Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
bocsi hogy csak most irik de a 17Vdc=>12VDC témához anyit tudok hozzá füzni hogy már 2db 7812-est durrantot fel ez a trafó és nem tudom mi a baj vele mert helyesen kötötem be:S
a kapcsolás amivel dolgoztam itt meg található: 12V táp
Nem mintha nagy csöves lennék de nixie csövet hol lehet venni?A hestorén nincs legalábbis én nem találtam.
Hestore-on? 60-70-es évektől nem gyártják inkább vaterán vegyél! vannak nagyon kicsi,aranyosak 800FT/darab és lehet alkudni is a 800FT a legkisebb orosz de van 450 ft ért is én is akartam de aztán lebeszéltem magam,órát akartam de milliónyi tranzisztor és 74141-es ic vagy K155ID1 mondjuk van vaterán helyettesítő hatezer Ft IC+cső és a többi még nincs is benne......
Szóval nincs utángyártás?
Gondolom nincs! De ha van azt is csak amerikában gyárthatják de mondom vaterán pc-network-nek van vagy 5 féle összesen szerintem 200csője lehet!
ami azért nagy szám!LINK
4 féléje van és össz:231 cső,100-150ezer forint
Hello!
Gondolom, a három párhuzamosan kapcsolt Led kapná összesen, a 80mA áramot. Lehet, hogy a három Led soros kapcsolásával, és a Skory honlapján található, feszültség növelő kapcsolással, többre ennél. üdv! proli007
Sziasztok.
Adott egy kicsi villanymotor 5V-os(cd olvasóból lett kiszedve). Milyen kapcsolási rajz kellene hozzá ahhoz hogy adok neki 5V-ot és a forgását tudjam lelassítani majdnem teljesen. Gondolom valami potméter meg hasonló. Egy kicsi szélmalom lapátjainak meghajtására kellene. Vagy van még a telefonokban az a kicsi motor amitől rezeg csak az nem tudom mekkora áramot kell adni neki. Valaki ebben tudna segíteni. Mondjuk az első megoldásra mit kellene összerakni. Előre is köszöntem. Üdv.
Azokat néztem én is
Sziasztok! Egy LED adatlapján találtam olyan angol nyelvű adatokat, hogy Max Continuous Forward Current, Max Peak Forward Current, és Reverse Voltage. Az első a max. áramot jelöli? A másik kettőt nem tudtam lefordítani.
Szia!
Az első a folyamatos, maximális nyitóirányú áram értékét adja meg. A második a nem folyamatos, kis ideig tartó nyitóirányú maximális áramot jelzi. Ez impulzusüzemű meghajtásnál lehet fontos. A harmadik a maximális záróirányú feszültség értéke.
Hy.Van egy bringás km órám.Tud hőmérsékletet is mérni.A fényképezett hengeres alkatrész méri a hőmérsékletet?
Szia!
A hengeres alkatrész egy quartz, rendszer alapórajelének előállítására kell...
Sziasztok!
Van egy Generic Ideo 50-es robogóm. Az a baj, hogy csak 45-tel tok vele max menni. Légyszii írja már meg vki, hogy hol MILYEN FOLYTÁS VAN BENNE, HA VAN EGYÁLTALÁN. Előre is kösszi
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy működik-e ez a kapcsolás, ha igen milyen minőségű.(a QUAD 405-ömhöz szeretném ha működik) Előre is köszönöm!
Van benne, de ha nem vagy szerelő ne is próbálkozz vele.
Azért annyit elárulok, hogy meg kell piszkálni ill. cserélni : - elektronika - karburátor - kipufogó - variátor - szívórendszer
Bőven elég. KRESZ szerint a segédmotor max 40km/h-val közlekedhet. Ezzel legalább kíméled a motort, és a rendőri intézkedést is megúszod.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy 7 db, egyenként 50 candellás, 65 mA-t felvevő LED-et egy 9 V-os elemről megfelelő előtét ellenállással, vagy pedig 3 db 1,5 V-os, AA-s ceruzaelemről lenne érdemesebb járatni? Természetesen előtét az utóbbi esetben is lenne. Köszi!
Ha jól látom, passzív lepkeszűrő. Milyen minőségű Az attól függ, hogy milyen minőségű alkatrészekből, milyen minőségben építed meg.
Mivel passzív, ezért lesz tőle jelszintveszteséged. Viszont, ha elég nagy a forrásod jele, vagy még sok is, akkor nincs vele gond, akár még a potikra is rászerelhető légszereléssel.
Minekutana semmi mast nem irtal a cuccrol (milyen szinu ledek, milyen kapcsolasban, stb) en a 9V-ost ellenzem, csupan a meret, ami mellette szol - szinte minden mas ellene (ar, kapacitas, beszerezhetoseg).
NiMH akkukkra nem gondoltal?
Sziasztok!
5V-ra lenne szükségem a próbapanelen az elektronikához. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek az USB-n levő 5V megfelelő lenne "labortápnak" a tesztelésre?
Ha nem baj, hogy nem 5V, hanem csak pl. 4,5V , vagy hasonló, és nem is terhelhető csak kb. 500mA-el, vagy még annyival sem.
Topi féle vezeték nélküli kapcsoláshoz kellene.
link
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, szlovákiába szeretnék olcsóbban telefonálni, van egy szlovák t-mobilos telefonom, ehhez szeretnék készíteni egy antennát, nagyjából mekkorára lenne szükségem? Az antennának 2 "szálas" kimenet van ( 1 csatlakozó), olyan, mint ezen a képen a középső Ötleteket előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |