Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Csak azt alapul véve, hogy még a Gamer PC-k is átlag 144Hz-t tolnak ki, a TV adások pedig még ezt sem közelítik meg, így értelmetlen lenne ez egy TV-n, amennyiben nem kamu
Itt egész másrol van szo. A TV adás képfrekvenciája továbbra is 50-60 Hz, csak a lapos TV-k másképp müködnek mint a régi képcsövesek, ahol a félkép 20 ms alatt épült fel addig a laposTV-k egy pillanat alatt jelenitik meg az egész képet mint a moziban.Ez viszont zavaro a szemnek - nem veszed észre, de hosszabb idö alatt kimutathato a fáradtság. Ezért pl a moziban is minden képet 3x villantanak fel (75 Hz villogás). Nos ugyanezt teszi a modern TV is. A régi katodsugárcsövesek max 100 Hz-t tudtak, a modern lapos TV már eleve 100 vagy >200 Hz-s képismétléssel dolgoztak ez a JVC meg 600 Hz-l. Ez már kizárt, hogy a szemet bármennyire is zavarja - azaz a TV kép nagyon gyugodt. Persze föleg HD-ben vagy 4/8 k esetén ez hatalmas mennyiségü adatmozgatás, ezért nem olyan egyszerü a dolog.
Még az is elképzelhetö, hogy pl. csak a szintelen tartalmat (Y) ismétlik ilyen gyorsan a szineket meg csak mondjuk 200 Hz-l. Ezt nem tudjuk, vagy esetleg azt amire gondoltam, hogy a kisebb mélységü képfeldolgozással, de nagyobb frekivel hencegnek. Lehet, hogy csak primitiv marketing fogás. ( nem lenne elsö a piacon).
A TV adások miatt a készülékek zömének tudása értelmetlen.
Több, mint 5 éve vettük a tv-nket, és már akkor tudta a 400Hz-et, és közel sem a csúcskategóriás volt.
Az egyébként képes 3D megjelenítésre, aktív szemüveggel. (Van is hozzá egy (1!) 3D-s filmem, amit egyszer megnéztem...) Az ugye felváltva takargatja el a szemet. Ha a tv 400Hz-el jeleníti meg a képet, akkor az egy szem előtt 200Hz, ami már nem annyira zavaró. Kipróbáltam 200Hz-es megjelenítéssel is, ami egy szem előtt 100Hz-et jelent, és az engem már zavart. Tehát ha rengeteg 3D-s filmet néznék, akkor minimum kellene a 400 Hz, de pl. a feleségemnek még az is zavaró volt, vagyis LEHET létjogosultsága egy 600Hz-es tévének. (Egyébként már 5 éve is létezett 800Hz-es tv...) Mondjuk nem feltétlenül egy 32"-os képernyővel, inkább a 40"-50" felettieknél kehet értelme. Egyébként ezeket a paramétereket egy ponton túl már nem azért javítják, mert a vásárlónak szüksége lenne rá, hanem hogy el lehessen adni minél rövidebb idő múlva a következő készüléket. Nomeg, hogy a konkurenciát belekergesse ugyanabba az értelmetlen fejlesztésbe, amibe ő maga már belement... A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2020
Üdv.
Nem tudom, hogy érdekel-e valakit, kezembe akadt egy orosz csoda és egy magyar antik zümmögő Az orosz valamiről nem tudom, hogy mi... De a bimetál és a panel rögzítése igencsak találékony A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
Az orosz micsoda egy valoszinüleg dallamcsengö. Lehet, hogy az internacionálét dudolja...
Először én is arra tippeltem, de akkor sajnos rossz.
Poti kicsit recseg, tehát erősítés van. Viszont a potira megy 2 vezeték, ami ki van vezetve a házra, tehát inkább kaputelefon lehet..
Lehet, hogy kaputelefon, de akkor miért írták a hátára, hogy "csengő"?
Wow, tudsz oroszt?
Szuper, akkor nem működik De miért megy akkor a 2 vezeték a potira (középső kép) 1K bemeneti ellenállást mértem...
Oké, akkor esetleg tanács, hogy tudom életre kelteni?
Az sajnos nincs ráirva, azt már neked kell kideritened..
A "potira" 3db. "vezeték" megy.
A potinak a "kapcsoló" részére megy 2 db. fehér vezeték a panelhez és 2 db. fehér vezeték a házra. Magyarán ez a poti egyben a bekapcsolója is! De lehet, hogy nem az internacionálét, hanem a "Szövetség fúlt szabad köztársaságok, a nagy Oroszország erőltette így..." kezdetűt dúdolja. Bár lehet, hogy valaki nem egészen pontosan ezzel a szöveggel tanulta... A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2020
A "ЗВОНОК" felirat legalábbis azt jelenti, hogy "csengő".
Egy valodi érdekesség. Van egy ilyen vizmelegitönk. Ahányszor vizet melegitünk benne mindig más hangot ad. Egyszer alig hallani máskor meg olyan ricsajt csap hogy még dumálni sem lehet melette. Kb mindig 1 liter viz van benne.
Azt is ráírták, hogy 20 rubelbe került.
Akkor ez kötelezö volt. Még a furogépre mega. Ikrohullámu sütöre ( csak 70 kg volt csomagolás nélkül) is rá volt irva gyárilag az ára...
Vagy valami random áramkör..
Dobhatnál fel egy videót, érdekelne..
Hát muszályJ lesz életre keltenem, elő kell bányásznom a szkópot
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
Moderátor által szerkesztve
Nincs abban semmi, csak egy mechanikus termosztat, ami kiböki a kapcsolot....
Fúrt a kíváncsiság, de megtaláltam...
Az IC második sorának első két száma (01) adja meg, hogy milyen melódiák vannak benne. A 01 tartalma (oroszul, pl. a youtube-ba bemásolva meg lehet hallgatni): 1. Светит месяц 2. Улыбка 3. Камаринская 4. Говорите тише 5. Полюшко-поле 6. История любви 7. Турецкий марш 8. Как много девушек хороших 9. Из репертуара Битлз 10. Пусть всегда будет солнце 11. Над полями, да над чистыми 12. Песня о Тбилиси 13. К Элизе 14. Песня Сольвейг 15. Неаполитанская песня
Más.
Ma megjött az uj zsebradiom, ami a prospektus szerint mindent tud és még jó is néz ki. Kb egy honapja levertem a régit, ami igen jol szolt és érzékeny is volt, de az esést nem élte tul a display igy már csak hallásra lehetett hangolni, amit a család nem igen élvezett. Ráadásul sok mindent tudott, vekker is volt benne, csak egy komoly baja volt, áramkiesésre (elem vagy hálozat) elfelejtett mindent még az idöt is. Az ujra hangolása ( vagy 40 adohely) kb 10-15 percig tartott. Az ujnak nincs ilyen hibája - igaz vekker sincs benne, meg 9999 ( ) adora memoria és nem veszti el a beállitást. Annyira nem érzékeny mint a régi, de tud USBröl meg SD-röl is zenélni. Üröm az örömben, a memoriahelyeket csak automatikusan tudja programozni. Alapbol egész gyorsan, de utánna vagy 10 percig kell keresni, melyik ado melyik memoriahelyen van. Egy ujrahangolásnál természetesen megint máshol. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2020
A "Für Elise"-t nem bírják kifelejteni egyikből sem...
Kérlek áruld el, hogyan találtad, mert én nem tudok oroszt beírni, de ha másolok olyan betűket, akkor sem jön be IC. Kéne a bekötés, ha van...
A Poti tetején az a 2x2 vezeték a 220V-ot kapcsolja, 2 áramkörös kapcsolón! A tápfesz megvan, 12,7V. Trimmert tekergetve néha ciripel/csipog (nagyon halkan), tehát az erősítő részre tippelek; de hogy fogok equivalens tranzisztort találni.?.?.
Be tudsz állítani orosz billentyűzetet is a Windows-ban, akkor egérrel gépelhetsz.
Abban biztos vagyok, hogy fogsz találni helyetesítő (ekvivalens) tranzisztort, ha kell. (Nem tudom, mi van benne.)
Linux alatt "setxkbmap ru".
Sajnos ennek a dallamcsengőnek nem találtam meg a rajzát, de ezzel az IC-vel vannak kapcsolási rajzok. Ez egy elég rossz kép: http://itmages.pro-radio.ru/h_1476597180_5160026_fbd6cd49db.jpg A Radiolubitel 1999 5-ös számának 35. oldalán van egy kapcsolás (csatolva). Amikor belenéztem egyből kiszúrtam Sipos Gyula cikkét a HIFI erősítők termikus torzításáról. Az IC kb. 1,5V-os tápfeszültségről működik, nem mehet rá 12V! Csatoltam az újságot. A tranzisztorok helyettesítése nem problémás, általános tranzisztorok, csaknem bármivel helyettesíthető. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |