Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3976 / 3976
(#) Klystron hozzászólása 9:59 /
 

Feszültségáteresztő

Üdvözlet mindenkinek!
Remélem, jó helyen járok, mert kezdő (nem szakember)is vagyok és ilyen irányú topikot sem tudtam beazonosítani!
Szóval arra keresnék megodást, kapcsolást, hogy van egy forrás, ami kb. 2 - 2,3 voltot produkál és egy LED - et működtet halványan. Viszont egy üzemmód változáskor ennek a forrásnak a feszültsége megemelkedik (ez így üzemszerű, nem hiba) és a LED normál fényerőre vált.
Én viszont azt szeretném, ha a LED csak akkor világítson, ha a teljes fényerőhöz való feszültséget kapja meg. Vagyis, valami feszültség "áteresztő" kellene, ami csak pl. 2,5 volt felett nyit és engedi át a teljes (kb 3 - 3,2 volt) feszültséget. Mégegyszerűbben: a LED ne világítson halványan, csak akkor, amikor az üzemváltás következtében a nagyobb, a teljes fényerőhöz szükséges feszültséget kapja.
köszönöm!
A hozzászólás módosítva: 10:01
(#) KBal76 válasza Klystron hozzászólására (») 10:29 /
 
A legegyszerűbb módja, hogy a LED után (tehát vele sorba) beteszel egy schottky diódát, vagy egy ellenállást (inkább 100 Ω-os potit). Valamennyi fényerőt fogsz veszíteni. Pontosan nem tudjuk megmondani, kísérletezned kell, hiszen csak te látod az eredményt majd.
(#) Epu2 válasza Klystron hozzászólására (») 11:03 /
 
Másik megoldás, a LED-del párhuzamosan 1....3 kΩ ellenállás.
Következő: »»   3976 / 3976
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem