Fórum témák
» Több friss téma |
Ki probáltam mind két kapcsolást de az UNO-n nincs DTR.
Ha lehuzom a GPIO15-öt akkor sem müxik
Ez a kép nekem magas. A kimenetet kötötted össze az ESP-01 TX lábával, ami kimenet, és a bemenetet az RX lábbal, ami bemenet?
Bocsánat, én már öreg vagyok ezekhez a megoldásokhoz, vagy az Arduino-s programozás lelkivilágát nem értem. Itt kiszállok.
Olyan mint régen a SCART (egyirányú, a másik vége 3 RCA) kábel dugója, ahova odaírták, hogy input, vagy, hogy output. De kié? Sokkal egyszerűbb volt, ahol egy nyíl volt rajta.
Azért, mert az arduinot csak usb-soros átalakítónak használja.
USB-soros átalakítód nincs? Nem kellene ezt túlbonyolítani egy arduinóval.
Ha pcről terminálprogrammal nézed, akkor reset után az esp irkál valamit a soroson? Ha nem akkor vagy a bekötésed a rossz, vagy az esp
Szerintem igen, nem egy összeg. Ezen a modulon az RTS/DTR nincs kivezetve, De a ch340 chip lábáról simán "kidrótozható"
Sziasztok!
Kérem a segítségeteket. Hogyan illesztem be a hozzászólásomba a közölni kívánt programot úgy, hogy az egy ablakba kerüljön? A Kód - gomb lenyomásával nem sikerült. ![]()
A programot másold a vágólapra.
Amikor megnyomtad a [Kód] gombot, a CTRL/V hatására belekerül a hozzászólásodba.
És arra ügyelj, hogy a beillesztéskor a kurzor a két [Kód] felirat között legyen.
Sziasztok most láttam hogy van itt külön topic ehhez a ketyeréhez.Vettem én is,relémodulos darabot amit telefonról szeretnék vezérelni de fogalmam sincs miért nem sikerül.Letöltöttem az appot amit irtak hozzá,de sajna nem tudom hogy konfiguráljam.Ip.cim,port stb.Ehhez nem értek sajna.
Bővebben: Link Ha segitenétek benne.
Első lépés (gondolom) az ESP-01 csatlakoztatása a belső hálózathoz.
Semmit nem tudok arról az alkalmazásról, jó lenne ha segítenél, és feltennéd ide, miket kérdez. Feltelepíteni nem szeretném, mert valószínűleg beleszólna a mostani fejlesztésembe.
Android alkalmazás,és az első kérdése az ip.cim és a portok.Ennél tovább nem jutottam vele.
Pontosabban, esetleg szó szerint, vagy egy képernyőmentés többet segítene.
Estefelé teszek fel képernyő mentést,sajna lassan indulnom kell temetésre.
Utána már ráérek majd.
Nagy valószínűséggel, ha tápot adsz a modulnak akkor létre hoz egy wifi hálózatot, ahhoz kell csatlakoznod. Majd a böngészőbe be kell írni a modul IP címét ... talán 192.168.0.4, vagy 192.168.1.4 esetleg 192.168.4.1 ... de lehet valami más is ... talán a leírásokból kiderül, vagy az ipconfig parancs elárulja ...
Ha sikerül a böngészővel a modulra csatlakozni akkor ott meg kell adni a saját wifi hálkózatod adatait ...
Szia.
Én még nem használtam ilyen modult. De épp ma programoztam fel egy ESP-01-et. Mellékelem a bekötést és a kódot. Serial monitoron kiirja melyik ip cimet kell beirni a böngészödbe. Fontos, hogy ugyanazon a wifin legyetek.
Részvétem, akkor majd jelentkezz, ha alkalmas.
Köszönöm a segítséget haza értem a temetésről, de ma nincs kedvem ezzel foglalkozni.Holnap újjult erővel.
Megjött az FTDI 232. De ezzel sem sikerül felprogramozni az ESP-07-et. :/
Ezzel sok infót nem közöltél...
Terminál programból látod az esp mit küldözget reset után? A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
Probáltam QIO-ba is programozni de nem ment
Szia!
Ha aktuális még, akkor szerintem érdemes lenne letöltened (szintén telefonra) egy olyan alkalmazást, ami kilistázza a hálózaton lévő eszközöket. Ha otthoni hálón vagy, akkor ez nagy valószínűséggel működni fog. Ilyen app pl. a "Who Use My WiFi?". Itt be kéne azonosítanod, hogy vajon melyik lehet a modulod, valószínűleg a neve fog megjelenni, vagy az, hogy ismeretlen. A portszám jó kérdés....
Az már régen rossz, ha egy ilyen kütyű be tud lépni a első hálózatra.
Valószínűleg hozzáférési pontot (AP, Access point) kell keresni. Többet akkor tudhatunk, ha látjuk, mit mutat az alkalmazás.
Belső hálózatot akartam írni, de így is jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |