Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen a google-ban már rákerestem de nem találtam oldalt hogy pontosan milyen alkatrészek kellenek. De köszönöm a segítséget innen azt hiszem menni fog!
Még az első oldalon megtaláltam a felépítését. 7,8,9 lábak funkcióit nem tudod csak helyetesíteni könnyen. Legalább is nekem nincs elképzelésem. Bővebben: Link
Értem. Hát mindegy akkor maradok az IC-nél Köszönöm a segítséget!
Üdv! Felmerült bennem még egy kérdés Néztem ezeket az univerzális nyákokat. Olyan kéne nekem ami előre ki van fúrva, de nem kell sem fényérzékeny sem semmi extra. Lényegében csak egy előre kifúrt lap, aminek nincs semmiféle réz bevonata, sem semmije. Csak "megragadjon" rajta az ón. (az sem baj ha nincs előre kifúrva, majd akkor szerzek egy minidrill-t vagy valamilyen vékony fúrót)
Ha nincs rajta réz, akkor nem mered rajta az ón. Ennyire egyszerű.EZ kell neked, 2.54mm-enként kifúrva, azaz razterenként, és a furatok körül kis réz pad-ek vannak, így tudsz oda forrasztani, az átkötéseket meg huzallal megoldod.
És most nézem hogy a kérdésemet nemtettem fel lényegében.... Elnézést. Tehát hogy van-e ilyen nyák, és ha igen hol tudnék beszerezni. (esetleg házilag valamiből lehetne-e csinálni)
Tessék
Bővebben: Link
Helló. A KMZ10C egy HALL szenzor? Ha igen, akkor Nekem olyanra lenne szükségem, ami 1 másodperc alatt, le tud adni 250 jelet. Nemigen tudom működését, de egy sebességmérőhöz lenne. A PIC-be max 1 másodperc alatt 255jelet kell leadnia. képes erre, össze-e lehet hozni PIC-vel?
Quartz oszcillátor? Vagy valami jel generátor 250Hz-re?
De sok, azért kérdem. Adatlapban valami MAX 1MHZet olvastam. Az bőven több mint 255Hz, nem?
A 255-nél egy kicsit több az egymillió.
177 centit halat egy teljes körbefordulásnál, de a kerékre rakom a mágnest nem a gumira. 13 mágnes szükséges ahhoz, hogy 0,5sek frissítési idővel, min 1km/h mutasson. a moci megy max 140el. (régen 130km/h és 1sek frissítési idővel számoltam, ami 244 jelet ad másodpercenként, amit szerintem a REED relé nem bírna.
na de most komolyan? hogy működik?
Tranzisztoros szaggatóval és indukciós tekerccsel állítják elő a nagyfeszültséget. Biztosan hallottál már a transzformátorról.
Ez egy komparátor IC.
és mit tudok vele kezdeni? mit lehet belőle csinálni?
Ja van egy másik icm is 6552 (199) ennyi van rajta. ez mire jó?
Keress rá mire való egy komparátor. Gugli segít. A másikat nem tudom.
Sziasztok! Hála Gábornak, kaptam egy linket, ahol nagyok sok hasznos információ található az elektronikai alapokról. Próbáltam kamatoztatni a tudásom, utánna számolgattam pár dolognak, és kisérletezni akartam a tranzisztorral. Építettem egy kapcsolást, ahol egy ledet működtet egy BC547-es tranzisztor. A led elé egy 150 Ohmos előtétellenállást raktam, a tranzisztor bázis lábára pedig egy 10K-s ellenállást raktam. Utánna számolgam, és 4.5 Vos egyenáram esetén, a bázisra jutó áram erősség: I=0,00045 A, a ledre pedig 0,03 A jut. Érdekes módon megőltem a tranzisztort. (sajnálom )Először melegedett, gyanakodtam a nagy áramerősségre, de még a halála előtt nem találtam meg a hiba forrását. Mit ronthattam el? Egyáltalán a tranzisztorok adatlapjából hogyan tudom meg, hogy mekkora fesz, illetve áram erősséget bírnak?
A választ előre is köszönöm.
Na lenne még egy kérdésem adott egy mono 100wattos erősítő és van egy tápom ami 16 voltot ad le valamit lehetne bűvölni hogy szoljon az erősítő? TDA7294 ic van benne, elméletileg 35 volt kellene neki hogy normálisan mennyen.
valami megoldás?
Valószínűleg nem jól kötötted be a tranyót, mert sem az áram sem a feszültség messze nem volt sok neki. A számításaid amúgy hibásak, ha 4,5V táppal dolgoztál (bár az sem mindegy, milyen fajta a LED). Rajzold le, hogy mit hova kötöttél, és oda írd rá a feszültség és áram értékeket!
Ja, az önindukció elvén működik, értem :yes:
Valami ilyet kellett volna csinálnod, és akkor ezeket mérhetnéd rajta:
Üdv!
1. ábra pl van egy +/-18V-os áramforrásunk, amiből +/-12V és +/-5V-osakat szeretnénk létrehozni 78XX és 79XX feszültségstabilizálók felhasználásával. 1. A 7X12-es fesz. szab.-okat a 18V-ra kötöm, ez eddig stimmel, de a 7X05-ösöket hova érdemes? a 18V-ra vagy a 12re? Ha 12re teszem akkor ha jól gondolom, kisebb hűtőbordák is megteszik, nem? 2. elég e CP1, CP2, C4 és C5 vagy CP3 és C3 is kell, erősen ajánlott használni? 3. Mire jók a diódák ott? 2. és 3. ábra van 2 2ÁKs relénk, mondjuk 5Aig bírják, +12V, +15V és GND, 1 peltier elem >150W, BDX33C BDX34C tranzisztorok 1. Melyik kapcsolás a jobb? - 2. ábrán 2db BDX33C és 2db BDX34C felhasználásával (+12V-tranzisztor-peltier tranzisztor-GND) - 3. ábrán 6-8db DBX33C felhasználásával (+12V-tranzisztor/ok-peltier-GND) 2. az úgy használható e, hogy a +15V-ot egy kisebb ~30Wos trafóból adom és a +12V meg egy ATX tápról menne? (ezt csak a 3. ábra esetében használnám...) Hirtelen ennyi. Válaszokat előre is köszönöm. SB
Ez pedig az adatlap, kiemelve a lényeget. Ha rákattintasz a tranyód nevére ( BC547 ) bejön a HEStore oldal, és ott a tranyónál van a PDF, azt kell megnyitni, az az adatlap. Abból emeltem neked ki ezeket:
Itt megnézheted, hogy mennyi a maximális feszültség, áram és teljesítmény, amire kíváncsi voltál. Ezek a tranzisztorod határadatai, amiket semmiképpen sem szabad túllépni!
Hello
Egy zener dióda és egy "hagyományos" dióda között mi a különbség és mire használják a zenert egy áramkörben?
Próbálj kicsit önállóbb lenni. Például itt (is) olvashatsz róla.
Sziasztok!
Gyors segítség kellene, pontosabban megerősítés. Az MJ15001 és 15002 tranzisztorok helyettesítésére használható az MJ 15003 és 15004? Az adatlapokat összehasonlítva úgy láttam igen, de nem bízok magamban, ezért kéne egy "szaki" véleménye. Köszönöm előre is! Üdv.: Dávid
sziasztok alkatrészeket keresek egy elin tipusu kerámia lapos tüzhelyhez,fontos lenne
|
Bejelentkezés
Hirdetés |