Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3267 / 3992
(#) Huppancs111 válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Kiragadott példa volt a sok közül.
(#) Bakman válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Lehet, hogy nem jól indítja. Egy-két mérésből kideríthető, hogy önindító, akku vagy egyéb probléma van.
(#) ITI47 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Így van, ahogy írod. Feszültség mérésekkel közelebb lehet kerülni az "igazsághoz".

Feszültség és árammérésekkel. Ha túl nagy áram folyik az önindítón, akkor vagy az a hibás vagy a motor forog nehezen. Ha jónak tűnik az áramfelvétel de a feszültség nagyon leesik, akkor gyanus az akku.

Megint igazad van. Azonban nem mindig lehet áramot mérni. Ekkor a feszültség és a motor hangja segít a behatárolásban. Te hogy látod ezt?

Nem vagyok autószerelő de a hang alapján diagnosztizáló szerelőkből már megjöttem, "némi" deficittel.
(#) kendre256 válasza ITI47 hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Az akkuvezetékek legalább egy kis darabja mindig elérhető. Azt, mint söntöt felhasználva mérhető a felvett áram (ha nem is nagyon pontosan). Jelalakot viszont jól lehet nézni a vezetéket felhasználva.
(#) nagym6 válasza Huppancs111 hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Azt nem szokták mérni. Bevált vizsgálat, először akku mérés, utána kábelek és csatlakozásaiknál feszültségesés mérés. Ha ezek jók, akkor önindító vizsgálata próbapadon, ott van áramfelvétel mérés ismert fix terhelésnél.
Önindító áramfelvétele nagyban függ attól is, hogy hideg (tél) vagy meleg a motor.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2019

Nem erre gondoltam. Jártam úgy hogy új akksival az önindító motor egyet se fordult. Szétszedtem a motort, és egy vékony acéllemez bekerült az álló és forgórész közé, amit a mágneses erő odahúzott. Kidobtam, utána a régi akksival is vidáman forgatott. Az akksin mért feszültség nagyon leesett, az új akksin is. Visszavittem 3 napon belül, szerencsére vissza kaptam az árát. Így jártam.
(#) ITI47 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Látom képben vagy. Gratulálok.
(#) adapter hozzászólása Jan 1, 2019 /

Sziasztok,
Kicsit restellem a kérdést, de van egy régi MM elektrolit kondenzátorom, 4700µF/40V.
Az egyik láb be van pontozva, jelölve a polaritást, de valamiért úgy rémlik, hogy ezeknél a pozitív volt megjelölve nem pedig a negatív... Olyan régen volt dolgom ezekkel, nem emlékszem már pontosan.
Valaki tudja esetleg??

Ilyen mint ez..
(#) ITI47 válasza adapter hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Ezeknél a kondiknál piros festékkel szokták megjelölni a pozitívot. De van egy biztos módszer. Tápegységről adj rá mondjuk 12v-ot, és mérd a rajta átfolyó áramot. Ha jó a polaritás, nincs áramfelvétel. Ha nem jó, akkor biztosan tudsz mérni, egy idő után a kondi melegszik és akár fel is robbanhat.
(#) fastaction válasza adapter hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Szia ! Nálam az egyik láb szegecsén + jel van , és az a plusz .
(#) pucuka válasza adapter hozzászólására (») Jan 1, 2019 / 1

A legtöbb esetben a negatív a házra is ki van vezetve.
(#) adapter hozzászólása Jan 1, 2019 /

Köszi mindenkinek aki időt szánt rám!
Pucuka nyert egy pontot, tényleg a ház össze van kötve a negatívval.
Így ki derült gyorsan melyik-melyik, és tényleg a pozitív van beütve ponttal....

(#) ITI47 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Igazad van. Ahogy írtad, nekem is beugrott. Köszi Neked!
(#) SzervízMacska válasza Huppancs111 hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Leginkább az akku főkábelen olyn módon, hogy a lakatfogón bekapcsolod a maximum érték tartást...
(#) Chipmunk1960 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Ha szűretlen, pld akkutöltő, akkor simán megméri.
(#) Chipmunk1960 válasza adapter hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Ezeknél a régieknél bele van öntve a +, vagy piros ponttal jelölve, mint "ITI47 " is írta.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 2, 2019 /

Olyan ellenállást kerestem ami nagyobb mint negyed watt de nem tudom az 1k alatt a j betű az micsoda. Gondolom a tűrése de most nem ezt az adatot keresem.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Jól gondolod a tűrésjelet: a téma képei közt van táblázat. Sajnos 1 W-nál kisebb jelölésűt még nem láttam, csak a méretéből lehet következtetni a teljesítményre. >/=1.5 cm, jó eséllyel >1/2 W-nál.
(#) Kolti0 hozzászólása Jan 2, 2019 /

Sziasztok.
Az összes mozgásérzékelő így működik, hogy előre messzebbre lát mint oldalra?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza Kolti0 hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Igen, kúp alakban látnak, az ábra úgy-ahogy érvényes a függőleges síkra is. Azt szokták tompítani a mechanikai kialakítással, kivéve a mennyezeti kivitelűeket.

Ha ez nem megfelelő, fénysorompót is ki lehet alakítani, annak minden hátrányával.

Köszi.
Akkor talán ebben nem gyengébb.
Amúgy vajon ez milyen minőségű lehet?
Csak ez a tipusu volt a boltban.
1500.Ft.ért vettem.
(#) ITI47 válasza Kolti0 hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Ez teljesen jó, 180°-ban lát és 12m-ről. Mivel IP20-as a védettsége, ezért ajánlatos olyan helyre tenni, ahor eső nem éri.

Ha egy terméket így kenegetnek mindenféle hájjal, eleve gyanakvóan nézek rá (lásd "összegzés".

A mozgásérzékelő ellensége a közvetlen napsütés, két-három év alatt szó szerint elbomlik a műanyag "lencse" az elején, ezt viszont mindegyik tudja. Egyébiránt bírni szokták a kiképzést, télen és nyáron is.

Én nem tudom ezeket az IP20. stb. védettségeket, de direkt kértem, hogy kültéri legyen, és minél többet lásson. Ezért adták ezt, nem mennyezetit, mert az beltéri
Aztán a szilo szerü anyaggal való igénytelen szigetelés nekem is feltűnt.

Bakman.

Mit jelent a kenegetés?

Ebben az összeállításban öndicséret.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Azért hibákkal tele van: rednkívül, teljesitmény, be üzemelési.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Ez a tény adja az egész sava-borsát.
Következő: »»   3267 / 3992
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem