Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kovidivi, ezt nem Neked írom, nyilván ezt mind tudod, csak kiegészítem amit írtál.
Szóval: ha kevesebbet akar elfűteni rajta, akkor nem lesz baja, _HA_ megfelelő a hűtése. Ha a 10W ellenállásodat berakod egy zárt dobozba és úgy terheled, akkor előbb-utóbb megfő. És javasolt nem kicentizni a dolgot, inkább legyen túlméretezve, pl. "50 W-nyi ellenállás" 30W teljesítményre, és még mondjuk ventillátorral is hűtve. És még egy dolog: a kínaiak gyakran "nagyvonalúan" bánnak a specifikációval, értsd: bármilyen hazugságot ráírnak bármire. Ilyeneknek köszönhetjük pl. a 10 Ah-s 18650-es cellákat, természetesen mAh-ban kiírva, mert úgy még nagyobbnak látszik.
Mindegy milyen a lámpa, a bemenő 230V-os csatlakozóba kell kötni a kondenzátort, a fázis és a nulla közé.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, mi a magyar és az angol neve ennek a csatlakozónak? 12x6mm a mérete, D keresztmetszetű, de van rajta egy bevágás. Nagyon köszönöm!
Üdv!
Playstation 1 -es kontrollert átlehet kötni USB-s csatlakozóra hogy használhassam PC-vel?
Az a kontroller nem USB-t használ, így nem elég a csatlakozó cseréje. Aktív elektronika is kell hozzá. Építhetsz is, de vehetsz is készen.
Az építős részhez tudnál valami rajzot küldeni,hátha kitudnám vitelezni itthon.
A rajz a legkevesebb, mikrokontroller és programozás is kelleni fog hozzá. Ha nincs sok tapasztalatod, de mégis magadnak akarod csinálni, akkor indulj neki egy Arduino Leonarodval. Az tud USB game controllerként működni. Már csak a PS1 kontroller felől jövő jeleket kell vele feldolgoznod.
Hacsak nem kimondottan a tanulás a célod, akkor nem érdemes belekezdened, mert az alkatrészek eleve drágábbak lesznek, mint a gyári adapter, amit linkeltem. Nem lesz hozzá PS1 kontroller csatlakozód, le kell vágnod a csatlakozót, valamint elmegy vele az összes téli hétvégéd. Ha így is OK, akkor hajrá! A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2018
Köszi Secret a gyors választ. A hozzá tartozó AC/DC adapter 5V 1A-t ad le, ezt szeretném "kicserélni" egy USB A csatlakozóra, így a konnektor helyett powerbankről tölthető lenne a borotvám, ez a cél
Emiatt igazából csak a fotón szereplő DC-s csatlakozó neve kellene, ilyet szeretnék rendelni, ha tudja valaki, előre is köszi!
Sziasztok.
Mivel célszerű, biztonságos összekötni egy dobozba négy db. három eres kábelt? 1,5, 2,5keresztmetszetről van szó. Sodort és tömör. Gondolom csokiba, egy likba többet nem épp célszerü dugni. Talán csatos wago? Vagy van más jobb megoldás?
Lehet egy likba többet dugni, csak a merev és a hajlékony együtt nem szerencsés.
Ezeket a trafókat mi célból gyártották? Feltéve hogy a megnevezés pontos volt e.
Az első egy kapcsolóüzemű táp trafója(sárga),a másik pedig egy zavarszűrő.
Epu2
Köszi. Akkor megpróbálom összehozni csak sodrott vezetékekkel. Az gond lehet-e ha a melléképület kábelezése 2,5ös, viszont a földkábel amin keresztül kimegy az áram a melléképülethez pedig csak 1,5.ös? Tudom fordítva lenne az igazi..
Vagyis a hálózatit konvertálja kisebbre ha jól sejtem.
Az az áttételétől függ,de nem 50Hz-en,hanem több 10 kHz-en dolgozik.
Sziasztok! Tönkrement a BLM160-as inverteres hegesztőm!Segítségeteket szeretném kérni! Eredetileg FGH40N60SMD-as tranzisztor volt bent ,már régebben volt cserélve egészen addig jól működött amig fel nem csavartam 140-A ra! Mind a 4 tranzisztor elszállt!
Na gondoltam kicserélem nagyobbakra FGH60n60 ra,így is történt.A baj ,hogy ezzel nem indul a gép az üzemi lámpa,és a hővédelmi lámpa villog a ventilátor sem működik! Az egyenírányítón ,kondikon mindegyiken DC 150-v-ot mérek!Mi lehet a gond? Várom a választ -Köszönöm!! Helyetesítőt ajánlottak, IGW 40n60-TPnem tudom ez jó lesz e???
Nem gond, de a biztosítékokat (manapság inkább kismegszakító) a legkisebb keresztmetszetre, azaz a 1,5 mm2 kábelre kell méretezni.
Az igbt-k tönkremenetelekor általában a vezérlésüket is magukkal viszik. A bázison lévő áramköri elemeket is nézd át.!
Sodrott és tömör esetén a Wago jobb választás.
Ez mit takar konkrétan?
A világításhoz 6A.osokat vettem, a konnektorokhoz pedig 16A.osakat.
A bejövő kábel (1.5 mm2) terhelhetőségét. A vett kismegszakítók épp jók lesznek.
Ja most gondolkodok, hogy én ezt elírtam.
A földkábelem 2,5ös természetesen bentre is veszek egy három fázisú kismegszakítót. Meg a melléképületbe se fogok 2,5ösnél nagyobb keresztmetszetet használni, mert gond lehet a szerelvények bekötésénél is a méret. Eddig a kintieket vettem meg ezek világítás 6A konnektorok 16A. Azok jók a 2,5.ös földkábelhez is ugye?
Elvileg a 1,5 mm2 tömör réz (ugye az?) vezeték bír 16A körül, szóval nagyobb átmérőhöz simán jó a 16A.
Üdv! Nem gond, ha a másfeles terhelhetőségét veszed figyelembe. Tartósan 6A körül, de rövid ideig, 1/2..1 óra 16A -ig, utána hűlési idő. Nem hegesztenék róla, de egy két heftelés belefér.
Igen 5*2,5.ös tömör réz. Nem ipar szerűen, de időnként menni fog róla az öreg hetra is 230V.ról, illetve egy inverter is.
Lehet hogy egyesével merítve nem képesek 7 A - t leadni, de ha párhuzamosan kötök mondjuk 6-ot,akkor lehet, hogy mégis képesek lesznek leadni darabonként 7 Ampert?Mert azt hiszem így a belső ellenállásuk lecsökken és így talán 6x7 =42 Amperrel is meg lehet terhelni?
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2018
Szia!
Van itt pár dolog, amit nem értek: 1. A 18500-as Li-Ion cellák 2-2,6-3,1 A/h-sak, miért kellene 7,5A-al terhelni, nem arra készítették azokat. A jó cellák kiválogatásához elég egy 6V 25W-os izzó, ami 2,9A-os terhelést jelent. Az izzó fénye elegendő a jók kiválasztásához. 2. Milyen elektromos kerékpár motor az, amelyik 36V-on 30A áramot vesz fel? Az több mint 1 kW. A kerékpárokra max 350W-os motorokat szerelnek, amik 10A alatt fogyasztanak. Létezik 1 kW-os agymotor, 48V-os, amit egy ügyes szakember egy Babetta hátsó kerekébe épített be és líthium cellákkal táplált meg. Az már SMKP-nak minősül. |
Bejelentkezés
Hirdetés |