Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Megtaláltam nagy nehezen...Bővebben: Link
Sziasztok!
Még mindig kezdő vagyok! Kérek valakitől segítséget,hogyan lehet könnyen használni a próbapanelt? Ha lehet példákat is. köszönöm!
Hali!
Pontosan milyenről van szó?Forrasztásos/dugdosós?Ha forrasztásos,akkor hogy vannak a vezetősávok?Egyesével vagy hármasával esetleg egyben? Máté.
Hello. Köszi a segítséget. A hiba valószínűsítem, hogy túl kicsi a relé ellenállása, ezért túl nagy az áram. Tettem egy nagyobb szűrőkondit, plusz változtattam az áramkörön, nem relével hajtok meg egy 230-as ventit, hanem egy 12v-os ventit tettem rá közvetlenül, tökéletesen működik. Köszönöm a segítséget! LEvi
Sziasztok!
Van arra valami megoldás, hogy egy ingadozó feszültségű hangfrekvenciás jelet stabilizáljak? 1-1.5V között ingadozik, és max. 1-1.2V körül kellene stabilizálni. Próbáltam diódákkal, de úgy torz lett a hang.
sziasztok digitális szobatermosztátot szeretnék bekötni a régi termosztátnak van egy kék és egy barna vezetéke.A kérdésem a következő volna melyk valyon a földelés
Vagy mindíg a barna?
Helló vagy egyszerűen kék vagy barna a földelés színe kezdő vagyok ne utáljatok
A védőföld színe mindig zöld-sárga!!!
Ha a termosztáthoz csak két szál megy, akkor nincs földelve.
Helló. Egy Reed relé 1 másodperc alatt tudna 122x kapcsolni? Szerintem az túl sok lenne nem? (sebességmérő lenne, ne kérdezzétek egy másodperc alatt miért 122x) Akkor a másik ötletem, a mágnes az marad, de az érzékelő egy kis tekercs lenne, ami előtt ha elhalad a mágnes, valami jelet indukál, vagy valami ilyesmi. A végén ez meg egy PIC lábába menne. Mit ajánlanátok?
Hall szenzor? Direktbe kotheted a PIC-re...
Mondjuk egy tle4905? Kicsit gyorsabb es modernebb, a kapcsolasi frekid tizszerese sem kottyan nagyon meg neki... Ha a magnes tul nehez, akkor azt is fixre es egy kis lagyvas zaszlo arnyekolna a teret, ha athalad (mintha optokapu lenne).
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy ebben az áramkörben hogyan tudom megoldani azt, hogy a relé kicsit tovább behúzva maradjon miután már megszűnt a fényhatás?
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/telefonos_rele.html Szeretném ha kb 0,5 - 1 mp-ig még behúzva maradna, mert az áramkörnek amit kapcsolok vele nem elég az a pillanatnyi idő amíg behúz a relé, ugyanis kapunyitót működtetek vele és a relé egyszerre zárja a kapunyitó áramkörét és "megnyomja" a telefon piros gombját. Gondolom egy kondenzátort kellene valahova beiktatni csak nem tudom hová és mekkorát... Az áramkör már elkészült ezért nem szeretném túlbonyolítani a dolgot, a lehető legegyszerűbb megoldást szeretném ami csak egy egyszerű kis javítást jelent... Ha valaki tud kérem segítsen! Köszönöm!
Szia!
A relétekerccsel köss párhuzamos egy pár µF-os elkót. A pontos értékét kísérletileg kell megállapítani.
Nekem ettől egy kicsit nagyobb, mondjuk To220as tokozásban kellene Olyan nincs? Megközelítőleg egy másodperc alatt mégis több jel érkezik, kb 250.
Ha valami megnyomja a piros gombot (gondolom, ki van vezetve a gomb a telobol), magyaran telepitett es nem hordozhato a cucc. A telefonok aljan van egy erintkezosor, ami tudatja a kulvilaggal, ha csorog. Ezt vagy a netrol vagy kiserlettel lehet megallapitani. De KICSIT megbizhatobb a fenti cuccnal.
Ha mindenkeppen 'wireless' cuccot akarsz, akkor voltak azok a kis kinai gagyik, ami villognak, ha felhivod a telefont (a hivas visszaigazolasanak adasat erzekelik a telefonod antennajabol). Azt talan kicsit atalakitva mukodik majd a kapcsolasod.
pl. raragasztod egy aluminium lapra.
Talan van mas tokozasban is, de nincs ertelme.
Szia angyalka1225!
A kérdésed alapján semmiféle erősáramú tapasztalatod nincsen, az ilyet inkább bízd szakemberre, pl. egy villanyszerelőre. A tévedés életveszélyes is lehet. Nem a kezdő miatt fognak utálni, hanem az esetleges életveszély okozás miatt, bár ez a tudatlanságodból adódik. Sürgősen keress egy szakembert, aki beköti Neked. Sohasem értettem meg, hogy laikus miért kezd bele életveszélyes dolgokba. Én pl. nem mernék gázszerelésbe belekezdeni és fórumokon, vakon tanácsot kérni. Mellesleg nem valyon, hanem vajon. A fázis színe fekete (vagy barna), a nulláé kék, a védőföldelésé pedig zöld-sárga (piros). Nyilván ezek az egyfázisú, 230V-os hálózatra vonatkoznak.******* Üdv.: Yoe Mielőtt oktatnál, szeretném ha bemutatnád a jogosítványodat hozzá... köb..
Kipróbáltam egy egész készlet elkót, de sajna nem vált be...
Esetleg valami egyéb ötlet?
Remélem volt közöttük 100µF-nál nagyobb is közöttük. Egy 470µF-os már biztos kéne valamit érjen. Remélem nem egy mágneskapcsoló Próbáld meg a tranzisztor bázisa és test között is hanem.
Én azt szeretném megkérdezni hogy ezek a rázós tollak, kulcstartók hogy működnek? Hogy tud úgy m***ni 1-2 gombelemtől?
Ejnye no...leszkapszkikapsz..
Hello!
Aztszeretném kérdezni hogy lehetséges e egy olyan kábelt csainálni, hogy monitor helyett a tv-t kötöm a gépre vagyis egy rca-monitor kábelt szaretnék csinálni. És azlenne a kérdésem, hogy ha van 1 levágott monitorkábelem és rca dugóim akkor lehetséges e ez ? És hg kellene ?
Van egypár téma az oldalon, nézz szét bennük: Bővebben: Link
Helosztok.
ECH81 es oszci és keverőcsőből lehetséges visszacsatolt audiont építeni? A fűtése 6.3V os? Gondolom igen, mert E jelzésű. Mekkora anódfesz kell neki?
Ez lehetséges? Menne 12V anódfeszültségről? Bővebben: Link
Sőt, anódfeszültség nélküli kapcsolást is láttam már.
A katód kiizzadja az elektronokat, egy részük kicsapódik az anódba, az is áram.
Szia!
Itt a fűtőtápegység szolgáltatja az anódfeszültséget:Bővebben: Link A kulcsszó: Tértöltéses cső
Üdv!
Szükségem lenne némi segítségre.Adott egy gép amit jelenleg relék és mágneskapcsolók vezérelnek és szeretnem ezt PLC vezérléssel kiváltani. A bemenő jeleket induktív érzékelők biztosítják a kimeneten pedig mágnesszelepek tekercsei vannak. A kédésem az lenne hogy milyen PLC válasszak és elég-e csak az vagy a kimeneteken szilárd test relével kell meghúzatnom a tekercseket?Elsősorban Twido PLC-vel szeretném megoldani csak nem vagyok teljesen tisztában azzal hogy milyen eszközöknél kell digitális és milyen eszközöknél analóg ki és bemenettel rendelkező plc választani? Köszönet annak aki segít!
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy lehetséges egy LM3914N IC-t más alkatrészekkel helyettesíteni? Tranzisztorokra, kondikra stb-re gondolok. Előre is köszönöm a választ!
Szia!
Részben igen. A pont kijelzést nem tudom, hogy lehetne de a szimpla egymás után való meghajtás lehetséges. Komparátor, opamp IC-vel, tranzisztorokkal és még szerintem logikai IC-vel is menne. Tranzisztorokkal, diódákkal is lehet. Keress rá mert teli van az oldal különböző kivezérléjelzőkkel. Amúgy ha minden igaz az IC felépítéséről a gugliba van sematikus felépítést ábrázoló ábra is. Azon majd látni fogod milyen elemekből épül fel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |