Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   730 / 2532
(#) andras1 válasza gapjunction hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

A Subod aktív? Tehát van benne erősítő?
(#) andras1 válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

A Phono selector MM/MC a hagyományos, " kátrány" lemezjátszók - phono - hangszedőjétől függően kell MC vagy MM állásba kapcsolni. Az egyik a mozgó mágneses a másik a mozgó tekercses hangszedőhöz való beállítás. Szerintem nem fogod használni..
(#) Directors hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok!

Adott két 100W + egy 200W quad végfok.
A mostani tápja +-43V.
Ha ezt a tápot lecserélném egy olyanra ami +-50V ad le egyenirányítás,pufferelés után akkor érnék el vele hallható teljesítménynövekedést?
(#) gapjunction válasza andras1 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Köszönöm a gyors választ!

Igen aktiv. Tehát ha a subom nincsen is bekacsolva csak rá van dugva a kábel, már akkor is bugnak a frontok és a center. Ha bekapcsolom a sub-ot az csak bug, a többiekből azért jön zene is és bugnak amig le nem kötöm a sub-ot. Sub-ra rákötöttem a telefonom és arrol jol müködött nem bugot és zene is kijött rajta.
(#) David 3g hozzászólása Feb 5, 2011 1 /

Kérlek szépen titeket mondjátok már meg nekem hogy egy Fejegységbe mi kattoghat ha nincs benne relé? Ráadom az áramot kattan egyet ,de nem kapcsol be. Leveszem a feszt. és egy idő után megint kattan mintha elengedné ,de nem látok sehol relét. ( Ez egy Sony CDX-M670 -es)
(#) agressiv válasza David 3g hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

A lejátszó mechanikában kattoghat valami. Az én régi aiwa hifimben a lézer optikája ugrott egyet ki és bedugáskor.
(#) David 3g válasza agressiv hozzászólására (») Feb 6, 2011 1 /

Kivan véve az összes mechanikus dolog. Csak a sima nyák van.
(#) agressiv válasza David 3g hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Lehet van benne relé csak nem tipikus kinézetű. lehet akár egy kis műgyantával kiöntött kocka is.
(#) CIROKL válasza Directors hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Hallhatót nem ! esetleg mérhetőt.
(#) doktor válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Valószinűleg a hangja is szebb lesz.
(#) CIROKL válasza doktor hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Vajon mitől ?
(#) ABU hozzászólása Feb 6, 2011 /

Sziasztok!

A héten került hozzám egy Thomson DPL4000 5x110W-os házimozi erősítő. Eredetileg annyi baja volt, hogy az egyik oldal nem szólt, pontosan nem tudom melyik. Előttem már belekontárkodtak, és odáig fajult a dolog, hogy már be sem kapcsol. Attól eltekintve, hogy egy maréknyi ellenállás szénné égett a végfok panelon, meg még ki tudja mennyi tranzisztor halálozott el, az előlapi panelon lévő egyik processzor zárlatos a tápra. Pontosabban az U905-ös ALI M6759. A Vcc és Vss láb között 3 ohm van . Külföldről lehet rendelni, elvileg olyan 3000HUF, de a proc tartalma ismeretlen. Valahonnan meglehet ezt tudni? Attól tartok, hogy szerintem ez az erősítő halott ügy. Max annyit lehetne még vele csinálni, hogy helyrepofozom a végfokot, poti a bemenetekre és kész. Thomson DPL4000
(#) Abukodonozo válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Szia!

A Straight DC/ Via Tone funkció sem nagy dolog, más erősítőknél is megtalálható. Ez annyit csinál, hogy Straight DC állásban a bemenő jelet egyből a végfokra kapcsolja, átugorva a hangszínszabályzó részt. A Via Tone-nak már a nevében is benne van, hogy valami (mármint a jel) áthalad (via) a hangszínszabályzó részen (tone).
(#) hugi00 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 6, 2011 1 /

Es ugye tudjuk, hogy ha kevesebb alkatreszem halad az elektron akkor kevesbe . . .
(#) Doncso válasza ABU hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Szia, szerintem, ha nincs gyakorlatod ebben a processzoros kérdésben, akkor vagy szakszervíz (egy vagyon) vagy az utoló ötleted még ami életképes. Hiába van procid, ezekbe kell az eprom tartalom is illetve bele kell égetni is, nem egyszerű, bár nem is lehetetlen.
(#) ABU válasza Doncso hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Hát igen, a processzoros témákban nem nagyon vagyok otthon. Minden esetre félreteszem a cuccost, amíg választ nem kapok a tulajtól, hogy mi legyen vele.
(#) Directors hozzászólása Feb 6, 2011 /

Sziasztok!

Amit pirossal bekarikáztam oda mekkora értékű ellenállás kell?
(#) Doncso válasza Directors hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

A rajz szerint 1k8
(#) djgombi válasza Doncso hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Én is úgy vélem!
(#) Directors válasza Doncso hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Köszönöm és neked is djgombi.
(#) andras1 válasza gapjunction hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Akkor feltehetőleg földhurok van a rendszerben. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben tesztelni, hogy földeletlen konnektorba dugod -csak a szubot - csak az erősítőt - mindkettőt - ha megszűnik akkor valóban földhurok,és az megoldható. Még esetleg a kábelt nézd át, nincs e leszakadva az árnyékolás..
(#) andras1 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Ezt a funkciót többnyire Direct Source-nak hívják. Az itt említett megnevezést még nem láttam.
(#) Dragon1004 hozzászólása Feb 6, 2011 /

Üdvözletem. Lenne egy pár kérdésem. Először is vettem egy erősítőt és egy mélynyomót JBL GTO752-es erőlködőt és hozzá egy DLD ST300-ast 50l reflex ládában. Nos első kérdés kell-e ehhez egy kondi v nem, nekem azt mondták, hogy nem kell. Ja és most egy Ladába lesz betéve amibe egy 55ah-ás aksi van. Másik kérdés milyen kábelt vegyek átmérőre vagyok kíváncsi és, hogy milyen biztosítékot tegyek az aksi elé elég-e a 30a-es? Még valami most egy sima sal voxbox fej van ben és nincs rajta remote vezeték rá lehet-e ezt kötni az elektromos antennára v nem? Vagy inkább tegyek be egy kapcsolót a műszerfalra amivel be illetve ki kapcsolhatom az erőlködőt? Következő honnapban vennék fejet ami egy pioneer dh2200-as lesz. A válaszokat előre is köszönöm. :worship:
(#) gapjunction válasza andras1 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Beszükült a probléma. CSak akkor áll elő a helyzet ha tv-re vagy erősítőre rákötöm a coax-ot. (Tv hdmi vel kötve van az erősítöhöz). HA tehát a coax antenna kábel nincsen bedugva akkor müködik minden ahogy kell. Vettem egy galvanikus leválasztot .Szerinted ez megoldja a problémát? Mellékletben a kép amit megrendeltem.
(#) andras1 válasza gapjunction hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Igen, meg kell hogy oldja.
(#) Directors hozzászólása Feb 6, 2011 /

Üdv!

Ennek az erősítőnek mi a neve pontosan? Már ha van neki saját topikja .Bővebben: Link
Én +- 50-ról táplálom és az IC 4-es és 7-es lábán 4,5V-ot mérek.Ez elegendő?
Illetve a kimeneten sajna 0,5V van.+- tápágba raktam egy-egy izzót de ezek nem világítanak. Rajtuk a feszültség 1,9V. Ennél lejjebb nem tudom vinni a potival a feszt. Azt írja a leírás,hogy 800mV-1V közötti értéket kellene mérni itt.Ez 80-100mA lenne.
(#) szamóca válasza Directors hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Conduktor nagyobb teljesítményre, plusz egy komplementerpárral.
(#) szabi83 válasza Directors hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Nincs nagy szerencséd az erősítőkkel..

amúgy meg:

Idézet:
„Tápfeszültség csökkentés esetén csökkenteni kell a két TL431 3,3Kohm-os előfeszítő ellenállását [R=(Ut-14V)/15mA] és a BD139-140 kollektorából ki kell hagyni a 2,2Kohm/100nF tagokat, simán át kell kötni egy átkötéssel, ha +-50V alatti a tápfeszültség.
(#) Directors válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Köszi mindkettőtök segítségét.
(#) elektro777 hozzászólása Feb 6, 2011 /

Sziasztok!
Egy erősítőt keresek ami 200-230W 4 ohmon, és +-55 V-os tápról megy illetve tranzisztoros.
Egy ilyen kapcsolásba ami működőképes és a kritériumoknak megfelel tudtok segíteni?
Köszi előre is!
Következő: »»   730 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem