Fórum témák
» Több friss téma |
Tán te ingyen dolgozol idegennek? Akkor hol a hiba?
Üdv. Egy SOT223 alkatrész tipusát keresem.
Kapunyitó távirányítójábann van, mechanikai sérülés miatt eltört az alkatrész. 3C, alá MK van írva. Ez az alkatrész közvetlen az elem + és - pólusára van kötve. A távirányítóba 2x 2016os 3Vos elem van. Tehát a táp 6V. Az alkatrész harmadik lába a távirányítóban lévő PIC12LF1840 táp lábára van kötve. PIC adatlapból nekem nem volt egyértelmű, hogy mennyi a PIC VDDje. Rajzokban láttam a guglin, hogy 2x 1,5Vos elemről működik. De nekem úgy képzik, hogy a PICek 5, illetve 3,3Vról működnek. Hány voltos regulátort szerezzek be a helyére?
Üdv.
Egyértelmű a 3,3 Volt stabil a 6 Voltos tápfeszültség mellett. A stabilizátor bemenete és kimenete között kell legyen néhány volt különbség.
Milyen ,,mindennapi,, tipus felelne meg ilyen tokozásban?
Nem feltétlenül kell néhány volt, főleg telepes alkalmazásoknál előfordul a 200-300 mV feszültségveszteségű, kis nyugalmi áramú LDO.
Közbe rájottem, nem is SOT223, mert az nagy, hanem SOT89es tokozású.
Valakinek tipp típusra, mi lehet jó oda?
A gépemen csak egyet találtam 3 lábút...
Nem tudom, mi indokolja a SOT89 tokot. Infrás az a távvezérlő?
Vannak kondenzátorok a lábain? AP2205 a tippem, de ellenőrizni kellene a bekötést. Az is felvet kérdéseket, hogy tényleg állandóan rá van kötve az elemekre? A kimenő feszültség 1,8V és 5V között akármi lehet. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2021
Ez a HT71XX jó lesz nekem.
Kérdés, hogy akkor 3,0V vagy 3,3Vos legyen?
Az AP2205 -nek nem jó a lábkiosztása!
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2021
Üdv Mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni kerámia kondenzátorral kapcsolatba. Honda dio műszer falában van "2db 103 511 jelzésű, Nekem 103 aláhúzva" kondenzátor, berakható-e helyette? Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Úgy könnyű, ha látsz egy képet a panelről!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Nem lennék ilyen biztos benne. Fura alakja van, a panelon R4 jelöléssel.
Lehet, hogy a kondi alatt van egy ellenállás is bele építve? Ki kéne mérni. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2021
Szia!
Miből gondolod, hogy cserélni kell? A kép alapján ez nem csak egy 10 nF-os kondi, hanem lehet vele párhuzamosan egy ellenállás is, talán 510 ohmos.
Nézegettem, hogy fura az alakja, de erre nem gondoltam. Láttam az R4 jelet is, de láttam már pár érdekes jelölést, és elsiklottam felette.
A képet berakta az előző hozzászóláshoz de a szöveget nem most pótolom. Furcsa volt a kondenzátor kialakítása mérni is csak ellenállást lehetet 504Ω-ot. Vagy szét veszem az elleállásnál és megmérem a kondit vagy rakok-be 2db ellenállást. Valami féle zavar szűrés miatt van ez igy? Még egyszer a kép. vision61 igazad van. köszönöm a segítséget.
Pontosan R-C szűrőnek hívják ezt a megoldást, valószínűleg itt is van róla a tudás tárban valami, de google-n szinte ezer találatot kapsz rá
Mondjuk az "L" épp nincs ott, de van R.
Ezer bocsánat és még 20 elnézést, a telefonom valamiért ezt írta be, gondolom erre kerestem rá utoljára és ezt jegyezte meg. Kövem van már elég kenyeret dobhat bárki
Az eredeti 103 511 ezek szerint 10nf és 511Ω-ot jelentene? Mérés alapján 504Ω-ot mértem van 560Ω vagy 470Ω-os ellenállásom melyik lenne jobb? Előre is köszönöm.
10nF és 510 Ohm
Mivel mind kettő csak közelében van ki kell próbálni, ha a műszer nem zavarodik meg mondjuk a 470-től nyugodtan használd azt.
510 Ohm -os ellenállás kapható a Lomex Kft -nél.
Üdv Mindenkinek. Csatolt izzóról próbálok informálódni mi lehet a típusa, 220V fényfüzérben volt, csak kiégett, ha nincs benne a foglalatban a többi izzó sem világít, ha benne van csak ez az egy nem világít. Köszönöm.
Hány van sorban? 230V/xV
20db van rajta
|
Bejelentkezés
Hirdetés |