Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok,tudna nekem valaki segiteni,aki mar tervezett aramkort,vagz valami,megcsinaltam nagy sietve egy interfeszt,cnchez,a vegen meg kiderult,hogy nincsenek megadva az ellenallasok ertekei,se a kondike,meg tudja nekem valaki mondani?Nincs a honlapon se ahonnan leszedtem,nagyon fontos lenne.Nagyon sokat segitenetek vele
![]()
Legfontosabb lenne a kondik erteke,meg az optocsatolok utani ellenallasok erteke.Ha valaki tud barmit segiteni,kerm segitsen,vagy ha tud valaki valamien progit adni,ha letezik,amivel ilyen dolgokat lehet szamolni,kerem hogy segitsen.Kosz elore is
Udv
A kondik 10nF…47nF, Csak a kapuk átváltásánál kell. ( H>L vagy L>H )
Ellenállás optó után. Minden digítális IC a bemenetén magas szintre áll. Ha szivárog a optó tranzisztora akkor határozatlan szint lesz. menyire akarod terhelni az optót attól függ 1K-10K bármit választhatsz. Az 1k –nál melegedhet az optó a kb.5mA –tól de azt kibírja. Optó előtt 4mA számold. pl.: 12V az X1 –ről 12V-2,5V(LED)= 9,5V/0,004A=2375 ohm ~ 2,4K ohm. Itt az határozza meg hogy a X1 –től jövő jel mennyire terhelhető. Az optó 2mA-tól 20mA-ig ( ez a max ) jól fog dolgozni. Hiába tudsz az X1 kiadni 1A neked max 20mA kell. Hiába állítod be 20mA –re a áramot ha a X1 –től csak 5mA –rel terhelheted.
Valaki tudna segiteni lepesrol lépésre, hogy hogy kell ledeket megvillogtatni basszusra? koszi
![]() Udv
Igen, a kereső segít majd neked, ha hajlandó leszel használni. Rendkívül sokszor kérdezték ezt már kezdők...
Ha nem vagy lusta, akkor rátalálhatsz, ha lusta vagy, akkor görcsölhetsz jó sokáig...
Sziasztok! Vettem egy EMC energiaköltség-mérőt. A használati utasítás azt írja, hogy nem lehet rákötni elosztókat. Miért? Okozhat bármilyen ezközkárosodást a rendszerben?
Gondolom azért, hogy ne a bedugott összes fogyasztót mérd, hanem csak azt amit akarsz. Illetve valószínű, hogy ne léphesd túl a megengedett terhelést (ha van ilyen).
Nem lehet, hogy a több fogyasztó különböző cos fí-je zavarhatja meg a mérést?
Egy régebbi PC házból vettem ki ezt a kijelzőt, és nem tudom hogy lehet rajta különbötő számokat megjeleníteni,2 jump tüske van ott,áramot adtam neki,és az egész világított.Azt szeretném kérdezni hogy hogy lehet különböző számokat megjelítettní.
![]() ![]()
Van egyesek (X1) van a tízesek ( X10) és kell lenni, de ezt nem látom (X100) ha a aktuális sorba táp mellet (világítson) lehúzod a összekötést egy szegmens, el alszik. Márt csak a megfelelőtüskét kell szabaddá tenni.
De épp ez lenne a lényeg! Az elosztókba dugott összes eszköz pillanatnyi fogyasztását szeretném mérni. 4416W-ig képes mérni (ezt nem lépem túl). Tehát nem okozhat problémát? EMC 9149
Ha nem léped túl a terhelést, biztosan rákötheted, legfeljebb hülyeséget mutat több együttes fogyasztónál.
Ez a 4416 W, mint felső méréshatár, hogy jött ki?
Köszönöm a választ. A 4416W fogalmam sincs hogy jött ki, ez van a kézikönyvben.
Sziasztok, mivel kezdő vagyok azért itt érdeklődöm, egy inverter kapcsolási rajzra lenne szükségem, olyanra ami autó aksi feszből állít elő +/-50v körüli feszültséget, mivel ekkora szükséges a végfokomhoz amit autó mélyláda hajtására használnék.
A keresőt már használtam, volt is egy pár hasonló eset, de a legtöbb 12V-->>230V-ot csinált. remélem tud valaki segíteni, köszi Kalkri
Sziasztok!
Nem tudjátok,hogy lehet távirányítót készíteni? A lehető legegyszerűbb módon. Jó lenne egy veboldal is. Körübelül 15 m2-es körzetbe. Lehetőleg pillanatkapcsolóval.
Hella!
Adott egy scannerből kiszedett fénycső + hozzávaló elektronika, viszont semmit nem tudok erről a fénycsőről! Ezek a fénycsövek amik a scannerekben vannak ezek UV fénycsövek, vagy sima mezei neon fénycsövek? Mekkora feszültséget adhatok neki, mert van a scanner tápján +5, +12, +15, -15V-os ágak?!
A lehető legegyszerűbb módon adó: Infra LED, ellenállás, nyomógomb ellem.
vevő: infra érzékelő, ellem. Ezt akár optó kapunak is használhatod. ha a adót rá irányítod, a vevőre és látják egymást, vevőn lesz, jel váltózás. Ha pl. olyat akarsz, mint a TV. Hogy ha megnyomod a 1 gombot, akkor az 1. jelenjen meg, kódolni kell az adót, és dekódolni kell a vevőn. És ez a, nem egyszerű.
Jézusom! oylan vastag a cső?
![]()
sima mezei neon fénycsö igen, általában 12V ról mennek, de a leg egyszerűb ha leméred bekapcsolt állapotban hogy hány voltot kap, vagy ha még így se működik akkor megnézed hogy a rajtra lévő tranyó, ic stb.. (már nagyon sok félét láttam) jó-e, ha jónak találod akkor rákötöd a tápfeszt és szépen elkezded emelni a szkenner tápjából kijövő maximumig, a te esetedben 15V-ig. Egy ponton már be kell gyujtania, és így már mennie kéne, ha nem akkor más baja van.
Sziasztok!
A problémám: Mekkora árammal terhelhetem az sn7400 és a hozzá hasonlo kapuk kimeneteit? Katalogust néztem de nem tudom melyik áramot kell nézni mert elég sok I....fel van sorolva. Ott melyiket kellene néznem hogy ne terheljem túl az áramkört? Köszike ![]()
"High-level output current", illetve a "Low-level output current" mutatja meg az adott állapotokban ki ill. befolyható áramok nagyságát. Bizony nem mindegy, mikor terheled!!
Ha a belső kapcsolást megnézed, láthatsz egy ellenállást a Vcc és a végtranzisztor kollektora között. EZ okozza sajnos ezt az asszimmetriát.
Az a kérdésem lenne, hogy egy BC141-et kellene beépítenem de nem vagyok biztos a lábkiosztásában és nem találtam meg a neten sem.
Csináltam egy képet ahogy szerintem van, megnézné valaki, hogy igy jó-e?
Igen így helyes.
Sziasztok!
Sikeresen megérkezett a pic programozóm, úgyhogy neki is állnék az első projectemnek, ami egy egyszerű dobgép lenne. Egyelőre egy lcd kijelzőt kötnék rá a pic-re, majd ha az megvan, akkor a hang generálást oldanám meg. A hang tárolását eeprommban gondoltam, de az nagyobb falat, úgyhogy egyelőre még nem erőltetem. Kérdésem az, hogy ehhez kb milyen alkatrészek kellenének. Mivel nincs itthon túl nagy készlet semmiből, inkább rendelnék többet, mint kevesebbet, mert ugye nem olcsó a házhozszállítás. Pic-nek milyen típusút ajánlotok? Kéne hogy menjen róla egy lcd kijelző, egy hangszóró vagy vonal kimenet és később egy eeprom olvasása, egy időben. Előny lenne még usb-soros átalakító beépítve, mert ugye azzal kényelmesebb összekötni a géppel. Külső kvarc kell hozzá? Szinte minden kapcsolásban látom, pedig azt hittem, a pic beépített frekvencia forrása elegendő az ilyen dolgokhoz. Ezek mellé még mit kéne vennem? Ha jól sejtem kell egy 7805-ös ic a picnek, valamekkora ellenállások a hangszóró/vonal kimenethez (ezek mekkorák legyenek?), lcd kijelző (sima pársoros karakteres). Lcd-ből melyik típus az, aminél nem kell méricskélni, hanem dokumentálva van a lábkiosztás (ha jól láttam a fórumon, ez probléma szokott lenni)? Előre is köszi a segítséget
Köszönöm!
helló. az axiális indukvititást, hogyan lehet kiszámolni? mármint az értékét. pl: piros lila arany ezüst. akkor ez 27 uH?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |