Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   729 / 2532
(#) neuf válasza szamóca hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Köszönöm, megpróbálom és írok majd hogy mire jutottam. Milyen izzót (vw) kössek be hogy megkimélje a feteket ?
(#) Tetye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Az N125 ös diódák helyett jó bele az 1n4148?
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Semmi zaj, semmi brumm, teljesen rendben van.
(#) Mayan hozzászólása Feb 3, 2011 /

Valaki legyen szíves válaszoljon: Bővebben: Link Köszi!
(#) kadarist válasza Mayan hozzászólására (») Feb 3, 2011 / 1

A negatív feszültség-visszacsatolás csökkenti az erősítő kimeneti ellenállását, növeli a munkapont-stabilitását és még van más hatása is: Rövid összefoglaló: Bővebben: Link
(#) CIROKL válasza Mayan hozzászólására (») Feb 3, 2011 / 1

(#) agressiv válasza Mayan hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Én a kimeneti DC szint beállítására tippelnék.
(#) kadarist válasza agressiv hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Szia4
A kimeneti DC-szint problémáját a kimeneti csatolókondi elintézi. A kimenő kondi előtti féltápfesz beállítását a P205 végzi. Bővebben: Link
(#) CHZ válasza agressiv hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Arra ott van a P205 , P207 az erősítés mértékét teszi szabályozhatóvá (AC NFB) . De minek?
(#) agressiv válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Igen közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam, de mint mondtam ez csak egy tipp volt.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Köszi. Már vagy 400 alkatelemet beforrasztottam a panelekbe, most a táptrafók amikre még várok, és néhány mechanikai elem, kaszni.
(#) Nagy Tamás válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Szia! Régebben olvastam a pozitív áram visszacsatolásról
csöves erősítőknél. Egy R.T. évkönyvben. Hatása állítólag igen jótékonyan hat a mély hangokra Azt hiszem ezáltal lecsökkent az erősítő kimenő ellenállása. Ezáltal a hangszóró lengései csillapodtak ,feszesebb lett a mély.
Lehetne ezt kivitelezni félvezetős erősítőnél is?
(#) hangszoros válasza Mayan hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Ne gondold, hogy valami egetverő funkciónak van benne.
Az érzékenység, és az egyformaság beállitására szolgált
(#) reloop válasza Mayan hozzászólására (») Feb 3, 2011 / 1

A P 207 valóban az erősítést szabályozza, fél állásnál számolom 30-40 szeresnek. A DC visszacsatolást az R232 végzi. A P207 sokmindenre jó: a sorozatgyártott erősítőket egyformára lehet állítani, az elhelyezése megoldja a C221-en csillapuló mélyhangok kompenzálását és bónusz képpen feltölti a C221-et, így a bekapcsolt erősítőre rádugott hangfal nem durran.

*** a precízebb alkatrészgyátás és a kettős táp miatt ment ki a divatból.
(#) Mayan válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Na, kezdem érteni, köszi !
(#) David 3g hozzászólása Feb 4, 2011 /

Sziasztok. Kaptam egy Sony CDX-M670-es fejegységet ,de bekötöttem és csak kattog és semmi szétszedtem és nem is tudom megfejteni hogy mi kattog benne. Az IC az kattoghat?
(#) Swedhart hozzászólása Feb 4, 2011 /

Hali segitséget szeretnék kérni TDA 7269 ic-t hogyan lehet hidba kötni esetleg ha valami rajz ha lenne rola megköszönném .
(#) emersys hozzászólása Feb 4, 2011 /

Sziasztok!
Gondoltam feldobom a végpaneleket felbordázott állapotba ( ez a 400as melody féle terv)
Lassan már bekerül a tisztes dobozába is.
Most jött meg a héten hozzá a 2db 800as toroid
(#) Peter911 válasza emersys hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Gratulálunk, jó kis erőmű lesz belőle, ha elkészül :kalap:
(#) reloop válasza Swedhart hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

(#) Swedhart válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Köszi szuper
(#) reloop válasza Swedhart hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Szivesen máskor is!
(#) tamitsrob hozzászólása Feb 4, 2011 /

Üdv.
Csináltam 4x80W-os erősítőt a kérdésem az lenne hogy lehet-e hidalni és ha igen hogyan?

Ez az erősítő
(#) Nagy Tamás válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Szia! Lehet hidalni. De szerintem menny át a hídkapcsolós topicpa! Ott olvashatsz részletesen a dologról.
Személyes tapasztalatom a hídkapcsolásokkal elég negatív. Én nem ajánlom. Jónéhány anomália felütheti a fejét ! (én nem is erölködök többet vele) Inkább építettem nagyobb teljesítményű végfokot.
(#) agressiv válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Csatlakozom az előttem szólóhoz. A hídkapcsolás csak sok végtranzisztorral rendelkező végfokoknál tud hatékony lenni és inkább csak mélyláda meghajtására alkalmas.
(#) reloop válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Ha már kész van és az intelmek ellenére is hidalni szeretnél, tegyél az egyik csatorna elé fázisfordítót.
(#) dj.csont hozzászólása Feb 5, 2011 /

Üdv. Mindenkinek! Lenne egy kérdésem hogy technics erősítőkön van egy két funkció amit nem értek valaki tudna segíteni benne?!
kapcsolok Loudness : on/ off Subsonic filter 30 Hz (-6db/oct) : on/off high filter 7kHz (-6db/oct): on/off és egy olyan hogy operation : straight DC / via tone Phono selector MM/MC
Váaszt előre is köszi!
(#) kadarist válasza dj.csont hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Szia!
Loudness: fiziológiai hangerőszabályzás
Subsonic filter: dübörgésszűrő lemezjátszóhoz (30Hz alatt vág).
(#) dj.csont hozzászólása Feb 5, 2011 /

értem akkor ugyan az lehet High filter is! És mi lehet az a operation straight DC / via tone! Vagy ez valami specko valamije lehet technics-nek mert több erősítőjén is láttam már! Valamit az végfokozat működésén lehetne állítani vagy nem értem! Válaszod köszi!
(#) gapjunction hozzászólása Feb 5, 2011 /

Tisztelt Hozzáértők!

Lenne egy ONKYO 607-es erősítő és jamo c 607 front pár és c60 center minden jól müködik DE rá akarom kapcsolni a Warfeadel Subomat és ahogy rákötöm egyből elkezd búgni az összes hangfal ésa sub is ha kihúzom a sub-ot megszűnik.
Van valami ötlet , hogy csinálok rosszul?
Következő: »»   729 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem