Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia! !Köszönöm , hogy figyelmeztettél .
Ezt nagyon elnéztem , mert én a témákban kerestem a válaszom miközben ott van a NYÁK készítés kérdések topik. köbzoli: Tőled meg elnézést kérek mert figyelmetlen voltam. (nem lehetne átrakni a kérdésem a Nyákos topikba?)
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy a HCF4027B J-K flip-flop most akkor a felfutó és lefutó órajelre is billen?
Sziasztok!
Egy 12.3 V-os akkumulátorra szeretnék egy fesz figyelőt ha a fesz 9 V-ra esik akkor egy led világítson. Egyszerű kapcsolást szeretnék, kicsi fogyasztással. Aki tud ilyen kapcsolást legyen szíves segíteni. Köszönöm.
Köszi
AZ idődiagram tévesztett meg, meg hogy nem volt odaírva, hogy ".... edge trigged"
Hello! Remélem ez megfelelő lesz.. üdv! proli007
Helló!
Köszönöm mindenkinek a segítségét, úgy tűnik, hogy ez tényleg valamilyen LEMO csatlakozó lehet... Mondjuk nekem csak a dugóra van szükségem, mert szerintem a kijövő TTL-jelet szinte bármilyen vezetéken el tudom vezetni, nem valószínű, hogy szükséges hozzá speciális Koax-kábel... Viszont ha már megcsináltam a képet normális minőségben, feltöltöm, hátha valaki más is keres majd ilyet...
Vizsgálj meg egy BNC csatlakozó dugót méret szempontjából. A képről nem tudom eldönteni a méreteket, de ha a BNC dugóról leapplikálod a bajonettes kosarat, és a belső csatlakozó pucuka mérete is megfelelő, akkor lehet használni.
Ok, köszi, megnézem...
Amúgy a méret miatt van egy vonalzó (kicsit halványan) odatéve a jobb oldalára... Mod.: Megnéztem, túl vastag a BNC tüskéje, nem megy bele...
Ha egy trafó 220Von 350mAt vesz fel,hány VA-s?
Ebből nem lehet megmondani, mert ez csak az üresjárási áramfelvétele.
Szia. A vasmag keresztmetszete alapján ki lehet számolni a teljesitményét. A képlet: a vas keresztmetszete cm^2-ben a négyzeten.(Az a keresztmetszet kell amelyen a csévetest van.)
Hello!
Ez egyértelműen a LEMO 00 csatlakozó. A mellékelt link-en szerintem megtalálod a hozzá való RG Koax kábelt is. (Nem azért speciális, mert valami különlegesség, csak mechanikailag csak ezt a vezetéket tudod a csatlakozóban rögzíteni.) Hajdani CAMAC számítógépek tele voltak ezzel a csatlakozóval.. Aki ilyennel foglalkozott, biztos rejteget a fiókjában néhány kábelt.. üdv! proli007
Helló!
Köszönöm szépen még egyszer, ez nagy segítség volt, most már csak találnom kell ilyet... Legrosszabb esetben marad a rendelés... Üdv!
hali,
nem tudom, jó helyre írok-e, azért megkérdezem, hogy a cikkekhez tényíleg nem lehet hozzászólni, vagy csak én nem találok ilyen lehetőséget? Vagy indítsak a Fotózzunk villámokat cikkhez egy új topikot? Konkrétan a cikkben szereplő ÁK-höz szeretnék hozzászólni..
Szia! Talán itt ted meg: Digitális fényképezőgép - fotózás / villámok, zivatarok /
köszi..
Más: mi a neve annak a kapcsolásnak, ami egy impulzus hatására zár egy áramkört, de nem csak egy pillanatra, hanem amíg nem jön még egy impulzus? Én impulzuskapcsolónak gondolnám, de a google nem ad rá kapcsolási rajzokat. Köszi!
Bistabil kapcsolás.
Sziasztok.
Olvastam valahol,hogy TDA2030 (vagy 2003)-ból igen stabil tápegység építhető!Aki látott már ilyen kapcsolást legyen szíves linkelni egyet mert én nem találok vagy rosszul keresek..Köszönöm.
Tudja-e valaki hogyan kell kiszámolni hogy egy transzformátor egyenirányítás után hány voltot ad le A képletre lennék kíváncsi! Érthetően ha lehet mert még kezdő vagyok!
A transzformátor kimenetein mérhető AC feszültség szorozva gyök 2-vel.
Sziasztok!
Hogy lehet egy egy fázisú aszinkron motor forgásirányát megváltoztatni, ha nincsen rajta kondenzátor, csak egy nyomógomb?
UDC=UAC*1.44-(az egyenirányítókon eső feszültség=1.4V)
Persze azért a terhelés is befolyásolja.
UDC=UAC*1.414-2*(diódán eső feszültség). Szilicium normál diódáknál 0,7-1,2V, Schottky diódáknál 0,3-0,5V.
Hello!
Köszönöm a válaszod! Egy erősítőt szeretnék összerakni és akkor a kinézet trafó ezek szerint jó lesz hozzá! Az erősítőnek +/- 50v kell akkor a +/- 35v-os tafó jó hozzá!
Ráadásul olyan tápot is tudsz vele csinálni, hogy egy kimeneten -Ut-től +Ut-ig tudod szabályozni a kimeneti feszültséget(szerintem erre érdemes használni).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |