Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   971 / 3997
(#) szamóca válasza hummer hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Ónszívó szalag, ónszippantó, Vész esetén sűrű szövésű rézvezeték,(pl. árnyékolóharisnya) és csipesz, csavarhúzó kombinációja.

Az olyan válaszok nem érdekelnek, hogy vegyek ezt vagy azt...
Azért ezt valahogy átfogalmazhattad volna kevésbé bicskanyitogatós, ökölbe szorult talpasra is.
(#) Marko Ramiusz válasza Péter98 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia Péter98! Szerintem BC212-es tipusú tranzisztort bármelyik elektronikai - vagy barkácsboltban találsz, pár forintért. Üdv.: Yoe
(#) kondás hozzászólása Aug 25, 2010 /

csak közvetve idetartozó kérdés:
vettünk egy hűtőt és túl rövid a hálózati kábel. a tájékoztatóban meg az van, hogy ne használj hosszabbítót vagy elosztót. és csak holnap tudnám felhívni a szervizt, hogy ilyenkor mi van (a boltot felhívva is azt mondták, hogy akkor hosszabbító, de amikor mondtam, hogy a tájékoztató direkt azt mondja, hogy azt ne, akkor mondták ők is,hogy akkor inkább nem tudják és beszéljek a szervizzel).

szerintetek mehet a hosszabbító, vagy mi van ilyenkor? csak mert akkor esetleg már tudnánk ma is használni.
előre is köszi!
(#) Hurka válasza Jman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szerintem kezdd villamosmérnökként a tanulmányaidat, legyél kitartó, és juss ki a Szilíciumvölgybe Persze az sem árt, ha doktorálsz villamos mérnöki tudományokból Szerintem ahhoz durván profinak kell lennie valakinek, hogy ilyen helyre kerülhessen.

Üdv.: Hurka
(#) kadarist válasza kondás hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia!
Hosszabbítót nyugodtan használhatsz.
(#) Hurka válasza kondás hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Ellenőrizd, hogy mekkora a hűtőszekrény teljesítménye, és ahhoz mérten válassz megfelelő minőségű és terhelhetőségű hosszabbítót Ha ezeket betartod, + nem a leggagyibb kínai hosszabbítót választod, akkor nem kell félned, nem lesz a hűtőnek semmi baja

A gagyival sem lenne, de az nagy terhelésen képes ,,szénné" égni (saját tapasztalat...)

u.i.: Ez a teljesen óvatos eljárás

Üdv.: Hurka
(#) Marko Ramiusz válasza kondás hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia kondás! Akkor hosszabbítsd meg a kábelt, ha szeretnéd elveszíteni a jótállást, mivel akkor ki kell cserélned az egészet és ehhez a gép burkolatát is meg kell bontanod. Egyébként nyugodtan üzemeltetheted hosszabbítóról, amennyiben megfelel a magyar szabványnak, márpedig minden magyarországi ennek megfelelnek ezek. Szerintem ezt inkább a "Villanyszerelés" topic-ban kellett volna feltenned, mint itt. Jah, és a magyar nyelv helyesírási szabályai szerint minden mondatot nagybetűvel kell kezdeni. Üdv.: Yoe
(#) idlob válasza Jman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Tetszik az elszántságod, de ez sajnos nem egy darab tantárgy. A szükséges ismeretek a mérnökinformatikus, a villamosmérnök és az anyagtechnológus szakmák adják ki közösen valamint nagyfokú tájékozottság is kell.
A fent említett szakmákat külön-külön 5-10 éves egyetemi képzés alatt elsajátíthatod, de ekkor persze még csak a diplomád van meg, 0km tapasztalattal.
Ezért aztán nem is egy ember szokott egy processzort az elejétől a végéig megtervezni, hanem sokfős csoportok.
Szerezd be Prohászka: Anyagtudomány, Arató: Logikai rendszerek tervezése, Obádovics: Felsőbb matematika c. könyveket, ezzel a felszínre kapsz némi betekintést, és útmutatást adhat arra, hogy mégis melyik területre specialiyálódj.
És persze ne felejtsd el sűrűn olvasni a HE-t.
(#) kondás válasza Hurka hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

köszi mindannyitoknak. akkor beindítom

egyébként a hűtőn ez áll: 220-240 V, 50 Hz, 0,5A 1135 W, 0,62 kW/24h
a hosszabbítón meg ez: max 16A, 250V

off
Marko: a helyesírásnak nem olyan jellegűek azért a szabályai, mint az elektronikának az a könyv is csak egy ajánlás semmi több. én azok közé tartozom, akik az interneten ezt többnyire nem tartják
(#) vicsys válasza kondás hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Idézet:
„én azok közé tartozom, akik az interneten ezt többnyire nem tartják
Aztán Ők csodálkoznak a legjobban, hogy nekik miért nem akarnak a többiek előzékenyen segíteni..?
(#) pucuka válasza kondás hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Tudod, a mi szakmánkban az ajánlás olyan, hogy vagy azt csinálod ami az ajánlásban van, vagy egyedül mardsz, és mehetsz a bánatba, nem csatlakozhatsz senkihez. Az ajánlások szabvány értékűek, rendezik a csatlakozás feltételeit., csak finomabban, emberi módon van megfogalmazva.
A helyesírás is ilyen, ha eltérsz az általánosan elfogadott ajánlástól, nem értjük mit akarsz. Ennyi
(#) kondás válasza pucuka hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Rendben, ha ez fontos nektek, amikor ide írok tartani fogom.
És köszi még egyszer a segítséget
(#) gg630504 válasza kondás hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Idézet:
„220-240 V, 50 Hz, 0,5A 1135 W, 0,62 kW/24h”

Ez most rejtvény?
(#) MaTe193 válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szerintem adatlap...
(#) moltam válasza MaTe193 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Egy elég érdekes adattábla... 230V on fél amper áramfelvétellel 115W ot fogyasztana, ráadásul szerintem induktív jellegű terhelés azaz a cos fi sincs 1, nem fogyaszt 115W ot se. 0.62kW/24h ez mi? Ilyen mértékegység szerintem nem létezik...
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Energiafelhasználás, munka, fogyasztás.
Bővebben: Link
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

A munka mértékegysége a Joule. A fogyasztás az nem kWh? kW szor h nem pedig kW per h.
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Úgy látszik, ez egy új mértékegység. Máshol is felbukkan: Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) bodnar00 válasza moltam hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Nem értem mi ezzel a baj , leírja hogy egy nap alatt hány kW-ot fogyaszt.
(#) gg630504 válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Sőt, egy nap 550 mm széles, azaz 550mm/24h.
(#) AVINFO válasza kondás hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Nyugodtan ráteheted!
(#) bodnar00 válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Akkor ez a 0,62kW/24h az nem egyenlő 0,025kWh-val? :zavart2:
(#) gg630504 válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Hát, a kW/h != kW*h.
Távolság - m; sebesség - m/s; gyorsulás - m/s/s.
Energia - J; teljesítmény - W=J/s; ?energiagyorsulás? - J/s/s=W/s.
Adatlapíráshoz nem kell a nyócátalányos.
(#) bodnar00 válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Én nem értem akkor se honnan jött az a 0,62 Most kiszámoltam és 0,115kWh jött ki ,még akkor se lenne jó ha a h betű ott lenne. :guluszem1:
(#) gg630504 válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Ha azt akarnám leírni, hogy ugyan a hűtőmotor 1 kW-os, de mivel a termosztát ki-be-kapcsolja így egy nap 0,62 kWh energiát fogyaszt, akkor azt írhatnám {0,62 kWh}/{ 24h} formátumban. Ez 25,8 watt.
Mert azt, hogy a napi átlag teljesítményfelvétel 0,62 kW, nem így kell. Az P_{atlag} = 0,62 kW. Ekkor a napi fogyasztás 14,88 kWh.
(#) kendre256 válasza bodnar00 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Az a 0,62 kW/24h szerintem 0,62 kWh/24h akart lenni. Azt jelenti, hogy 1 nap alatt a hűtő 0,62 kWh energiát fogyaszt. Ezt kiszámolni elég nehéz, szerintem inkább csak megmérték valamilyen környezeti hőmérséklet mellett (és feltételezve, hogy x alkalommal y időre kinyitották az ajtaját).
(A az ajtónyitogatás és a nagyobb külső hőmérséklet melegíti a hűtő belsejét, emiatt a kompresszorának hosszabb ideig kell működnie, emiatt többet fogyaszt. A fogyasztást más dolgok is befolyásolják, pl. meleg étel berakása a hűtőbe.)
(#) bodnar00 válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Így már értem honnan jött az a 0,62 viszont hogy lehet 1kW-os mikor csak 0,5A van odaírva, akkor az 115W és akkor ha folyamatosan menne akkor kijönne a 2,76kWh egy napra, ha jól számolom. na de várjunk mert neked 14,88kWh jött ki egy napra úgy hogy nem ment folyamatosan a hűtő. Most már jól megzavarodtam.
(#) Péter98 hozzászólása Aug 26, 2010 /

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy bc212 helyett jó az amire az van ráírva hogy: 9014
C:345 ebc
(#) kadarist válasza Péter98 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Nem jó, mert a BC212 PNP-típusú. 2SC9014
(#) Péter98 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

És s9018 - f 218 ?
Következő: »»   971 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem