Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az alap kérdés az volt hgy az dugvillát lecserélhetem-e normális európai szabványra?
Lehet én nagyon nem értek a dologhoz de nem értem ezt amit leírtál hogy lehetne megcsinálni
Sziasztok!
Csak most kezdem tanulgatni ezt a területet és érdekelne, hogy egy transzformátort hogyan mérünk be multiméterrel. Mindkét oldalán mérünk feszkót és ellenállást? És a primernél és szekundernél is a kapcsoló AC állásával mérünk?
Szép estét!
Megnéznétek nekem ezt a kapcs rajzot hogy jól csináltam e meg a nyák rajzát.
Köszönöm,
tényleg sokat segített, de valahogy csak nem sikerült kiszűrnöm a választ a kérdéseimre belőle...
Azt,hogy jó-e a trafó csupán úgy,hogy megméred multiméterrel a tekercsek egyenáramú ellenállását, nem lehet megállapítani (csak ha nagyon profi vagy)és ismered az egyéb paramétereit, mert lehet pl: menetzárlatos is.
Természetesen váltakozófesz. van a pr. ill. a szek. tekercsen is. Olvasgass még a témában mert az ilyen kérdésektől az ember a falra mászik.
Sziasztok!
A BF961 mivel helyetesíthető?
KöszI
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy sima fejhallgatós mikrofon mikrofonja milyen mikrofon? Kristálymikrofonra lenne szükségem, ez az lehet? Ha nem, kapok ilyet elektro boltban?
Nagy valószínűséggel elektret mikrofon lesz. Hogy kristálymikrofont kapjál...ahhoz szerintem kell némi szerencse, inkább egy elektret miki impedanciáját kellene transzformálni, hogy a kapcsolásod kristálynak lássa.
Ezt szeretném megépíteni, nem tudom, mennyire fontos, hogy kristály mikrofon legyen.
Szia!
Csináld meg így a bemenetet, mint ahogy ennél az áramkörnél van, és akkor elektret mikrofonnal lehet elkészíteniBővebben: Link De ennek min. 3V kell.
Üdv!
Van egy motor, amit be kellene üzemelnem. 2 pólusra. Ha jól értelmezem az ábrát, akkor a 230-at az 5-ös és 6-os csatlakozóra kell tenni. A fázisjavító kondit, pedig a 2-5-re. Viszont hogyan kössem be a 12 pólust? Megy a hatosra a fázis egyik része, és ha a 4-esre kötöm a másikat, akkor csillagban lesz, ha pedig az 1-re, akkor deltában? És akkor ott a kondenzátort hogyan kellene? Illetve, melyik kondenzátort javasoljátok, hogy betegyem?
Szia!
A rajz magáért beszél. A kapcsoló a forgásirányváltás miatt van ott. Simán kösd be 12 pólusra, és menni fog lassú fordulaton.
És a kondenzátort hogyan kellene bekötni ott?
2 pólusnál melyik kondenzátort tegyem be? A műanyagos nekem jobban tetszik
Mindkettő tökéletes. Úgy látom egyformák a paramétereik.
Helló!
A két kondenzátor nem egyforma kapacitású, az egyik 6 a másik pedig 16 mikrofarados. A motor adattábláján pedig az írja, hogy mindkét sebességre 11 mikrofarados kondenzátor kell.
Hellosztok.
Sikerült 15V ról beindítanom egy színes monitorképcsövet már csak a vízszintes eltérítést kellene megoldani. Szerintetek hogy csináljam meg az eltéritő áramkört?
Igen, az egyest elnéztem. A 16-ost próbáld ki a motorral.
Szia!
Kukázz egy Orion Uranus, vagy Mátra függőleges eltérítő modult. Azon minden rajta van, könnyű boldogulni vele.
TDA1170 es panelt? Mátrám van de az működik nemrég cseréltem benne sorkimenőt. Azt szétszedni nem fogom. Van egy VT panelem megpróbálom megcsinálni azzal.
VT-vel komplikáltabb, mert a képméret és linearitás poti nincs a panelen. Kis kiegészítéssel teljesen jó az is.
Lehet, hogy mégis az adattábla igaz.Az IMI jónéhány pólusváltós motort gyártott, ezek között volt olyan, melynek csak egyféle segédfáziskondija volt - pl. konkrétan - az ERKEL magnó kétfordulatsz. motorjához csak egy 6µF-os. Ki lehet próbálni, ha forog, és nem melegszik terhelés nélkül, akkor biztosan jó.
Üdv!
sziasztok!
pic-ekkel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy az órajel kristályukhoz képest milyen gyorsan tudnak elvégezni egy-egy műveletet? egy propeller 'display'-t szeretnék készíteni, hasonlóan az órához, de nem után építeni szeretnék. a 16f628as pic 20Mhz kristállyal is működik, azonban ha a piccel egyetlen ledet szeretnék villogtatni, annak körülbelül mekkora lehetne a maximum frekvenciája? jó lenne ha a 100 kHz-re is képes lenne, hiszen a propelleren nagyon rövidre kell időzíteni egy-egy led felvillanását, ezenfelül ugye számolgatnia is kell. tudtok esetleg egy propeller clock leírást, ahol részletesebben le van dokumentálva az építés? köszönöm előre is a választ/okat
Szia!
A 20 Mhz-es 16Fxx 5000000 utasításciklust tud végrehajtani 1 másodperc alatt. Minden utasítás 1 ciklus alatt végrehajtódik, kivéve a 2 ciklusú ugrásokat / szubrutin hívásokat. Egy ledet 3 utasítás cikus alatt lefutó programmal is lehet villogtatni, ami 5/3 MHz-t jelent. A cikkek között van egy a Propeller óráról, a fórumon külön 270 oldalas topik foglalkozik vele. Több kontrollerrel megépítettük már: 16F628 és 16F648A -tal 17 leddel, 16F876 és 16F886 tal 20 leddel... Szia
Hali. Van ez a kivezérlésjelző. Már jó pár éve megvan. A gond az vele, hogy mostanság a LED-ek (mindegyik) halványan világítanak, még akkor is, ha nincs bemenő jel. Mi a gond, mit cseréljek? Tranyókat, ill. egyet már kicseréltem, de ugyanaz volt a gond.
Link javítva. Légy szíves, kicsit jobban figyelj! Nem olyan bonyolult. Kösz: Frankye |
Bejelentkezés
Hirdetés |