Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1082 / 2532
(#) speed008 válasza SteveBarber hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Azért ez nem teljesen így van, hogy az aksi folyamatosan tölt, mert ugye van egy szabályzó kör ami csak 92% alatt kapcsolja be a töltést. Ha eléri a 100% ot akkor lekapcsolja az akkumulátort.
Ha nem hiszed el, akkor rakjad bele az aksit, húzzad ki a a tápkábelt, majd dugjad vissza és nem fog tölteni a gépet, hanem kiírja, hogy hol tart az aksi.
Nem egy laptopom van és én benne hagyom az aksikat, mert rádióadáskor nem túl jó lenne, ha elmenne minden adat.
Néha hagyom lemenni és formázok rajta, akkor nem lesz gond vele!
(Bár ez nem ide tartozik)
(#) zsozso72 válasza SteveBarber hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Szia! Az a problémád hogy a nagy távolság miatt a vezetéked összeszedi a mágneses zavarokat,a vezetéked biztos nagyon jó minőségű de csak rövid szakaszon egy készülék dobozában nyüjt megfelelő védelmet.A megoldásod lehet egy normális kábel aminek az árnyékolása vas hálló és nem réz hálló mivel ez nagyobb hatásfokkal szűri ki a mágneses zavart.Vagy az erősítőt viszed közelebb és hoszabb hangfalkábelt teszel.
(#) SteveBarber válasza speed008 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Érdekes infó,utána nézek.
Viszont az érdekelne hogy meddig bírják az aksik a laptopjaidon??
Hallottam,hogy tönkre ment egy pár embernek.
De mondjuk a rossz töltés is okozhatja a hibát.
Köszi.

A mostani Asus om két éves. A gyári adat (első formázáskor) 2ó30p óra volt. Elhasználódás 4%.
Mostanában formáztam, mert villanyszünet volt 6% 2ó15p.
Szóval számomra jelentéktelen. Egy áramszünet nagyob problémákat is okozhat. Főleg, ha dolgozol valamin órákat.
Suliba csináltam gépeket. 6 év, napi használat, aksi mint az újnak. 35gépnél

Ok.
Elhiszem amit mondasz.
Viszont most megint búg az aksival együtt.
Rákerestem az általad említett szűrőre és nem elérhetetlen áron kapható.
(#) SteveBarber válasza zsozso72 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Szia!
Vashálós a szűrő a kábelen.
A távolság marad így ahogy van,mert nem tudom máshogy megoldani.

Ahogyan láttam 2500 Ft körül mozog.
Lehet azért, mert amit mondtam, hogy amikor feltölti, akkor leválasztja az akkumulátort a gépről és ismét adatperről megy.

Igen ez benne van,de én nem vagyok ilyen nagy szaki,ennyire azért nem értek hozzá,hogy mit miért
A szűrő beiktatása viszont nem nagy gond.
Köszönöm a segítségedet!
(#) SteveBarber válasza bajtaig hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Elolvastam a linket a földhurokkal kapcs.ban.
Az erősítő nem földelt,de ha a notebook-ot kikapcsolom, akkor a búgás megszűnik.
Bocs,kicsit későn jöttem rá miről kérdeztél.
(#) SteveBarber válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Kábel gond van.
(#) speed008 válasza SteveBarber hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szerintem ki kellene próálnod valami beépített aksis készülékkel. Pl.mp3,cd lejátszó, telefon, vagy ilyesmik. Ha a gond megszűnki akkor a gépnél, ha nem akkor kábel.
(#) Robi85 hozzászólása Jún 17, 2012 /

Erre valaki tudna mondani valamit, hogy merre keresgéljem a hibát?
(#) SteveBarber válasza speed008 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Elég érdekes a helyzet.
A kábel önmagában búg,de ha bedugom egy készülékbe amit felsoroltál,kevésbé,de búg.
Tehát kábel.
Költeni kell.
(#) mraulajos válasza SteveBarber hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Heló!
Pont ebben a helyzetben voltam én is. Visszább már írtam Neked, amiért meg is lettem torolva, de én is itt a fórumban kaptam ezt a tanácsot, hogy a laptop tápot olyan dugaljban használom amely nincs földelve. Azóta semmi gond.

Ha a kábelnek egy vége szabad akkor biztossan búg, legyen akármilyen kábel.
De, ha bedugod el kell múlania, ha nem akkor bizony kábelcsere.
De, ha már veszel kábelt, akkor nem érdemes a legócskábat megvenni.
(#) djcrash hozzászólása Jún 17, 2012 /

Sziasztok tegnap volt egy kis szomszed idegesites itt a video!Bővebben: Link
(#) zsozso72 válasza SteveBarber hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szia! Az valóban a te dolgod hogy hogyan és miért nem lehet más megoldást alkamazni de ez egy erősítős téma így nem értem miért kell másfél oldalon keresztűl olvasni a te szenvedésed?
(#) SteveBarber válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szia!
Kipróbáltam földelés nélkül,és ugyanúgy búg.
Persze nem merném földelés nélkül használni,mint ahogy speed is írta,de egy próbát megért.
Köszi.

Köszi,kábelcsere lesz!
Lépek,mert vannak fórumtársak akik nem tudják az egeren a gördítőt használni.
Esetleg kábel ötletet Bp.-en még meghallgatnék.
(#) ufy92 válasza SteveBarber hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szimetrikus jel átvitel megoldaná. (DI-BOX)
(#) SteveBarber válasza ufy92 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Köszönöm,viszont sajnálnám a mély hangokat.
Jó lenne valamiféle próba,mert igazából nem tudom,hogy mit művelne valóban a mély hangokkal.
Feleslegesen nem szeretnék kidobni még 2500HUF-ot se.
(#) speed008 válasza ufy92 hozzászólására (») Jún 17, 2012 / 1

A di-box ok jók. Csak kezdők számára feleslegesek, mert igen drága kicsikék. Kezdőknek galvanikus leválasztót adnák inkább.

Ahoz is jó kábel kell először

Pesten nem ismerek sok boltot. Tudtommal a zaj boltjai ott a legjobbak. Néha rendeltem tőlük cuccokat. A honlapon van nekik ár és cím.

Ok.,köszi!
(#) mindenes válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szia. És hol van ez a relé a rajzon meg tudnád mutatni.
(#) Robi85 válasza mindenes hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Az egy különálló védelem. De nem azzal van a baj, hanem a végfokozattal, de nemtudok rájönni sajnos, hogy milehet vele. Ahova odavannak irva a fesz értékek ott méregettem, de folyamatosan változnak az értékek. Pl a TP1-TP2 mérési pontokon ha mérek, akkor van amikor 8mV, de ugrál folyamatosan 14-26mV-ra. Sosem áll egyhelyben. Sajnálom, de jobban nemtudom elmagyarázni. A jobb oldal az tökéletes. Minden feszültség érték megvan és annyi amennyi a rajzra van irva. Nemtudom, milehet a ball felével. Pedig az összes tranzisztort kiszedtem és megmértem, de nincs se zárlatos se szakadt. Az ellenálások is jók, és a kondenzátorok is.
(#) mindenes válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Valami nincs rendben a munkapontal ,a TP1 +TP3 és TP2+ TP4 mérőpontok a munkaponti áram ellenőrzésére vannak kivezetve, itt stabil miliviooltoknak kellene lennie. Ha ugrál a fesz az azt jelenti hogy a nyugalmi áram is ennek megfelelően változik ami elég nagy probléma. D3 és D7 diódákat ellenőrid.
(#) Robi85 válasza mindenes hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Okés. De a D3 az a tápban van egyenirányitásnak. Nem a D7-D8-ra gondolsz?
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szia! Ez tipikusan a visszacsatolás elektrolit kondenzátorának hibájára utal. A rajzon C81/82 220µF jelöli. Mint írtad átkondiztad korábban. Ezt a kondit lehet ismét cserélni kell. Egy DC hiba általában tönkre teszi, de lehet fordított polaritású beültetés is.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Köszi szépen. Szerintem ezt a kondit nem cseréltem ki, mert mikor rendeltem az alkatrészeket ez kimaradt valahogyan. De holnap kicserélem és megnézem, hogy jólesz e.
Következő: »»   1082 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem