petikkkeee hozzászólása Márc 9, 2012 /

sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy a layer editor résznél nem fogadja el a program a desing rules-ban létrehozott llításaimat..mondok egy példát. kész vana nyákterv de mondlyuk az összes forrszemet nagyobbra akarom venni, nagyobbra írtam a desing rules-ban..majd apply és ok... és nemtörténik semmi..ugyanolyan maard....valamit nemjól csinálok??? vagy nemjó beállításban... mostmár fogalmam sincs..:S valaki tudja esetleg hogy miért nem állít így semmit???
(#) kaqkk válasza petikkkeee hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

A drc opcióban állítsd (restring ) ott működik ..
(#) vilmosd válasza petikkkeee hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Mert a LIB alkatreszeinek a mereteit nem valtoztatja meg. Pl ha en szerkesztek egy alkatreszt es 1.2 mm-pin-hez csinalok 0.5 mmfuratot, azt a program nem fogja megvaltoztatni. Lehet csinalni masik LIB-et mas meretekkel, es azt hasznalni.
(#) llaci56 válasza petikkkeee hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Azt mondd meg, miért kell a "mondjuk" -ot "LY" -nal írni!!!
(#) Mathyas hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok!

Hát (majdnem) elkészítettem az első rajzomat ezzel a progival...

Az a bajom, hogy az istenért sem sikerül egyoldalasan elkészíteni a nyákrajzot.
Cirka öt keresztezés van benne.
Kb két órája szenvedek a rutintalanságom miatt.

Azért nem adom fel.
De ettől függetlenül felteszem ide és ha valakinek van kedve és ideje ránézhetne.
(#) vilmosd válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Esetleg kep formatumban nem lehetne? Ugy konnyebb, gyorsabb megnyitni. Autorutert hasznalsz?
(#) zamatőr válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Üdv!
Melyik verziót használod?
Az 5.11 nem nyitja meg.
(#) zombee válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Elsőre nekem sem ment semmi, tele voltak a rajzaim átkötésekkel és napokig tartott az eltüntetésük.
A tiédet viszont 100% hogy meg lehet csinálni mert nem használsz SMD-alkatrészeket. Az ellenállások alatt annyi vezeték mehet el amennyit nem szégyellsz, és egy kis gondolkodással (az elején még sokat kell, tudom) az összes vezetéket el tudod majd vezetni alul. Egyébként átkötés sem szégyen, az is már valami, csak egy drótot kell behúzni oda és jó lesz!

De a tiédben ebben egyetlen összekötést nem látok, minden ki van törölve. Lehet hogy ha bennhagyod azt az 5 átkötést és a vezetékezést akkor megspórolhatnád nekünk azt, és akkor csak arra az 5 átkötésre kellene koncentrálni. Ne várd hogy elhelyeztél minden alkatrészt oda ahová gondolod és akkor majd valaki megcsinálja!

És akkor a hibalista:
- túl nagy panelt használsz, a feladathoz negyedakkora elég lesz
- a nullpontod középen van, annak bal alsó sarokban a helye
- mm-es mértékrendszert használsz, lehet egyszerűbb lenne mil-t(kezdetnek 25 mil) használni.

Szóval: csatold be az amit eddig rajzoltál az 5 átkötéssel, és lehet hogy lesz aki megoldja neked.

@vilmosd: az autorouter egy kalap f**. Képként hiába nyitod meg, nem tudod szerkeszteni

@zamatőr:Talán mert ezt már 6-os verzióval csinálta...
(#) elektrorudi válasza petikkkeee hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Lehet, hogy csak nem tud megbírkózni a helyesírásoddal...
(#) zombee válasza petikkkeee hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Próbáltad már a forrszemeket lefedni? Ez a legegyszerűbb! Az alkatrészek forrszemei a könyvtárban
vannak letárolva, azok fixek, csak úgy módosíthatod ha beletúrsz az összes használt könyvtárba!

Megoldás: kiválasztasz valami random réteget(én Measures-t használok) és rajzolsz egy kört. Tessék!
(#) Mathyas hozzászólása Márc 10, 2012 /

6.1.0-ás verziót használok.
De megvan az 5.11-is, csak fel kellene telepíteni.

Exportáljam ki .png be, vagy mi legyen?
Ja és autorutert használok, illetve azzal csinálta meg.
(#) vilmosd válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Probald meg kezzel tervezni Az autoruter soha nem lesz igazi.
(#) Mathyas válasza zombee hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Köszi szépen a tanácsaidat.
Igen az elején elég nehéz, de majd idővel belejövök.

Viszont félreértés ne essék, nem azt várom, hogy más csinálja meg helyettem.

Pont ilyen hozzászólásra gondoltam, mint a tiéd.
Mert adtál pár javaslatot, ami hasznos.

Csatoltam a routolt verziót.

Holnap rajta leszek, úgy is dolgozom.
(#) zombee válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Ha ezt az autorouter hozta ki neked akkor azt mondom hogy nem is rossz, még ha a jótól messze van.
Az biztos hogy a derékszögű vezetékutakat kerülni kell, a hurkokat is érdemes kiszedni(kóbor induktivitás).

Azt a néhány be nem rajzolt szálat pedig úgy lehet elhelyezni átkötés nélkül hogy pár másikat áthelyezel,
néha egykét alkatrész pozícióját, elhelyezkedését is meg kell változtatni hogy beleférj az 1 rétegbe.
(#) wilson hozzászólása Márc 11, 2012 /

Sziasztok!

Ha ez van egy relé adatlapján (a lényeg a bottom view, tehát alulnézet), akkor ezt az EAGLE eszköztervezőjében pont tükrözve kell létrehoznom, igaz ? (mivel ott felülnézetben tervezünk)

relay.PNG

(#) wilson hozzászólása Márc 11, 2012 /

És még valami: az origót át lehet állítani egy másik helyre?
Vagy ami ezzel egyenértékű: minden rajzelemet egy megadott x,y koordinátával eltolni?
(#) zombee válasza wilson hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Igen, az alapértelmezett az a felülnézet. Egyébként úgy tervezed ahogy akarod amíg tudod mi hogy...
Az SMD-alkatrészeket is mindig úgy rakja be(tehát piros PAD-el), én meg megérem folyton áttükrözgetni őket.
(#) zombee válasza wilson hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

1: kijelölés eszközzel mindent kijelölsz, majd kiválasztod a MOVE eszközt.
2: beállítod felbontásnak az "x" értéket.
3: a rajzon jobbegér, majd "Move Group" és jobbra vagy balra húzol 1 ugrásnyit
4,5: ugyanez, csak "y" értékkel és fel vagy lefelé húzással

2-5 kicsit másképp: az egérkurzort az origóba viszed, ott jobbegér, majd "Move Group",
és az egérkurzort az "x,y" pozícióba viszed. Az eredmény ugyanaz lesz!

Megint másképp: a 6-os verzió már XML-t használ, tehát a brd/sch fájlok szövegfájlok!
Középiskolai feladat: írj egy programot ami kiolvassa az összes sort majd az alábbi módosítást végzi el:
az x,x1,x2-vel jelölt tag-ekhez "x"-et, az y,y1,y2-vel jelölt tag-ekhez "y"-t adja hozzá. KÉSZ!
Következő: »»   245 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem