Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1213 / 3998
(#) blackdog válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

[off]

Ma ilyen napom van.
(#) janikukac hozzászólása Feb 26, 2011 /

Még, két kérdéssel rukkolok elő, ha nem baj: Az első, hogy hasznos, és jó -e az az anyag, amitől színes lesz a nyák, és hogy hívják?
(#) blackdog válasza janikukac hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Mi az, hogy színes?
Zöld? Olyan nyákot kell venni. Fehér felirat és/vagy piros? Szitázni kell.
Miért nem jó neked a sárga nyák fekete felirattal?
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Ezt nem értem. Mikor nézegetem a Ki mit építettet ott van olyan, hogy valakinek zöld, piros színű a nyákja, mint, ha gyári lenne..
(#) whit33r válasza blackdog hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

ez volt a hiba,köszi.. utólag láttam az adatlapon is.Legközelebb körülnézek mielőtt ekkora hibát követek el..
(#) janikukac hozzászólása Feb 26, 2011 /

Jaj, és várom ide az ötleteket, aki tud : PIC nélküli óra, vagy hőmérő!
(#) nagy_david1 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szia!

Hőmérő icl7107 IC-vel lehetséges, keress rá mert sok kapcsolás van ezzel az IC-vel. Valamelyik forrasztópákás topikban is megkapod és csak pár értéket kell módosíts, hogy neked jó legyen. Hanem ha nem ragaszkodsz a szegmenses kijelzőhöz akkor egy LED-skálásat is csinálhatsz LM3914-el.
Órát meg felejtsd el szerintem. Valahol itt az oldalon pár hónapja láttam, hogy valaki megcsinálta mikrokontrollerek nélkül. Alkatrésztemető úgy ahogy van amiből az is következik, hogy rengetek munka, hibalehetőség stb. következhet be mi egy kezdő számára maga a pokol.
(#) Gery78 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szia!
Én is csináltam szép zöld nyákot, majdnem olyan lett mint a gyári. A nyákok attól lesznek zöldek, vagy pirosak, esetleg feketék, hogy olyan színű lakkal fújják le a gyártás során. Amikor én csináltam a technikusi vizsgamunkám, akkor vettem zöld színű forrasztható lakkot. beültetés előtt lefújtam vele a nyákot, persze megfelelő előkészítés után, majd megszárítottam, és beültettem az alkatrészeket. simán lehetett forrasztani, és olyan lett mintha gyári lenne. Teszek fel képet, hogy lásd miről beszélek. (Egyébként ez az erősítő a technikusi vizsgamunkám. Ha a kábelek mennyiségét megtekinted, rájöhetsz egy apró tervezési hibára. Több nyákot kellett használni a tervezéskor, és jobban összetolni a paneleket. Kicsit sok volt az a 40méter árnyékolt kábel.
(#) Gery78 hozzászólása Feb 27, 2011 /

És még néhány kép...
(#) Akashi hozzászólása Feb 27, 2011 /

Egy kis segitség kellene. Elbizonytalanodtam..
A "68 J 100" felirat fóliakondin 680 nanofarad?
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Zöld forrasztható lakk? Annó az Akrilán teljesen jó volt erre (nem tudom létezik-e még) de az színtelen. Tudsz valami bővebbet mondani? Előre is köszönöm.
(#) Balaa16 hozzászólása Feb 27, 2011 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az LM 358 helyett jó e az LM358N
Üdv!
(#) Medve válasza Balaa16 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Hello, csak a tokozásban lehet különbség.
(#) Mybuster hozzászólása Feb 27, 2011 /

hellosztok!

Van egy 9v motorom 4 lába van! De nemtudom hogy léptető motor-e vagy csak sima DC..
lábaira ez van írva - + H L ez mit jelent?
(#) Mybuster válasza Mybuster hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Ja és erről a motorrol lenne szó! Bővebben: Link
(#) kukif hozzászólása Feb 27, 2011 /

Sziasztok!

Van egy 24VDC 0.5A tápom, ez meghajt egy max. 8W igényű fogyasztót és ez a fogyasztó képes tovább adni a tápot.
Ez eddig szép és jó ,de amit utána kéne kötnöm az 12VDC vagy 24VAC tápot (max. 4W) vár az adatlapja szerint. Hogyan kéne szerintetek ezt megoldani?
(#) janikukac válasza Gery78 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Profi munka. A hőmérőre visszatérve, igen kijelzőset szeretnék...
(#) Balaa16 válasza Medve hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szia Medve!
Köszönöm a segítséget!
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Na most, akkor megcsinálnám ezt : Bővebben: Link Találtam épp 650 FT-ért IC7106-ot. Na, de ehhez van valakinek NYÁk-rajza, esetleg alkatrész lista? :pirul: Amúgy milyen kijelző kell ehhez , innen válogatnék : Bővebben: Link
(#) Aaron100 hozzászólása Feb 27, 2011 /

Hello!
Elég kezdő vagyok a témában szóval el tudja e mondani valaki hogy kell olyat csinálni hogy ha az egyik áramkörben folyik az áram akkor a másik megszakad addig amíg ez az áramfolyás fennáll.

köszi
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Ez ilyen kijelzővel van.Bővebben: Link
Nem akarlak megbántani, de szerintem valami egyszerűbb dolgot kéne elébb építened.
(#) zolika60 válasza Aaron100 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Számtalan módja van, de a legegyszerűbb bontóérintkezős relével.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Tudom, hogy ilyen van rajta, de olcsóbbal nem lehet megoldani? Esetleg kiszedhetek egy régi Alcatel kijelzőjét, vagy kaphatok egy SZÍNES Samsung j700 kijelzőjét. Tudom, hogy nehéz, de szeretnék egy pöpec hőmérőt, ja és nem bántasz meg, megértem.!
(#) MaTe193 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Ezt csak szegmenses kijelzóvel lehet megoldani.Amiről te beszélsz az grafikus,az meg más tészta...Olcsőbban esetleg LED-es módszerrel,de az más kapcsolás és nem biztos,hogy találsz IC-t hozzá.

Itt van ami neked kell. Bár ez is elég bátor próbálkozás.Bővebben: Link

Melyik, az első kapcsolás? Köszi amúgy, esetleg valakinek nyákrajza? Ha meg elrontom, akkor is tanulok valamit vele....

Többször ugyanaz a kapcsolás van fent. A NYÁK is ott van.

Ő Bővebben: Link és Ő Bővebben: Link Azt hittem, hogy lesz olyan nyákrajz, amit programmal megnyithatok... Ez is drága kijelzős? Lehet jobb lesz, ha LM3914-ezek...
(#) Akashi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Köszönöm.
Ezek szerint félre sikerült csomagolni az alkatrészt, a héten rendeltem a Hestore-ból.
Bakkkaaa

Akkor ez 68 pikofarad, vagy 680pikofarad? Mit jelent a J100?
(#) Dániel X válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Következő: »»   1213 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem