Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Fiúk / lányok : 30 perc, és lesz kép az erősítőmről. Sajnos a nyák felőli rész csúnya lett. Sziapuszi
Idézet: Mert milyen nyug van egy analog fesz meresevel? A pontossag megint nagyon relativ. Feltetelezunk egy tartalyt, amiben van 100 liter viz. Egyik ponton belelogatsz egy erzekelot, a masik ponton valami futest. A hotehetlenseg, a hoaramlas alapvetoen okoz homersekletkulonbsegeket a tartaly kulonbozo pontjain. Tehat soha sem lesz exakt homogen homersekleted a viz 100 %-aban. Mellesleg meg nem egy elo test homersekletet kell szabalyozni 0.001 C pontossaggal. A halak nem hiszem hogy csak 23.765 C homersekletu vizben eletkepesek (legalabb is a termeszetben igy van). Mellesleg az sem mindegy, hogy mennyit kell koltened egy ilyen keszulek elkeszitesere. Egy digitalis erzekelo aran en 10 analog erzekelot veszek. A tiz analog erzekelo feldolgozasra egy rovid, nyulfarknyi programocska eleg, ami futasi idoben is rovid. Viszont a soros digitalis jel feldolgozasa egy erzekelore is sokkal tobb ido, mint a 10 analog jel feldolgozasa. Melle meg az analog jelet el lehet vinni akar 100 meterre is, a digitalisnal mar par meter is problemat jelent. „(DS1820) drágább, de kevesebb a nyűg,” Csak ugy gondolkoztam egy kicsit. Ervek, ellenervek.
Oké, oké ez csak egy hülyekérdés volt, csak ez a proteus összezavar. A nyákrajzot elfogadom és köszönöm. Még azt nem tudom, hogy ad füstjelet 16V-nál vagy dolgozik.
A DVD hátsó részén mekkora a W vagy VA ? Általában megadják maximális teljesítményfelvételét az elektronikai termékeknek.
LÁÁNYOK??? eddig az egész fórumon egy nőt láttam...
Sziasztok.
Van egy 24V-12V DC-DC áramátalakítóm,(VOLTCRAFT SPA-12)tegnap megadta magát átengedi egy az egyben a 24V-ot. 3db 2N 3055 -ös tranzisztort vezérel egy MC 7815 C . Azt szeretném kérdezni,hogy ha az ic a hibás hogyan tudom kimérni. Köszi.Becsey
Működik az egyik erősítőm ! TE JÓ ISTEN , MILYEN BOLDOG VAGYOK ! Bocsi az offért ! Azért lenne még két kérdésem !!! Az egyik, hogy hogy szüntessem meg a hangszóró alap zúgását. Olyan, mikor egy gyári aktív hangfalat maxra hangosítanád, de nem kapcsolsz be zenét. A másik meg az, hogy miért nem melegedett fel a " bordám " , ami 2 rétegű, és 10x10-es alumínium. 1 percig használtam eddig.
Bocs,hogy értetlenkedek,de elég kezdő vagyok.Tehát multiméterrel nem tudom kimérni! Akkor bekötöm úgy,hogy a bemenetre rákötöm a 24-et(IN-GND) és a kimenetre(OUT-GND) rákötök egy kis teljesitményű izzót .Ha világit és van 12V akkor jó ha nem akkor csere.
Becsey
Gratulálok! Csak így tovább!
Szerintem a búgásért a szűretlen tápegység a felelős.Nem kötelező ám izzania a bordának! Az a jó,ha nem forró,így nem süti meg magát az IC. Máté.
Köszi szépen. Rácsavaroztam a bordát mielőtt bedugtam, és ráraktam még egy anyát is. Köszi mégegyszer. Nagyon sokat dolgoztam, és az egyik végre jó ! ))
Na ha már a train modules koppintásoknál járunk ennek a kapcsrajzát le tudja nekem rajzolni valaki?Ha jól látom 2 tranzisztor van benne 4 ellenállás egy tantál kondi meg két kerámia és egy trimmer poti.Bővebben: Link
Hehehe. Amúgy 17 V ~ 500 mA kap. Ez nem TDA 2030-as, hanem TDA 2003, tehát akkor ne oda rakjam ugye?
Felrakom inkább Ki mit építettbe okés? Amúgy valószínűleg, ma szerzek egy trafót egy régi lejátszóból, de még nem tudom.
És a másik???
Az még hibás, de kapásból pár javítási irányt tudok ! Még befejezem ma, vagy holnap !
Ja, és a mai okosság, amiért megérte felkelni : A jó forrasztás oka, a vékony pákahegy. Ma csináltam meg vékonyra. :pirul:
Köszi a segitséget,kicsit lassan reagállok,de közben rakják a kamiont.
Becsey
Köbzoli, fennt vannak a képek Ki Mit Épített-en !
Még egy kérdésem lenne,kerestem valamit amivel esetleg helyettesíthetném az ic-t és az adatlapja szerint ez 15V-os.Lehet,hogy már cserélték?Ugyanis használtan vettem az átalakítót.
Becsey
Nekem, meg az , hogy nem attól sistereghet-e, hogy nem pont ugyanolyan kondit raktam egy helyre??
A két bekarikázott ugyanaz. 0.1 µF helyére raktam 100nF-et.
Köszönöm. Erre nem gondoltam. Megpróbáltam beüzemelni, de nem megy. Ezen is lehet olyan mit a számítógép tápegységen, hogy két lábát össze kell zárni és csak utána indul el?
0.1 µF pontosan egyenlő 100nF el csak valaki így írja...
Tudom, ezért is raktam, csak nem tudom, hogy van-e neki valami különleges különbsége...
Ha 15V-os IC megy bele,attól még lehet 12V a kimenő fesz?Nem lehet,hogy akitöl vettem esetleg másikat tett bele amikor javitotta?
Becsey
Egyszerű multiméterrel ami tud áramerősséget,feszültséget és ellenállást mérni hogy tudom megnérni hogy egy kondenzátor hány farád-os?
Üdv.
Van a számítógéphez egy kormányom és szeretnék hozzá építeni egy kuplung pedált mert nincs és jó lenne. Az alap tervem már megvan. Kell egy potméter ami ha jól tudom analóg jeleket ad. Na most innentől kezdve annyit konyítok, hogy ezut usb-vel szeretném a géphez kötni de az usb digitális jeleket fogad. Szóval kell egy A/D átalakító. Na de!! A gyári kormáyban is potméteresek a pedálok szóval valahol lennie kell egy potméternek, és gondolom is, hogy hol. A playstation 2 kar csatija milyen jeleket fogad? Ha analogot akk tuti hogy ott van az átalakítójába. Ha ott van bele lehet kötni? Mi kell hozzá?
Üdv!
blackdog, vilmosd, smiler79 THX az infókat! blackdog Az érzékelőkkel kapcsolatban, elfelejtetem megemlíteni, hogy ezeket lehetőleg a vízbe kéne betenni. Természetesen megfelelő szigeteléssel. (pl egy zárt fémcsőben) 1,5m hosszú vezeték esetén már ajánlott az erősítő az érzékelőkhöz? 40A-t a NYÁKon (rövid szakaszán) át lehet vezetni? Peltier-elem tápellátásához kellene ez a nagy áramerősség. smiler79 Induktív terhelés....? Inkább leírom mi és hogyan lesz: A NYÁK-ot legalább 2 része bontom szét (a prototípust többre) egyiken maga a vezérlő és a többi IC, a másikon, a relék. Ezek 230VAC konnektor elosztókat kapcsolnának ki és be. Amik rá lennének kötve: fény(T5 fénycsövek) 500Wal számoltam, szűrés (pumpák/vízforgatók) 20Wtól... A NYÁK csupán 1-2cmes szakaszán kéne a váltóáramot vezetnie. SB
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani,ha egy ledes izzó 250000mcd akkor az kb hány lumen-nek vagy hagyományos égő hány wattjának felel meg. Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |