Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Valószínüleg, de ismerős szituáció az amikor az ember már induktivitással próbál kiszűrni egy nagyon idegesítő zajt amit rendszerint a trafó alulgerjesztése okoz ha jól tudom.
Ha nálad is ilyesmi zajról van szó akkor ne számíts nagy sikerre!
Ez tud 4*450-et??? Az a trafó benne van 2,5KVA-os??
4*45 az jobban hangzana ![]()
ÉRdekes számomra.... 2x50ből 1x 200W :eek2: át lehetne alakitani sima monora? csak 200wos legyen mien torzítása lenne ott? valami több infót lehet találni erről??
![]()
Áhh... 4szerese teljesítmény csak akkor lehet ha az az erősítő 50w-ot tud 8 ohm -ra, 100w-ot 4 ohm -ra, és ha hidalod akkor 8ohmon 1x200w, így az 50w-hoz képest tényleg négyszeres teljesítmény van. Máshogy nem tudom elképzelni. Amúgy azt biszont nem hiszem, hogy egy olyan erősítőnél ami 50w-ot tud 4ohm-on 200w-ot fog tudni ha ezt elékötöm. Kicsit mese szaga van.
![]()
sziasztok valaki tényleg mondja már meg mennyit tud ez a 4*xxxx-es erösitő mert jol néz ki meg szeretném csinálni de ha 50W-os akkor biztos nem folalkozok vele
köszi elöre is:SACA ![]() ![]() ![]()
ÜDV igen arra a linkre gondoltam
jol néz ki tetszik a tervrajz is de semmit nem ir rolla hogy hány voltrol megy meg mennyi a teljesitménye. Lécci nézzétek már meg ha van időtök és irjatok rolla véleményt.Köszi elöre is :SACA ![]() ![]()
sziasztok! segítséget kérnék tőletek egy Logitech Z-4 hangfal végfok IC-jének a cseréjéhez. benne egy sta540 jelzésü ic van és nem találtam semerre (10 perc gugli) ilyet. tehát a kérés: aki tudja, hogy hol kapható az ne habozzon szólni vagy a másik lehetőség, hogy mivel helyettesíthető? válaszokat előre is köszi.
Sziasztok!
Egy kis problémába üzköztem! Szeretném a segítségeteket kérni, találtam egy kapcsolást egy 2x40W-as erősítőről, (4ohm-on 2x22W) és néhány számolás hiányzik! Annyit tudok róla, hogy 16V-on 4.3A-t eszik meg, ha totálra hajtva van, és ezt az egészet úgy szeretném építeni, hogy nekem elég kb 15-20W is, tehát teszek elé egy előerősítőt, amivel lefolytom a teljesítményt, így ha maxon hajtom, még akkor is csak 15-20W jön ki a lapból. Kérdés: 1, 12V-on hány ampert fogyaszt 2, 12V-on kb mekkora teljesítményt lehet kiszedni belőle? Íme az erősítő: A válaszokat és a hozzászólásokat előre is köszönöm!
köszönöm. de helyesbítek. adatapot találtam de se beszerzési lehetőséget se helyettesítő alkatrészt. engem ez a kettő inkább érdekelne.
Itt az adatlapja az IC-nek.
tpa3120d2 ből épített már valaki hidalható sztereó erősítőt?
Sziasztok!
Egy kis (nagy) segítséget szeretnék kérni. ![]() Egy házimozi cuccban egy STA575 végfok rendszer van. Megvan már a jel és feljut egészen a végfok panelig. De én szerintem maga a végfok nem kapja meg a power ON/OFF jelet. Vagy a MUTE jelet. Mert egy hang se jön ki belőle. Szeretném megkérni az itt egybegyűlteket,hogy segítsetek nekem lefordítani a PDF-ben a leírásában,hogy ezeket az indító jeleket honnan adhatom meg neki. Pl.: hogy a MUTE-t a földre kötni...stb. Itt a link,de csatoltam is. STA575 Nagyon szépen köszönöm! üdv.: Gábor
Ahogy én elnézem az ic-t és a kapcsolási rajzát úgy azt veszem ki belőle hogy ha a 11-es lábon feszültség van akkor bekapcsol ha azt letesteli akkor mute illetve kikapcs.
SZia
igen....a lenti rajz alapján egy folyamatos 5V-nak kell lennie,ami a nyákra be is megy.... de úgy néz ki a vezérlő processor földelve tartja a végfok mute/standby 11-es lábát. Sajnos a nyák 3 rétegű,így kicsit nagyon nehéz kimérni a lábak kapcsolatát. Ráadásul nem is lehet a a paneleket egymás fölül leszedni,mert valami speckó eszközzel csavarozták össze,ami a két panel közepén van,de egymás között ![]() De azt már kiderítettem,hogy a végfokig eljut a hangjel és az NC-ON/OFF vezetékeken a processor nem küld semmit. Ámbár,ha ezt a kört lekötöm a végfokról,akkor +3V-ot mérek a mute lábon meg adok én is neki,tehát vezérlésre kapcsolom a végfokot,viszont valamiért az előfok ilyenkor nem indul el. Úgyhogy nem csak az a bajom,hogy a procesor nem vezérel,hanem még lekötni se tudom rendesen,mert a többrétegű nyák millió helyen kapcsolódik.... de azt hiszem mindjárt én fogom vezérelni a processort a túlvilágba... Amit nem értek: RC4558DR előfok van az áramkörben. Az IN1 lábára megy az ON/OFF vezérlő kábel. minek? ![]() ![]()
OK
azóta bonyolódott... online skype-oltam a szerelőmmel és kimértünk mindent,amit lehetett...közben lebontottam a processorig...úgy néz ki az jó. Itt a protect védőáramkör az,ami tilt. Igazság szerint kicsit fúrcsán,mert ha én direktbe indítom akár külső,akár saját áramforrásrol a standby rendszert,akkor az a jelenség van kint a végfokon,mint,ami IC-n belüli előfok zárlat-ot mutat. DE! ekkor a direkt vezérlésre megszűnik a külső elfok IC-ből a hangjel. Így az én saját külső jelforrásommal tápláltam. Ami ki is jutott a hangszóróra,de egyesülve azzal a torz jellel. Ergo végfokhibás. A végfok nem kapható (STA575) ui.: köszönjük szerintem ![]() ![]() Majd kérek egy működőt vagy még egy nem működőt...és összehasonlítjuk,hogy maga a processor nem-e kényszerítheti-e ki ezt a protect leoldást.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy szubládát és ehhez szeretnék egy erősítő kapcsolást Elvárások a végfokkal szemben: - 50-100W max teljesítmény - tranzisztoros legyen ne IC -s - 8 ohm -os hangszóróra A főbb hangsúly inkább a hangminőségen van, mint a teljesítményen. Házimozi és hifi célokra lenne főleg nem pedig falbontásra és szomszéd idegesítésre. Sok kapcsolást nézegettem itt az oldalon, de nem tudom igazán melyik felelne meg legjobban a célnak. Ti mit ajánlanátok végfoknak? Előre is köszi
Sziasztok! Bocs hogy ide is írok.
Én kb 5 éve építettem urbán féle 100w-os quad-ot. bírja a folyamatos igénybevételt is.Nincs vele gond. Szeretném megnövelni a teljesítményét végtranzisztorok hozzáadásával (párhuzamosítani) BD tranyók vannak benne. A tápfeszültség 2*46v A tápfeszültségen nem szeretnék változtatni.Lehetséges ez így?? Tudom hogy volt már róla szó ,de jólenne ha valaki konkrétan lerajzolná ,hogyan kell összekötni ,hova milyen ellenállást kell rakni. Előre is köszönöm!
Ha nem változik a tápfeszültség, akkor csak akkor fog nagyobb teljesítményt leadni a QUAD, ha a terhelő hangfal impedanciája csökken. Ha simán hozzáadsz még több végtranzisztort, viszont a hangfal a régi marad, akkor semmi változás nem fog történni teljesítménynövekedés tekintetében.
Igen ez igy igaz! De ha jó a hűtése meg a táp is bírja akkor mehet 4 ohm-os hangfal is rá. Nekem is így megy.
![]()
A hűtés elég bivaly.Egyébként az alap quad hány ohmon adja le a 100w szinuszos teljesítményt??
8 ohm-on 100 watt a sinus teljesítménye. Zenei ettöl több.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |