Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm, megpróbálom és írok majd hogy mire jutottam. Milyen izzót (vw) kössek be hogy megkimélje a feteket ?
Az N125 ös diódák helyett jó bele az 1n4148?
Semmi zaj, semmi brumm, teljesen rendben van.
Valaki legyen szíves válaszoljon: Bővebben: Link Köszi!
A negatív feszültség-visszacsatolás csökkenti az erősítő kimeneti ellenállását, növeli a munkapont-stabilitását és még van más hatása is: Rövid összefoglaló: Bővebben: Link
Én a kimeneti DC szint beállítására tippelnék.
Szia4
A kimeneti DC-szint problémáját a kimeneti csatolókondi elintézi. A kimenő kondi előtti féltápfesz beállítását a P205 végzi. Bővebben: Link
Arra ott van a P205 , P207 az erősítés mértékét teszi szabályozhatóvá (AC NFB) . De minek?
Igen közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam, de mint mondtam ez csak egy tipp volt.
Köszi. Már vagy 400 alkatelemet beforrasztottam a panelekbe, most a táptrafók amikre még várok, és néhány mechanikai elem, kaszni.
Szia! Régebben olvastam a pozitív áram visszacsatolásról
csöves erősítőknél. Egy R.T. évkönyvben. Hatása állítólag igen jótékonyan hat a mély hangokra Azt hiszem ezáltal lecsökkent az erősítő kimenő ellenállása. Ezáltal a hangszóró lengései csillapodtak ,feszesebb lett a mély. Lehetne ezt kivitelezni félvezetős erősítőnél is?
Ne gondold, hogy valami egetverő funkciónak van benne.
Az érzékenység, és az egyformaság beállitására szolgált
A P 207 valóban az erősítést szabályozza, fél állásnál számolom 30-40 szeresnek. A DC visszacsatolást az R232 végzi. A P207 sokmindenre jó: a sorozatgyártott erősítőket egyformára lehet állítani, az elhelyezése megoldja a C221-en csillapuló mélyhangok kompenzálását és bónusz képpen feltölti a C221-et, így a bekapcsolt erősítőre rádugott hangfal nem durran.
*** a precízebb alkatrészgyátás és a kettős táp miatt ment ki a divatból.
Sziasztok. Kaptam egy Sony CDX-M670-es fejegységet ,de bekötöttem és csak kattog és semmi szétszedtem és nem is tudom megfejteni hogy mi kattog benne. Az IC az kattoghat?
Hali segitséget szeretnék kérni TDA 7269 ic-t hogyan lehet hidba kötni esetleg ha valami rajz ha lenne rola megköszönném .
Sziasztok!
Gondoltam feldobom a végpaneleket felbordázott állapotba ( ez a 400as melody féle terv) Lassan már bekerül a tisztes dobozába is. Most jött meg a héten hozzá a 2db 800as toroid
Gratulálunk, jó kis erőmű lesz belőle, ha elkészül :kalap:
Üdv.
Csináltam 4x80W-os erősítőt a kérdésem az lenne hogy lehet-e hidalni és ha igen hogyan? Ez az erősítő
Szia! Lehet hidalni. De szerintem menny át a hídkapcsolós topicpa! Ott olvashatsz részletesen a dologról.
Személyes tapasztalatom a hídkapcsolásokkal elég negatív. Én nem ajánlom. Jónéhány anomália felütheti a fejét ! (én nem is erölködök többet vele) Inkább építettem nagyobb teljesítményű végfokot.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A hídkapcsolás csak sok végtranzisztorral rendelkező végfokoknál tud hatékony lenni és inkább csak mélyláda meghajtására alkalmas.
Ha már kész van és az intelmek ellenére is hidalni szeretnél, tegyél az egyik csatorna elé fázisfordítót.
Üdv. Mindenkinek! Lenne egy kérdésem hogy technics erősítőkön van egy két funkció amit nem értek valaki tudna segíteni benne?!
kapcsolok Loudness : on/ off Subsonic filter 30 Hz (-6db/oct) : on/off high filter 7kHz (-6db/oct): on/off és egy olyan hogy operation : straight DC / via tone Phono selector MM/MC Váaszt előre is köszi!
Szia!
Loudness: fiziológiai hangerőszabályzás Subsonic filter: dübörgésszűrő lemezjátszóhoz (30Hz alatt vág).
értem akkor ugyan az lehet High filter is! És mi lehet az a operation straight DC / via tone! Vagy ez valami specko valamije lehet technics-nek mert több erősítőjén is láttam már! Valamit az végfokozat működésén lehetne állítani vagy nem értem! Válaszod köszi!
Tisztelt Hozzáértők!
Lenne egy ONKYO 607-es erősítő és jamo c 607 front pár és c60 center minden jól müködik DE rá akarom kapcsolni a Warfeadel Subomat és ahogy rákötöm egyből elkezd búgni az összes hangfal ésa sub is ha kihúzom a sub-ot megszűnik. Van valami ötlet , hogy csinálok rosszul? |
Bejelentkezés
Hirdetés |