Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Bakker! Hogy jutottak be a laboromba? Pedig úgy titkoltam ezt a projektemet!
Ha jól "látom" müonokat vizsgálnak. (10 éves fotó!) Amelyek 200-szor nehezebbek az elektronoknál. Élettartalmuk: 2,2 μs.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2022
Lehet az ajtóba hagytad a kulcsot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2022
Ha már gumi. Ezt pont ma fényképeztem Gergőék előtt.
De legalább nem az erdőbe vitte...
Hajh... Ha jól tudom, a legalja gyűjtögetők miatt kellett ezeket a hulladék-szigeteket körbevenni korláttal, hogy ne lehessen feldönteni a tárolókat, amikből próbáltak kukázni, nagyon kevés pénzért visszaváltatni, amit utána... Mindenki sejtheti, hogy aki ilyenre folyamodna, az mit kezdene azzal a kevés piszkos pénzzel...
Attól, hogy valami drága, egyáltalán nem biztos, hogy jó is. Még az sem biztos, hogy szép.
Ez tudom, söt gyakran szégyen.
De azt már tudhatná még egy képzetlen ember is, hogy nem lehet hosszutávon kapcsolni egy vacak gyenge kapcsoloval ilyen áramokat. ( elemi iskolai tudásj igaz a kék sárga svéd áruház is ugyanigy csinálja, termékeiben talán a kapcsolo a legdrágább alkatrész - gyakorlatilag ipari hulladék már a boltban. Az már egy másik lapra tartozik, hogy ilyen áramokra nem igen gyártanak kapcsolokat ( kivéve az autoipari cuccok), azok meg nem igen szerelhetők logo kábelre. És hol van a gyárto felelösége, amelyik rá merte ragasztani a lámpára, hogy megfelel a CE követelményeinek. Idézet: „igaz a kék sárga svéd áruház is ugyanigy csinálja, termékeiben talán a kapcsolo a legdrágább alkatrész - gyakorlatilag ipari hulladék már a boltban.” Vagy nem igaz, de mindegy is...
Kíváncsi voltam, hogy a Lidiben a héten árult 10000 mAh Tronic powerbank speckójának mennyire lehet hinni. Először feltöltöttem csutkára, majd USB-s mérőkén át 500 mA áramnyelővel kisütöttem. Csodálkoztam volna, ha tudja a gyári adatot. 6361 mAh lett a mért érték 5 Volton, ami a belső lítiumra átszámítva is csak 8596 mAh...
A töltést is az USB mérőkén át mértem: 8775 mAh ment bele 5V-ról. Nem vagyok tőle elragadtatva.
Mai világban nem olyan rossz az, és nem kizárt, hogy a használattól majd még formázódik egy kicsit feljebb....
A töltésnél betöltött mA-ek száma az a belső akksi valós kapacitása, mert gondolom sima lineáris szabályzón át tölt.
Azt szokták csinálni, hogy beleraknak 10Ah-s akksit, de ez csak akkor annyi, ha 2.5V-ig meríted 0.1C-vel. Az elektronika meg 3.0V-nál lekapcsol, plusz minél alacsonyabb a cellafeszültség, annál több áramot húz az elektronika, így annál hamarabb kapcsol le. Jó érték ez egyébként! Ha több kell, vegyél 20Ah-sat, az tud kb. 15Ah-t Vagy veszel (mint én is) Aliexpressről üres tokot, 4cellásat, beleraktam 4db 3Ah-s cellát, és így lett egy kb. 10-12Ah-s powerbankom.
Sok jó dolog van a Lidl-ben, de a powerbankok pont nem azok. Nekem pár éve kettôbôl egy nem mûködött (visszaadták árát, valakinek vettem volna), a másik hasonlóan a felét se tudja a ráírtnak.
Én is hoztam egyet biztos ami biztos.
Ha egyszer időm is úgy adja megpróbálom egy csövét életre hívni, de még nem tudom mi legyen sorsa....
Na itt azért jobban néz ki, mint a szemétkupac közepén. Sok sikert hozzá. Amit mutattam abból , már a lencséket "kitermelték". A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2022
Köszönöm, bár nehéz kör lesz, és ha sikerül is azt mondják hogy irtó nagy lesz a fényereje így lehet nem jó nekem arra a célra amire szánom.
Én annak idején azért bontottam el az enyémet mert a fényereje gyenge volt egy idő után.
A szétszedésénél vigyázz, mert a cső és lencse közötti tér paraffinolajjal van kitöltve. A csöveket a lencsével egybe kell kiszerelni.
Nekem is van két ilyesmi csövem, én egy fekete-fehér TV elektronikájával tervezem beüzemelni. Valamilyen animáció (pl. az egykori menőmanó) monokróm kivetítésére jó lehet.
Köszi, ezt jó tudni, azt hittem simán szétszedhetőek, de érthető az olajos feltöltés.
Hogy szorul bele annyi fényerő?!? Azt gondolnám hogy egy Junoszt várható tőle
Nem tudom, sajnos magam még nem használtam ilyet, viszont működni láttam és maga a cső brutális fényerővel működik, így nem lenne csoda hogy erős lenne oda ahová gondolnám igazából.
Egy kolléga megnyugtatott azért hogy le tudom annyira venni a fényerőt hogy akár szemből is simán nézhető legyen a képe.
Most néztem meg jobban, és ez nem olyan, mint ami nálunk volt...
Ez itt 3db. CRT! Amiről én írtam korábban, az 3 db. izzó + 3db. LCD volt. Na, annak tényleg brutális fényereje volt (3 db. 100-150 W-os izzó...). A csövek állása alapján nem lehet túl messze az a pont, ahol a 3 kép éppen fedi egymást, kb. 1 méter, vagyis ez leginkább egy TV lehetett. Ahogy látom, nincs is nagyon lehetőség "üzemszerűen" fókuszt, összetartást, stb. állítani, vagyis ez egy "dobozban" működött, amit a gyárban beállítottak és utána nem nyúltak hozzá. Amiről én beszéltem, annak az optikai tengelyei sokkal párhuzamosabbak voltak, és olyan 3-10 méter között lehetett a vászon, amire vetített, mert az egy projektor volt. Gyakorlatilag üzemszerűen lehetett állítani a 3 kép-komponens rengeteg paraméterét. (üzemszerűen = a felhasználó megtehette)
Ezek színes vagy "fekete-fehér" csövek színszűrővel? Mert ha csak fekete-fehér elvű csövek, akkor eseetleg megpróbálhatnál egy régi fekete-fehér, pl. kistévé elektronikát ráakasztani valamelyik csőre, hátha ad valami eredményt...
Huhú, nagyon szívesen megnézném, ahogyan az egyik ilyen cső például kékben vagy pirosban kivetít egy monokróm (fekete-fehér-nek megfelelő) képet tiszta falfelületre!
Találtam ilyen CRT kijelzőt, ez igazából mire jó?
Bővebben: 3xRGB ILD3-S
Az eladó képeit nézve, áram nélkül is szinesen világítanak a cuccok, amiket árul.
Beszorzod a 8600mA-t egy átlagos 1,16-al (Step-up konverter kb. 0,85-0,88-as hatásfok + egyéb veszteségek: vezetéken eső feszültség, stb. ) és meg is van az akku kb. 10000mAh. Sajnos minden esetben az akku teljesítményét írják rá, még a nevesebb cégek is és nem a kivehető teljesítményt.
Ez 3 katódsugárcsöves projector, nekem egy ITT tv-m volt ilyen. Bizonyos mértékig lehetett állítani az összetartást a vetítési távolság függvényében. Elég derekasan meg voltak hajtva a csövek a kellő fényerő miatt, ezért is gyengültek egy idő után a csövek.
A nemzetközi csöves maffia a piszkos pénzekből világszerte tabisbort szór szét csak úgy beetetésként, amiből a csikós és koccintós borok gyártói orbitál profitra tesznek szert. Aztán beindul mindenhol a tabisbor lobbi, és a világnak vége van. Esetleg ha nem piára akkor valami olcsó pékárura költik, ezzel biztosítván a maffia fennmaradását, mivelhogy van a borban is némi kalória de szilárd táplálék nélkül ez az összefonódás összeomlana.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |