Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A BD338-nak éppen fordított a lábbekötése a 442-höz képest, tehát a felirat felől nézve B-C-E.
Tehát akkor csak annyi, hogy átfordítom a tranzisztort?
Még egy kérdés a magasfényű ledeket bírja, aminek 3,5 V körül üzemel?
6 ampert bír, úgyhogy nem lesz gond. Persze szükség szerint hűtőfelületet kell ráfogatni.
És ha tranzisztor megfordításával nem oldódtak meg a gondjaim? Ebben az esetben mi lehet még?
Akkor hallgass Zolibácsira3 és tegyél sorba vele egy ellenállást.
Nem olvasod a válaszokat? 50 Ohm és sorba a hangszóróval.
Hát, okés, de miért kell. Már így is elég halk... 4,5 V eresztem. Ha elé rakom az 50-et , akkor 9V-ról ereszthetem?
Ha a kapcsolás annyit igényel és mindent helyesen kötöttel be és meg ha a tanácsokat is megfogadod pl. az ellenállást szerintem nem less gond a 9 V -al ha csak nem rontottal el valamit!
Hát, akkor mindjárt felizzítom a kis Fahrenheitom..
Csak azért kell, hogy ne legyen hangos. Te panaszkodtál rá. A lényeg, hogy egy soros ellenállással csökkentheted a hangerőt. Minél nagyobb annál inkább.
Közbe elmagyarázhatod, hogy ennek a kapcsolásnak mi értelme van mert én valahogy nem latom értelmét
Nem hangos, csak fura. Nekem. Akkor rárakom 9 V-ra , meg adok elé 50 OHM-ot.
Az a kérdésem, hogy OHM törvényénél az elemeknek mekkora áramerősséget kell használni??
Ez egy morse akar lenni, 555-s ic-vel..
Ennyit én is tudok kossz de ennek mi értelme mire tudod használni vagy csak felteszed dísznek valahová?
Nem, holnapra készült műszakira, kapok érte egy ötöst...
A Ohm törvény pont a feszültség, ellenállás, áram hármas arányának állandóságáról szól. U=R*I :yes: Tehát I=U/R
Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen szöveget adsz majd elő arról, hogy hogyan készült.
Nah, kössz. Ezt legalább úgy mondod, mint , ha valaki a kivitelezésben ( forrasztás, stb) segített volna. :no:
Értem. Ezt én is tudtam, tudom a törvényt. Akkor multival megmérem az ellenállását az elemnek?
[OFF]Csak,hogy belekösek:Az elmélet,tervezés legalább olyan fontos mint az építés.Sőt,talán még inkább az!
Félre értettél. Először is nincs bennem bántó szándék. Másodjára szerintem az az ötös akkor ér, ha magad csináltad nem csak a forrasztást hanem a kapcsolás elvi és gyakorlati megoldását is.
Aztán lehet, hogy tévedek és manapság másként értékelnek. [off] Ebben az esetben én kitűnő lettem volna. Mindig is jó voltam másolásból.
Jaj.. Na jó, nem vágok vissza.
Amúgy meg, ha érdekel, más az osztályból még így sem tud semmit sem készíteni. Amúgy képzeljétek készülök nagyon a körzeti műszaki versenyre, mert vasárnap lesz. Állítólag nagy az esélyem , hogy továbbjussak az országosra, mert nem szoktak eljönni más községből nagyon, csak a miénkből. Csak egy jó teszt, meg munka kell..
Szia! Ezzel most mit akartál kérdezni? Az ami rá van írva az a tekercs ellenállása. Az impedanciája meg a frekvenciával változik.
[off]
Nyugodtan visszavághatsz. Nem vagyok sértődékeny (csak hirtelen haragú ) és szeretem a magas labdákat. Max. közben bealszom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |