Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ööö.. és ez mind egyszerre szól? Nem sok egy kicsit? (Nekem egy kisebb teremben (próbaterem) 30-40W is bőven elég a zenehallgatásra.)
Szia,nem dehogy is, csak 1 vég szól mindig.A többi hobbi építés.Ha összeadnám a kimenőket 2500-3000w lenne az nem házba való.De folyton meleg a pákám.....
Az MjL végtranzisztoros ST.panel.A fehér dobozban levő.Alulról a 4. darab az bitang jó lett,és alaphangra teljesen néma
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Heló!
Minden el ismerésem!
Egy különleges probléma merült fel. Egy szerkezetbe kb. 150 Ohmos kis hangszoro van beépitve (0,25W), amit egy MP3 lejátszorol kéne meghajtani. Direktbe nagyon halk, igy valamilyen egyszerü erösitöt kell beiktatni. Az egyetlen fontos dolog a hangerö lenne. 12V áll a rendelkezésre.
Mit javasoltok?
Egy jóképű műveleti erősító is megbirkózik vele.
Valami egyszerübbre gondoltam - tranzisztoros fokozat nem lenne elég? Elvben csak a jel amplitudoját kéne megsokszorozni.
Azt is lehet, két tranzisztorral, egy erősítő, és utána emitterkövető. 150 ohm elég sok, hogy ne kelljen sok cécó.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Na mindjárt megyek valamit összedobni. Nem tudom honnan jöttek ilyen hangszoro impedanciához....
Na már megy is, söt torzit egy kicsit ( ami ide kimondottan jo, mert csak zörejeket kell erösiteni). 1 NPN 3 ellenállás meg 2 kondi...
Söt akaratlanul ( rossz helyre forrasztottam valamit) még kompresszor tulajdonsága is van, azaz ha nincs jel elkezd zajoskodni, de a jelre szépen beáll.
Üdv az uraknak. Építgetem az eredeti PA-300 nyákot, de a retnél sajnos nem találok KTY81-122-t csak KTY81-120at ami hozzá közeli. Nos a kettő között a különbség az ellenállásuk kitérésének "szélessége" a 120-as 980R-tól 1020R-ig változik. Míg ami az eredeti tervben szerepel a 122-es az 1000R-től 1020R-ig változik. Azon gondolkodtam hogy soros 20ohm megoldhatná a problémát de nem tudom , hogy ez a linearitásába nem szólna-e bele. Szerintetek mi lenne a helyes megoldás?
Szia! A komparátor R45 ellenállásával behangolod, hogy 70-80°C között bontson a relé.
Kis trimmer, visszamér, fix értékű ellenállás a helyére
Szia.Ohh, nagyon szépen köszönöm a segítséged Alig várom hogy szóljon.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Üdv! van egy trafóm, amin van 2DB 50V tekercs. (egyenirányítás és pufferelés NÉLKÜL)
És kb 200W-os. milyen erősítőt ajánlanátok hozzá? (ami biztos működik, és ne legyen olyan drága, és legyen hozzá nyákrajz ha lehet) Minimum 100W legyen, és 2 DB 4 ohm -os hangfalakat kell hajtania. Előre is köszi!
Szia, az 50v egyenirányítva elég magas feszültséget fog adni nem hiszem, hogy ilyen kis teljesítményű végfokot tudsz rá építeni ami elviseli ezt a nagy feszültséget. De talán a 150-200W -körüli stk ic-k pont ekkora feszültségen működnek.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Akkor mit ajánlasz?
Egyébként egy 2x 65W hifiből lett bontva
Ezt tudja:
16V 68V 50V 50V 35V
Szia!
Az ST151 esetleg? Van a dokumentumban 80V -os verzió is, nyáktervet pedig az erősítő fórumán találsz.
Szia! Bővebben: Link Előzmények
Na igen...
Sebaj!
Majd orvosoljuk!
A Service Manualból visszafejtve 2x34V és 2x17V szekunder kivezetések lehetnek. Azért a mérés majd pontosan megmutatja.
És igen! Annyi! (legközelebb lesz annyi eszem, hogy a trafó lábait mérem! )
egyébként ezt tervezte megépíteni az ic-s helyett. Akkor a pufferelés után nem lesz ez nagyobb 40V nál?
Nocsak... Akkor mégis az ST151 a javaslatom.
Az eredeti kapcsolás pont ilyen feszültséghez készült és szerintem jobb lesz attól, mint amit linkeltél. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |