Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   462 / 625
(#) Gafly hozzászólása Ápr 9, 2022 /

(#) bitmixer válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 9, 2022 /

Bakker! Hogy jutottak be a laboromba? Pedig úgy titkoltam ezt a projektemet!
(#) uniman válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 9, 2022 /

Ha jól "látom" müonokat vizsgálnak. (10 éves fotó!) Amelyek 200-szor nehezebbek az elektronoknál. Élettartalmuk: 2,2 μs.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2022
(#) sany válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 9, 2022 /

Lehet az ajtóba hagytad a kulcsot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2022
(#) Gafly válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 9, 2022 /

Ha már gumi. Ezt pont ma fényképeztem Gergőék előtt.
De legalább nem az erdőbe vitte...
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 9, 2022 /

Hajh... Ha jól tudom, a legalja gyűjtögetők miatt kellett ezeket a hulladék-szigeteket körbevenni korláttal, hogy ne lehessen feldönteni a tárolókat, amikből próbáltak kukázni, nagyon kevés pénzért visszaváltatni, amit utána... Mindenki sejtheti, hogy aki ilyenre folyamodna, az mit kezdene azzal a kevés piszkos pénzzel...
(#) Epu2 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 9, 2022 /

Attól, hogy valami drága, egyáltalán nem biztos, hogy jó is. Még az sem biztos, hogy szép.
(#) Massawa válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 9, 2022 / 1

Ez tudom, söt gyakran szégyen.
De azt már tudhatná még egy képzetlen ember is, hogy nem lehet hosszutávon kapcsolni egy vacak gyenge kapcsoloval ilyen áramokat. ( elemi iskolai tudásj
igaz a kék sárga svéd áruház is ugyanigy csinálja, termékeiben talán a kapcsolo a legdrágább alkatrész - gyakorlatilag ipari hulladék már a boltban.
Az már egy másik lapra tartozik, hogy ilyen áramokra nem igen gyártanak kapcsolokat ( kivéve az autoipari cuccok), azok meg nem igen szerelhetők logo kábelre.
És hol van a gyárto felelösége, amelyik rá merte ragasztani a lámpára, hogy megfelel a CE követelményeinek.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 9, 2022 /

Idézet:
igaz a kék sárga svéd áruház is ugyanigy csinálja, termékeiben talán a kapcsolo a legdrágább alkatrész - gyakorlatilag ipari hulladék már a boltban.

Vagy nem igaz, de mindegy is...
(#) bitmixer hozzászólása Ápr 10, 2022 /

Kíváncsi voltam, hogy a Lidiben a héten árult 10000 mAh Tronic powerbank speckójának mennyire lehet hinni. Először feltöltöttem csutkára, majd USB-s mérőkén át 500 mA áramnyelővel kisütöttem. Csodálkoztam volna, ha tudja a gyári adatot. 6361 mAh lett a mért érték 5 Volton, ami a belső lítiumra átszámítva is csak 8596 mAh...
A töltést is az USB mérőkén át mértem: 8775 mAh ment bele 5V-ról. Nem vagyok tőle elragadtatva.
(#) pont válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Mai világban nem olyan rossz az, és nem kizárt, hogy a használattól majd még formázódik egy kicsit feljebb....
(#) Kovidivi válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

A töltésnél betöltött mA-ek száma az a belső akksi valós kapacitása, mert gondolom sima lineáris szabályzón át tölt.
Azt szokták csinálni, hogy beleraknak 10Ah-s akksit, de ez csak akkor annyi, ha 2.5V-ig meríted 0.1C-vel. Az elektronika meg 3.0V-nál lekapcsol, plusz minél alacsonyabb a cellafeszültség, annál több áramot húz az elektronika, így annál hamarabb kapcsol le. Jó érték ez egyébként! Ha több kell, vegyél 20Ah-sat, az tud kb. 15Ah-t Vagy veszel (mint én is) Aliexpressről üres tokot, 4cellásat, beleraktam 4db 3Ah-s cellát, és így lett egy kb. 10-12Ah-s powerbankom.
(#) KBal76 válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Sok jó dolog van a Lidl-ben, de a powerbankok pont nem azok. Nekem pár éve kettôbôl egy nem mûködött (visszaadták árát, valakinek vettem volna), a másik hasonlóan a felét se tudja a ráírtnak.
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Ápr 10, 2022 / 1

Én is hoztam egyet biztos ami biztos.
Ha egyszer időm is úgy adja megpróbálom egy csövét életre hívni, de még nem tudom mi legyen sorsa....
(#) sany válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Na itt azért jobban néz ki, mint a szemétkupac közepén. Sok sikert hozzá. Amit mutattam abból , már a lencséket "kitermelték".
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2022
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Köszönöm, bár nehéz kör lesz, és ha sikerül is azt mondják hogy irtó nagy lesz a fényereje így lehet nem jó nekem arra a célra amire szánom.
(#) lelkes amatőr válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Én annak idején azért bontottam el az enyémet mert a fényereje gyenge volt egy idő után.
(#) Kinka István válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

A szétszedésénél vigyázz, mert a cső és lencse közötti tér paraffinolajjal van kitöltve. A csöveket a lencsével egybe kell kiszerelni.
Nekem is van két ilyesmi csövem, én egy fekete-fehér TV elektronikájával tervezem beüzemelni. Valamilyen animáció (pl. az egykori menőmanó) monokróm kivetítésére jó lehet.
(#) szikorapéter válasza Kinka István hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Köszi, ezt jó tudni, azt hittem simán szétszedhetőek, de érthető az olajos feltöltés.
(#) sargarigo válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Hogy szorul bele annyi fényerő?!? Azt gondolnám hogy egy Junoszt várható tőle
(#) szikorapéter válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /

Nem tudom, sajnos magam még nem használtam ilyet, viszont működni láttam és maga a cső brutális fényerővel működik, így nem lenne csoda hogy erős lenne oda ahová gondolnám igazából.

Egy kolléga megnyugtatott azért hogy le tudom annyira venni a fényerőt hogy akár szemből is simán nézhető legyen a képe.
(#) lazsi válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /

Most néztem meg jobban, és ez nem olyan, mint ami nálunk volt...

Ez itt 3db. CRT! Amiről én írtam korábban, az 3 db. izzó + 3db. LCD volt. Na, annak tényleg brutális fényereje volt (3 db. 100-150 W-os izzó...).

A csövek állása alapján nem lehet túl messze az a pont, ahol a 3 kép éppen fedi egymást, kb. 1 méter, vagyis ez leginkább egy TV lehetett.
Ahogy látom, nincs is nagyon lehetőség "üzemszerűen" fókuszt, összetartást, stb. állítani, vagyis ez egy "dobozban" működött, amit a gyárban beállítottak és utána nem nyúltak hozzá.
Amiről én beszéltem, annak az optikai tengelyei sokkal párhuzamosabbak voltak, és olyan 3-10 méter között lehetett a vászon, amire vetített, mert az egy projektor volt. Gyakorlatilag üzemszerűen lehetett állítani a 3 kép-komponens rengeteg paraméterét. (üzemszerűen = a felhasználó megtehette)
(#) Udvari Zsombor válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /

Ezek színes vagy "fekete-fehér" csövek színszűrővel? Mert ha csak fekete-fehér elvű csövek, akkor eseetleg megpróbálhatnál egy régi fekete-fehér, pl. kistévé elektronikát ráakasztani valamelyik csőre, hátha ad valami eredményt...
(#) Udvari Zsombor válasza Kinka István hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /

Huhú, nagyon szívesen megnézném, ahogyan az egyik ilyen cső például kékben vagy pirosban kivetít egy monokróm (fekete-fehér-nek megfelelő) képet tiszta falfelületre!
(#) GPeti1977 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /

Találtam ilyen CRT kijelzőt, ez igazából mire jó?
Bővebben: 3xRGB ILD3-S
(#) Gafly válasza GPeti1977 hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /

Az eladó képeit nézve, áram nélkül is szinesen világítanak a cuccok, amiket árul.
(#) helektro válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /

Beszorzod a 8600mA-t egy átlagos 1,16-al (Step-up konverter kb. 0,85-0,88-as hatásfok + egyéb veszteségek: vezetéken eső feszültség, stb. ) és meg is van az akku kb. 10000mAh. Sajnos minden esetben az akku teljesítményét írják rá, még a nevesebb cégek is és nem a kivehető teljesítményt.
(#) lelkes amatőr válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /

Ez 3 katódsugárcsöves projector, nekem egy ITT tv-m volt ilyen. Bizonyos mértékig lehetett állítani az összetartást a vetítési távolság függvényében. Elég derekasan meg voltak hajtva a csövek a kellő fényerő miatt, ezért is gyengültek egy idő után a csövek.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 11, 2022 /

(#) moltam válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /

A nemzetközi csöves maffia a piszkos pénzekből világszerte tabisbort szór szét csak úgy beetetésként, amiből a csikós és koccintós borok gyártói orbitál profitra tesznek szert. Aztán beindul mindenhol a tabisbor lobbi, és a világnak vége van. Esetleg ha nem piára akkor valami olcsó pékárura költik, ezzel biztosítván a maffia fennmaradását, mivelhogy van a borban is némi kalória de szilárd táplálék nélkül ez az összefonódás összeomlana.
Következő: »»   462 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem