Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Okés köszönöm!És még egy kérdés 12V-os morze relének jó lesz egy Omron G2R-1 relé?
A 7,2V az a feszültség. Mekkora a töltő áram?
Üdv.
Adjatok kérlek segítségnyujtást. A ledek előtétellenállás számító programban ha 3 sorba kötött leddel számolok akkor a 3 led össz áramfelvételét kell megadjam vagy csak 1 ledre esőt/eseteben 60ma/.Valamint SMD ellenállás 540 mw teljesítményt elbír e? Köszönettel: Bajoros
Az kicsit sok, bár akkor valószínűleg nem ez a baj. 450mA alatt volna ideális. Lehet, hogy rossz az akku. Kisebb árammal próbálkozhatsz még egy pár órát, hátha gondol egyet és töltődik, de nem sok remény van rá.
Megoldotot a probléma a csipesz volt kontakt hibás szépen töltödik.
Szia!
Miután sorosan kapcsolod a ledeket, mindegyiken az adott áram (pl. 60 mA) fog átfolyni. Smd ellenállás létezik, 0,5; 0,75 ; és 1 W -os is. (1210, 2010 , 2512 -es méretek). üdv : hp
köszönöm
Most rámértem 900 mA töltöm az akkut és még nem is meleg de nemsoká leveszem a töltöröl.
Ebben a kapcsolásban a trantisztornak mi a szerepe.
Szia!
A maximális töltőáram beállítása. A * -gal jelölt ellenálláson a maximális töltőáramnál 0.6 V -nak kell esnie. E fölött a feszültség fölött a tranzisztor nyitni kezd, és csökkenti a kimenő feszültséget, ami csökkenti a töltő áramot...
Nemnagyon használtam még relét ,de ha 12V működik és bírja az adott terhelést biztos!
Üdv.
Újabb kérdés merült fel. Autóba készítek LED-es izzót beltér világításnak. 7812-es Stab ic működésével kapcsolatban kérnék okosítást.ugyebár 12v-ot ad stabilan.Ha a betáp feszültség leesne 9-10 volt közé akkor azt vajon továbbengedné vagy ő csak 12v-ot tud adni.Azért vagyok gondban mert a világítás halványodva kapcsol le és szeretném ha ez így maradna ledes izzó beszerelés után is.Tulajdonképpen működik már most is csak mivel a járó motornál 14,4v van jelen így ahhoz igazítottam az előtétellenállás méretét.Tehát ha jár a motor bikául világít de ha leállítom, észrevehetően halványabb lesz.Bármilyen ötletet szívesen fogadok. Köszönettel: Bajoros
Használj áramgenerátort. LM317 adatlapjában van rá példa.
És azt hogy fogja elhalványítani?
Amúgy, ha nem ragaszkodna a halványuláshoz, valóban ez a legjobb megoldás.
Könnyebb az LM317 -tel megvalósítani, mint a 7805 -tel. Egy feszültség vezérelt áramgenerátort szeretne..
Idézet: „A tv-ben láttam valamelyik nap egy műsorban, hogy a fickón átfolyó áram működtette a turmix gépet...” Hali! Persze,hogy kamu.Közel 2A - es áramerősségnél nincs az az élő szövet ami nem sülne ropogósra,bárhogyan is osztódjon meg az áram a testen.A baj csak ott kezdődik el,amikor néhány lelkes követője ezt elhiszi,és önmagán is kipróbálja.
hello mindenkinek ha már RX 800 akkor töltök fel a sajátomról képet. még javítás alatt áll KT818 és KT819 es gyári végtranyók vannak benne az egyik oldala hibás javítás alatt áll ha valaki tudja a pontosan a KT nak a helyetesitőjét az irjon!!!!!!!!!De lehetöleg To 3 mas tokozásu tranyót keresek bele és valami olcsóbb fajtát
igen igen. Épp ezért is írtam, hátha kitárgyaljuk, és felhomályosodik néhány elme. De úgy látom, nem érdekel senkit. Pedig elgondolkodtat néha, hogy miért adnak le ilyet a tv-ben? Egyértelmű, hogy elhanyagolhatóan kicsi ellenállásnak, vagyis szinte vezetőnek kellene lennie a testének. Vagy folyik valóban néhány mA, de akkor meg meg se nyikkan a turmix. Ja és attól még az ember ott maradhat.
Ugyan egy kicsit elírtam a 7812 típusszámot, de majdnem megadtam egy megoldást: Ha 7812 helyett 7809 -et használunk (LM317 -tel hasonló feszültséget állítunk be), az áramkorlátozást ehhez a feszültséghez állítjuk be, akkor a kisebb feszültségingadozás nem lesz hatással a fényerősségre. 9V kimenő feszültségnél 11..12V bemenőig taratni tudja a kimenő feszültséget. Ha a bemeneti oldalon tovább csökken a feszültség, a kimeneten is csökkenni fog megvalósítva a fokozatos elhalványodást. Egy hátránya van, bekapcsolva kb. 5V * terhelőáram teljesítményt hővé alakít.
Üdv!
Amikor voltam a boltban elfelejtettem venni 100 Ohm-5 w-os ellenállást.Lehetne helyettesíteni egy 1 Ohm 5-w-os és egy 100 ohmos ellenállással? Ha igen akkor sorba vagy párhuzamba kössem be őket?
Előre szólok: laikus és ábrándozó vagyok!!!
Naszóval az elméletem/kérdésem: Adott egy asztali DVD lejátszó. Ha beszerzek egy olyan vevőegységet, ami fogja a távirányítója jeleit és azt egy hoszabb (15-20méteres) kábellel átvezetem egy másik szobába a video/audiokábelekkel együtt, akkor működtethető a lejátszó így a másik szobábol is?
Szia!Nem, sehogy.10 db. 1000 Ohm 0.5W-ossal; vagy ennek megfelelő helyettesítésekkel.
Létezik ilyen szerkezet !
av rádiós átviteli rendszer - igy keress rá googliban.
Szia!
Igen hellyetesítheted vele Npn. csak a BC337 500mA bír. |
Bejelentkezés
Hirdetés |