Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv! Ha még nem késő, mellékelem az Eagle 4.x rövid használati útmutatóját.
Az alapok végül is nem változtak.
De ma már a 8.4.3 verziónál tartunk, pár dolog változott, pár újdonság is megjelent.
már a 8.5.0 a legfrisebb
Köszönöm!
Későnek nem késő. Én a 7.2 es változatot használom időnként jól jön, ha valamit meg akarok nézni. Amit ritkán használok azt el is felejtem.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy MCP 4011 makrójára, vagy könyvtárjára. Eagle 6.6-om van.
már a 8.5.1 a legfrissebb
Melyik kell? SOIC, MSOP, DFN ???
2017.12.12 az utolsó release 8.5.0
Te hol találtad a 8.5.1 -et ?
Az Autodesk oldalán még csak 8.5.0 van.
Érdekes
Valahol azt meg lehet nézni, miben tér el egy-egy újabb verzió az előzőektől? Pl dátum és verziószám szerint felsorolva.
Nálam a 8.2.0 változat fut, az ehhez képesti változásokat keresem.
Meg természetesen
Frissítések
Köszönöm. Még elolvasni is elég volt, nem még felfogni.
Utolsó frissítésbe helyet kapott
Single layer rootolás (szürkíti a másik oldal sávjait, igy jobban látható a rootolt réteg) Kézi rootolásnál van lehetőség a sávokat tologatni. Az Autodesk elég jó irányba mozdult el a fejlesztéssel A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2017
Sziasztok! Lehet, hogy nagyon láma vagyok - ne nevessetek ki, de hogyan kell az Eagle free verzióját elindítani ? Letöltöttem, feltelepítettem (Dell E6400 2 GB RAM, Win7 pro.). Aztán indulásnál pár másodpercig a logo alatt loading felirat, mad kapok egy üres, fehér ablakot, amin fölül egyetlen árva Sign in felirat látható és innen nincs tovább.
Létre kell hoznod egy Autodesk felhasználót.
Érdemesebb lenne keresned egy régebbi verziót 7.x verziót,ott még ez nincs és könnyebben lehet használni.
Köszi, akkor inkább keresek régebbi verziót.
Itt van régebbi verzió
Bővebben: Link
Letöltöttem, ez már működik. Köszi!
Ma megszivatott az eagle. Elöször az excellon nem akarte kigeneralni a furatokat. Vagy 10x ujra kellett aztán bevettem a listába a 4 rögzitö lyukat is, és nicsak erre elindult. Eddig mindig ment ). Aztán a NYAKkal volt egy sereg kinom, illetve még van is. Ilyen hibákat jelez, s ami a legrosszabb hogy el sem tünnek még akkor sem ha ujraterveztetem a rajzot:
Már azt is megcsináltam, hogy ujraterveztettem mindent, mégis az ellenörzés során ilyen rajzokat csinált és az a safirozott felület megmaradt. Mit lehet ilyesmivel kezdeni? A gyárban elfogadták meg Gerberben sem látni semmi hibát, csak az eagle vergödik vele. Az elöbb ide beraktam egy képet de arrol eltünt a safirozás. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2018
A sraffozás/satírozás csak egy figyelmeztetés, hogy az egyes rétegeken lévő, különféle elemek (furat, vezetősáv, felirat, etc.) átfedésben vannak, vagy túl közel egymáshoz. Ezeket az ellenőrzéskor hagyd jóvá, és akkor nem fog érte nyafogni. Sajnos ez egy olyan hiányosság, amivel együtt kell tudni élni. (Én sem szeretem, nem örülök nek, de inkább figyelmeztessen feleslegesen, mint hogy véletlenül benne maradjon a gyártásba küldött panelban egy hiba.)
Egyetértve Frankye-vel az ellenőrzés szükségességében, kiegészítve azt.
Esetedben úgy látszik a felirat túl közel van. Ezt "jóváhagyhatod", de akár át is állíthatod a beállított elkerülési limitet ha egyébként globálisan megengedhető a közelség. Pl. egyoldalas panel esetén is mindkét oldalon értelmezi a forrszemeket, ami nálam sokszor konkrétan belelóg a feliratba. Ezeket egyenként át szoktam nézni, és elfogadom ha jónak látom. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2018
Engem csak az zavart, hogy ha megjelenik, akkor már nem lehet eltávolitani. Jováhagyhattam vagy törölhetem is pl a feliratot a sráfozás marad.
Tegnap meg ehhez járult a felület kitöltés. A NYÁK két részén akartam GND felületet kialakitani. El is fogadta, de amikor zoomoltam, illetve a gerberbe konvertáltam az egyik mindig eltünt ( csak keret maradt meg), söt a megmaradtban megjelentek az eredeti GND vonalvezetések ( mind GND potenciállal) mint szigetek. Erre nem találtam megoldást....
Én egészen felszínes ismeretségben vagyok csak a programmal, de az ellenőrzés ismételt indítása emlékeim szerint eltünteti a korábbi ellenőrzés "maradékát". (Nem próbáltam ki, de lehet az F2-úrarajzol is megteszi ezt.)
Az ismételt ellenőrzés - ha előzetesen jóváhagytad a talált "hibát" - nem hozza ismét hibaként.
A sraffozás ismételt feltűnése arra utal, hogy: a. nem hagytad jóvá/törölted a hibát b. valamilyen megjelenítési hiba van, melyen az újrarajzoltatás (F2, ahogyan Alkotó is írta) rendszerint segít. A teliföldes kitöltésnél, ha nem jelenik meg maga a kitöltés, a "Ratsnet" (remélem, hogy emlékezetből helyesen írtam) parancs kiadás/gomb megnyomása segít. Első olvasatra egyébként valamilyen megjelenítési hibára gyanakszom. Ez lehet, hogy a Te gépedben jelentkezik, de elképzelhető, hogy a program adott verziójában "bütyköltek el" valamit a fejlesztők. Igazából erre akkor lehetne választ kapni, ha valaki, akinek ugyan ez a verziója van, megnézné, hogy nála is jelentkezik-e ez a hibajelenség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |