Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv azt szeretném kérdezni hogy valami nem tudja hogy a B772 PNP TRANSISTOR -t nem e lehet valamivel helyettesíteni véletlenül. fontos lenne
Üdv!
278R05 IC meghibásodott a blurayba. Típusszám szerint csak ilyet találtam: KA278R05 ez ugyanaz? mi a KA? köszi.
Sziasztok ! Egy gyors válasz kéne, ha bírtok! Melyik a földje a csatolt képen látható csatlakozónak ???
Bővebben: Link
Szerintetek miért nem szólhat a hangszóróm az erősítő után amit kötöttem? Tápfeszre rakom , és hallatszik, hogy áramot kap, mert kis zúgás hallatszik ( ami mindíg szokott ) , de a keverőmön feltolom a hangerőt, de nem szól. 5 mp alatt, az IC- nem melegedett egy csöppet sem.
Válaszd le a keverőről az erősítőt és érintsd meg az ujjaddal a bemenetet. Brummognia kell a hangszórónak. Hangerőszabályzót raktál az erősítő elé?
Azt nem raktam elé. Nem brummog. Eddig még nem találtam olyan üzletet, ahol a megfelelő csatlakozó aljzat lett volna, ezért két drótotal oldottam meg. Ha mozgatom ezt a " megoldást " akkor egyszer zúg, egyszer nem. Ma megyek a városba, lehet találok aljzatot..
Hát, nem az aljzattól fog szólni az erősítőd. Egy képet mutathatnál róla.
Már réges rég raktam volna fel, de a nővéremnél van a gép, csak hétvégén kapom vissza...
Hello!
Remélem jó helyre írok. Vettem egy 12V teljesen zárt autó akkumulátort ami természetesen garanciás. Amit érvényesíteni is akartam mert 2 hét múlva nem indított pedig a leállítástól 5 perc telt el. Feszültség 12.6V Terheléses teszt azt mutatta hogy rossz. Feltöltötték utána jó volt. Szerintem nem volt lemerülve hanem valami más baja volt. Hogy lehetne a végére járni? Előre is köszönöm a segítséget!
Szia! Az alumínium nem könnyű eset. Van egy kis helyzeti előnyöm, mert édesapám a fémiparban dolgozik, én ezt marótárcsás vágógépen szeletelem. Sajnos belefutottam már én is olyan gyenge minőségű alumíniumba, ami olyan volt mint a vaj, kenődött, nyúlt, mindent csinált, csak nehogy jó legyen. Ha van ismerősöd, akkor vágasd le vele, ha nincs, akkor ajánlanám, hogy gyakorolj sarokcsiszolóval, hogy szép egyenesen tudj vágni, azzal is szépen meg lehet csinálni. Ha tudsz, szerezz be olyat, aminek állítható a fordulatszáma, így minden anyaghoz megfelelően tudsz hozzányúlni. Ha tudok, segítek, ha a közelben laksz, és van időm, szívesen méretre vágom neked.
Üdv
OK! Kössz! Megkérdezem az autóelektronikánál.
A töltés amúgy jó.
Sziasztok! Meg szeretném építeni ezt :Bővebben: Link (innen az elsőt) És azt szeretném kérdezni bármilyen tranyó jó?( azt tudom hogy npn pnp nem mindegy) Csak arra kéne hogy egy 120W-os mélynyomót kipróbáljak, és akinél vagyok nincs neki egy üzemképes erősítője sem-.-". Valaki egy gyors nyáktervet csinálna nekem? Nagyon szépen megköszönném
Sziasztok. Lenne valaki olyan kedves, hogy elmagyarázná az alábbi kapcsolás miért nem erősít feszültséget?
Most nem azért, de akkor miért erősítő néven fut?
Nekem csak az a célom, hogy a hangszóró hangot adjon van itthon 2 db BD 437 BC639-es tranyóm. Ezekkel tudok mit kezdeni, vagy mindenképpen fet kell hozzá? Van itthon sokféle bontott tranyóm, nem kell hogy szépen szóljon, csak erősítsen. És lehetőleg egyszerű Valami ötlet?
Üdv! Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy CB mikrofontáplálásnál miért a pozitív ágat földelik, tehát miért -48V-tal táplálják a vonalat? Előre is köszi a válaszokat.
Nem, most tanulok távbeszélő technikát és ott tanultunk a CB-elvről, ahol a telefonkészülékek mikrofonjához szükséges energiát a telefonközpont szolgáltatja.
Tehát a Central Battery elvről van szó. Valószínű, hogy csak megszokásból a + a földelt, de lehet, hogy az ionvándorlásnak is köze van ehhez.
Igen arról.Nem hiszem, hogy megszokásból, mert a tanárunk, ha nem mi mondjuk meg, akkor majd ő elmondja,hogy mi az oka.Interneten nem találtam semmilyen utalást erre.És ha kiderítem, lehet hogy kapok valami jutalmat is
Köszönöm a linket. Nem tudtam, hogy hogyan kerressem a magyarázatot ezért nem találtam.
A szénmikrofont 1878-ban fedezték fel, az elektront 1897-ben mutatták ki. Addig nem volt biztos, ami töltéshordozó mozog, az pozitív vagy negatív töltésű. Először véletlenszerűen meghatározták, mi a pozitív, majd kiderült az elektron negatív. Lehetne fordítva is. Szerintem. A tradíció pedig rendkívül erős, lásd a vonat sínpár távolságát, ami a római lovak fartávolságából következik.
Lehet, hogy igazad van,ha mégsem és holnap megtudom, akkor közlöm,hátha érdekel valamik.Amúgy úgy tudom helyesen common battery nem central bár nagyon sokan használják a central-t.
Feltétlen írd meg! Kíváncsi(ak) vagyok(unk).
Csatlakozok, ez engem is érdekelne!
Köszi a választ. Én Bp-n vagyok az kicsit messzi.
Flex van, lehet h csinálok neki egy kis állványt. Fúráshoz esetleg van valami tanácsod? Azt hallottam kis sebességgel kell fúrni, meg vizet kell rá locsolni közben és akkor jó lesz.
Kedves Mindenki!
Elég kezdő vagyok! Szeretném a segítségeteket kérni. Először is lehetséges e, hogy audio jelet nagyon alacsony frekvencián sugározzak? Pl 5hz? Ha igen akkor valaki tudna nekem egy ilyen kapcsolási rajzot mellékelni? A továbbiakban video jellel is kísérleteznék. Köszi a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |