Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1830 / 3998
(#) zaza99 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Az adatlapot megnéztem, de én nem találom benne megnéznéd nekem?
HD44780
Köszönöm.
(#) zaza99 válasza matexd hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

A tápegység tudjon 3A-t /legalább/ és 12V-os legyen. Ha komoly zárlatvédelmet is tartalmaz akkor nem biztos, hogy nem kapcsol le az izzó kicsi hidegellenállása miatt pl: gyengébb pc-táp.
(#) kadarist válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Ez csak az LCD-t meghajtó IC. A kijelző adatlapját kellene megnézni.
(#) zaza99 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

2 fekete kiöntött ic van rajt és köztük a 1602A felirat. Ebből hogyan tudom meg? Vagy mit nézzek rajta?
(#) exorcist válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 27, 2012 / 1

(#) Mdavid hozzászólása Okt 27, 2012 /

Üdv!

Miért van szükség akku feszültségőrre? Jól sejtem, hogy ne tudjon 'túlmerülni' az akksi?
(#) pucuka válasza Mdavid hozzászólására (») Okt 27, 2012 / 1

Jól tudod. 10,7 - 11 V között lekapcsolja a terhelést az akkuról.
(#) Mdavid válasza pucuka hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Köszi! Milyen kapcsolást érdemes ehhez megépíteni?
(#) exorcist válasza gyulank hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Analóg -> PWM.
(#) zaza99 válasza Mdavid hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Építeni elég nehézkes főleg ha Lipo-ról van szó.
Bővebben: Link
(#) Mdavid válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

NiMH akkukról van szó
(#) exorcist válasza Mdavid hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Azt nem lehet túlmeríteni, felesleges az akkuőr. A NiMh akkuk élettartama akkor lesz a leghoszabb ha mindig teljesen lemeríted, majd teljesen feltöltöd.
(#) Mdavid válasza exorcist hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Értem, annál jobb. Köszönöm szépen!
(#) pucuka válasza Mdavid hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Kell egy komparátor, ami kapcsol egy kapcsoló elemet, relét, tranzisztort, FET -et, stb.
(#) zaza99 válasza Mdavid hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

"A gyártók által közreadott kisütési karakterisztikákból kiolvasható, hogy a kisütés végfeszültsége mindkét típus esetén 1 V."

Szerintem cellánként 1V-ig szabad meríteni.
(#) draco31 hozzászólása Okt 28, 2012 /

Hello!
Vásároltam egy Fahrenheit 28092-es pákát, és az volna a kérdésem, hogy milyen hegyet lehet belerakni, mert gyárilag csak egy darab van hozzá. Leírásában nincs róla szó. 30 wattos a páka.
(#) draco31 válasza draco31 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Illetve a vezetékét lehet-e hosszabbítani, mert rövidnek találom kissé. PC tápkábelére gondoltam, mert földelt csatlakozó van rajta, vagy megcsinálhatom egy normál 220-as kábellel is a toldást, pl. egy régi kazettásmagnóéval, és így kimaradna a földelés.
(#) havranarpi hozzászólása Okt 28, 2012 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan oldható meg az ,hogy egy kapcsoló felkapcsolásakor valami csippan egyet lekapcsoláskor pedig kettőt.
ezt ,hogyan lehetne megondani?
(#) Szirty válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Helló havranarpi!

Nekem abból amit leírtál az sem világos, hogy azt szeretnéd, hogy kik és bekapcsoláskor csippanJON valami, és erre keresel megoldást, vagy valami csippan, de nem tudod mi az és meg akarod találni így erre keresel megoldást? :>
(#) Frankye válasza draco31 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a fajta páka nem igazán elektronikai célra való. Inkább forrasztó állomásra lenne szükséged.Ha ehhez a pákához akarsz póthegyet, akkor például itt találsz ilyet. (Egyébként a google első találatként hozza...)
A kábel meghosszabbítását nem javaslom, mert az áramütés veszélye fennáll!
(#) IRONbene hozzászólása Okt 28, 2012 /

Sziasztok !
A kérdésem az lenne, hogy:
Adott egy 3 tengelyes gyorsulásmérő szenzor ( MMA7361LC). A kimeneti impedanciája egy tengelyen ( X tengely )= 32kohm.
Én mérni szeretném a feszültséget ezen kimeneten, egy feszültségmérő kártyával ( NI 9201 ) ,aminek a bemenete 1Mohm.
A teljesítményillesztési szabály szerint a két ellenállás értékét azonos szinte kéne hozni, itt kvázi 1Mohm-ra.
De az IC katalógusa szerint a kimentet 10Mohm-os ellenállással kéne illeszteni.
Ebben az esetben mi az igazság ?
(#) proli007 válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Hello!
Például így. A csippanáshoz szükséges energiát, a C1 tárolja.
üdv! proli007

BEEP1-2.SCH

(#) proli007 válasza IRONbene hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Hello!
Egy feszültségforrásból akkor jön ki a maximális teljesítmény, ha a terhelő ellenállás megegyezik a belső ellenállással. Csak Te éppen feszültséget szeretnél mérni. Feszültségmérésnél, az a jó, ha a terhelő ellenállás, sokkal nagyobb, mint a belsőellenállás. Hiszen a belső ellenálláson a terhelő áram, feszültséget ejt, ennyivel lesz kisebb a kimeneti feszültség a tényleges forrásfeszültségtől. Vagyis ez a csökkenés hibafeszültségként jelentkezik a mérésnél. Ha a terhelő ellenállás 100-szor nagyobb, mint a belsőellenálás, akkor kb. 1% hibával fogsz mérni..
üdv! proli007
(#) draco31 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Túl sokat nem forrasztok, amire kell arra nekem tökéletesen megfelel. Van egy 70 wattos 25 éves pisztolyom is, de az néha túl nehéz, ezért kellett valami könnyebb darab. Havonta arra a 10 percre megfelel, ameddig használom majd.
A hosszabbítást már megcsináltam, van villanyszerelő a családban, így tudom hogyan kell normálisan leszigetelni a toldásnál.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 29, 2012 /

Nem igazán tudtam, hogy a kérdésem hova tegyem. Adott egy usb-s mobil internet és ha a sticket egy parabola antenna fókusz pontjához tesszük, akkor elvileg erősebb jelet kapok. Vagy hogy is van ez?
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Ha jó az irányzék, akkor akár még erősíthet is a tükör: Bővebben: Link

(#) IRONbene válasza proli007 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Szia köszönöm a gyors választ!
Tehát mivel a feszültség kimenetem 32k , a mérő bemenetem 1M akkor az arány 1000k/32K= 31,25 és ha legalább 100szoros arányt szeretnék akkor a 10M kell.
De ha sorba bekötök egy 10M-os ellenállást a kimenet és bemenet közé akkor keletkezik egy feszültségosztó. Ez nem okoz mérési hibát ?
üdv. IRONbene
(#) jani1987 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Az elhelyezését illetően van valami ötlet, hogy hol van az ideális pont?
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

A paraboloid tükör fókuszpontjába helyezd el a sztikket, majd fordítsd a rádióforrás irányába az összeállítást és keresd meg a legnagyobb térerejű vételi pozíciót.
(#) exorcist válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Ez nagyon érdekes, de tetszik az ötlet, ha tudok valahonnan szerezni egy ksizuperált parabolát én is ki fogom próbálni.
A sticken belül az antenna nagy valószínűséggel a nem USB-s vég 1/3-ában található, az legyen a parabola fókuszpontjában.
Egy másik megoldás lehet a jobb vétel érdekében a külső antennacsatlakozó utólagos beépítése és egy nagyobb nyereségű, esetleg irányított antenna használata (csakhogy ez az átalakítás azonnali garanciavesztéssel jár).
Következő: »»   1830 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem