Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3983 / 3983
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 22:24 /

Ebből indulok ki én is, ezért írtam hogy ,,játékszer,, , ezekkel konkréten szivárgást én se gondoltam hogy fel lehet deríteni, de azért az a 650W meglepett, hogy a semmire mutat annyit.
Azért a villanyórámnak hiszek, és:
Lekapcsoltam abszolút mindent, de a kerbe hátra az 50méter kábel, mindhárom fázisa/nullás be volt kötve. Ilyen pár csíkos térerő szignál van a villanyórán, attól függ milyen nagy a fogyasztás, úgy mutat. Tehát lekapcsolva nem mutatott semmit az óra. Ha bármi kis fogyasztás lenne, gondolom mutatná. Ki is próbáltam. A kertbe a kábel végén van egy térfigyelő kamera, semmi extra fogyasztás. Bekapcsoltam, és máris megjelent a villanyórán a jel. Ez kicsit megnyugtatott akkor hogy csak nincs szivárgás, ha nem mutat semmit ha le van kapcsolva minden, és hacsak egy vacak fogyasztót bekapcsolok, máris mutat.

Következő érdekesség...
Ház elején egy fázis bekötve, semmimás, tehát a nullás se. A kert végén az arról használt fázisról működik a kompresszor. (valami 100Wkörül lehet?)
Nullást honnan kap akkor?
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Pé, 22:39 /

Lehet, hogy zárlatos a burkolat felé a kompresszor, az meg érintkezik a földdel. Fi-relé van a házban?
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 22:52 /

Erre a körre nincs. De ahol a kompresszor van, ott ugyanúgy a kamera és a wifi adó is működött elől bekötött nullás nélkül. (ekkor a kompresszor ki volt kötve)
Következő: »»   3983 / 3983
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem