Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen, igazad van, hogy mindet, de még eddig jutottam.
És R151 nél is átment pozitívba a feszültség.
akkor a meghajtok szorakoznak, végtranzsztorok kimérve jok.
Q101 Q103 kiikattásával elméletileg lekell menjen 0 ra az r151 en a feszültség. Ha mégis megvan akkor Q107 Q105 szorakozik. Q107 állitja be a nyugalmi áramot.
Q101-103 kiszedve az R151nél feszültség ugyan úgy megvan.
akkor már csak Q1ö5 és Q107 maradt... kettöközül egyik... ha ugyse, akkor kezd elöröl, minden alkatrészt le kell ellenörizni.
Egyszer jártam ugy hogy egy kondenzátor egy nemgadott feszültségig jo volt, az felett átütött.
Ezt mondtam kondi dióda tranzisztor első körben.
mondtam még az elején amikre gyanakodtam
![]()
Már mind a kettő volt kint és jók voltak. Az áthúzó kondenzátort, hogy tudom kiszűrni, mert kapacitás mérővel stimmelnek.
Meghajtók,kivéve ellenőrzés kondik,csere feltétel nélkül.Aztán minden dióda és fólia ellenörzés,lehet megvan pattanva valahol és ott a baj.Jártam igy.
Kis tranzisztorok?nem tudom a típusait nem láttam a rajzot.Mindet megnézni. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
sehogy, tetten kell érni, egyszerübb a csere. maximum egy labortáppal. addig emeled a feszültséget mig a voltméröd nullra nem megy. tehát voltmérö méröcsucsait a kondi két lábára, ugyanigy a labortápot a kondi két lábára, s kezded mérni a voltmérövel a feszültséget. mikor egyböl leesik akkor ott a pont.
Csere sokkal egyszerűbb,de ritkán mennek tönkre,ha rossz akkor púpos általában
iigen de ezek nagyrésze kerámia kondi.5 polarizált és 9 kerámia, pár pikos kondi.
A kerámia nemigen megy tönkre, csak az elkókat cseréld,de szerintem tranzisztor probléma lesz
ezt mond akkor a Vermona Regent2020 erösitömnek
Amugy nem tudom mi kerüli el a figyelmem, minden jo méréskor s beszerelve mégsem. R129 R127 R131 gondolom nem változott az értékük.
A C142-143-135-144 dióda állásban mindkét irányba sípolnak.
Nem kellene neki,vedd ki úgy nézd meg a kondit, és a helyét is.
Igen, hány másodpercet hagytad rajta? max 2-3 másodpercet szabad
Ha elkora mérsz diodamérö állásban akkor sipol mig az felnem töltödik egy megadott pontig majd elhgalgat s a mérömüszer kiir egy növekvö értéket A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Rögtön megcsippan, fél másodperc és jönnie kell az értéknek,nem kell neki sok idő,egy szemvillanás csak.Ha jó.
hacsak nem volt picit föltöltödve, most teszteltem, ha pici töltés van mig le nem meriti s föl nem tölti a szintig csipog...4 másodperc volt. (teszteltem egy ujj 220uf kondin)
Közbe figyeld az értéket a müszeren, kell nöjjön ha nö akkor jonak kellene lennie de nem mindig igaz ez se A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Ezek folyamatosan sípolnak és beállnak stabil 0-ra. Ez okozhatja a problémát?
Csere
Ezek mind 100nF kondik 100V osak A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Jó, az a része rendben. A mért -0,75V esetén a kimenetnek fel kéne húzni a pozitív tápra.
Pontosítsunk: a tápfeszültséged +/-33V és -13V van a kimeneten?
C143 C142 nél a trafot mérted, azért sipolt.
C144 C135 ugyszint. Ezek a trafo secundereivel párhuzamosan vannak
Ráraktam a saját trafójára hogy könyveb legyen mérni.
+-35,5 volt van benne a biztosítéknál rá mértem és a kimeneten pedig -35,5v van. Rá mértem a T509 T512 tranzisztor emilterére -4,1 volt van. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Mekkora feszültség esik T509 kollektorában lévő 1,5k ellenálláson?
Semmi nem esik rajta 35,1 egyik lábán 35,1 másik lábán
|
Bejelentkezés
Hirdetés |