Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1012 / 1178
(#) janigel válasza PepeLopez hozzászólására (») Márc 15, 2021 /

A leírásod alapján ez így csak akkor lehet, ha zárlatos az izzó.
Ha 20 darab van benne, akkor 12V izzók vannak benne, de ez zárlatos.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2021
(#) antiktelefon válasza PepeLopez hozzászólására (») Márc 15, 2021 /

Akkor keress valami 12 voltost, ha a tok nem azonos, kihajlítod a lábait és átdugod bele az újat. Ha tudsz áramot mérni, meglesz a teljesítménye is, de mindegy, ha van többféle, vegyél egy nagyobb áramút és remélhetőleg jó lesz. Esetleg a hibás izzó helyén lehetne áramot mérni, de tapasztalat nélkül nagyon nem ajánlott.

Ezekben az izzókban van egy vékony szál, ami szigetelt, amikor kiég az izzó, a két lábán megjelenik a teljes hálózati fesz, és átüt a drót szigetelése, rövidre zárva a hibás izzót.
(#) janigel válasza PepeLopez hozzászólására (») Márc 15, 2021 / 1

Nem ajánlatos nagyobb teljesítményű izzót betenni a helyére, mert minél nagyobb az izzó teljesítménye, annál jobban közelít a rövidzárlathoz mert kisebb az ellenállása.
Ebben az esetben előbb-utóbb újra ki fog égni egy másik is, és így tovább.
(#) nedudgi válasza PepeLopez hozzászólására (») Márc 15, 2021 /

Egy jó izzóra köss 12V feszültséget, és az átfolyó áramot mérve megkapod, milyen áramú izzó kell neked. Érdemes kiszámolni a teljesítményt is, hogy teljesítmény, vagy áram szerint kereshess.
(#) antiktelefon válasza janigel hozzászólására (») Márc 15, 2021 /

Nyilván nagyobb teljesítményű izzón sorba kötésnél kisebb feszültség fog esni rajta, így a többi izzóra minimálisan nagyobb fesz fog jutni, azonban túl kicsi teljesítményű izzó esetén az adott cserélt izzón lényegesen nagyobb fesz fog esni a nagyobb ellenállása miatt, így ki fog égni.
Inkább 19 izzón legyen +0,3V mint egy gyengébb izzón több volttal több szerintem.
A hálózat ingadozásából nagyobb stressz éri az izzót, mintha egyet kicsit nagyobbra cserélsz.
(#) janigel válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 15, 2021 /

Én azt nem írtam a válaszomban, hogy kisebb teljesítményű izzót tegyen a helyére.
Nyilvánvaló amit írtál, mert akkor az fog kiégni legelőször.
Ugyanolyan teljesítményű és feszültségű izzó lehet a megoldás, (az izzók szórása miatt még ez sem garantált), ezeknek a sorba kötött füzéreknek ez az átkuk.
Ha kiég egy, csak ugyan olyanra érdemes cseréni.
(#) antiktelefon válasza janigel hozzászólására (») Márc 15, 2021 /

Én azt csak arra írtam, hogy vakon ha vesz, nagyobbat vegyen. Nyilván az a legjobb, ha megméri.
De pl itt 243V a hálózati fesz, sokkal jobban gyilkol minden régi dolgot, mint az a kis különbség. Mert ha a csere izzón csak 8V esik, akkor is az csak 200mV többlet a többi izzón.
Márpedig ha vakon vásárol, látni fog kisebb és nagyobb teljesítményűt, de típus alapján nem tud választani. Így ha több féle van, érdemes nem a legnagyobbat, de a nagyobbak közül választani. Amúgy meg Kínából lehet rendelni mindenfélét vegyesen 1.5 dollárért, az bőven ideér karácsonyig és nincs szállítási költség meg boltba menés.
A régi 16 izzós 14V izzós sorokat én 19-re szoktam bővíteni, sosem égnek ki.
(#) PepeLopez hozzászólása Márc 16, 2021 /

Köszönöm a válaszokat, igen zárlatos az izzó, áramerősséget majd ma megmérem, remélem egy T1-3/4 izzót bele lehet rakni helyette, vagy marad egy 20db ledfüzér (warm white) és átrakom a papír elefántokat
(#) PepeLopez válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

12V, 80mA találtam is már majd egyszer ideér
(#) Hp41C válasza PepeLopez hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Milyen készülékben volt? Karácsonyfa füzérben?
Vannak köztük olyanok, melyekben tirisztorral kapcsolgatva kapnak félhullámosan egyenirányított feszültséget.
(#) Egri Frédi válasza PepeLopez hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Ez csak úgy lehetséges, ha az izzó úgy égett ki, hogy közben rövidzárba ment belül. Egyébként se vele, se nélküle nem világítana a füzér ...
(#) PepeLopez válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Semmi extra, csak 20db 12v/80mA izzó sorbaktöve. Igen rövidzárlatos lett a kiégett izzó, azért világított tovább.
(#) Gafly válasza Egri Frédi hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Röhögni fogsz, mert tökéletesen igazad van.
(#) antiktelefon válasza Gafly hozzászólására (») Márc 16, 2021 / 3

Ezt írtam itt, de senki sem vette észre.
(#) Gafly válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Akkor neked is tökéletesen igazad van.
(#) Lalond hozzászólása Márc 18, 2021 /

Sziasztok.
Valaki tudna segíteni ebben a SOT-363 alkatrészben? Ez a kód van rajta: B1V G44
Amúgy egy Gigabyte 1080 TI-n van.
Elöre is köszönöm.
(#) Bakman válasza Lalond hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

A SOT-363 tokozás sokkal inkább téglalap alakú, ez pedig négyzethez jobban közelít. Lehetséges, hogy Richtek RT9011 dupla LDO-ról van szó, az adatlapban van ilyen tokozású is. A környezetéből kideríthető, hogy jól tippeltem-e.
(#) Lalond válasza Bakman hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

Igazad van, de valahogy ez a tokozás állt a legközelebb hozzá.

Nem tudom mennyire látszik a képen de az 1es 2es 5ös és 6os lábak egy helyre vannak kötve abba az ellenállás kötegbe.
A 4es lábon van 12V de a többi lábon semmi.
(#) antiktelefon válasza Lalond hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

A környezetéről is küldhetnél képet és arról, hogy mi a probléma oka.
De Q van rajta, így fet lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2021
(#) chm hozzászólása Márc 19, 2021 /

Sziasztok! Kérném a segitségetek, szeretném ezt az U1 ict kicserélni de nemtalálok semmi infót róla.
(#) Lalond válasza Bakman hozzászólására (») Márc 19, 2021 /

Ezt találtam most az Bővebben: Alltransistors oldalon.
Ez jobban oda illik.

ru30p4c6.pdf

(#) Lalond hozzászólása Márc 19, 2021 /

Sziasztok. Milyen alkatrész lehet? BFDJ244 van rajta.
(#) antiktelefon válasza Lalond hozzászólására (») Márc 19, 2021 /

Hobbiból javítok GPUkat, lehet az alkatrészek egyesével megkérdetése helyett célravezetőbb lenne pontos hibát írni. Csomó dcdc vagy fet driver ichez nincs adatlap, csak azt lehet megnézni, van-e kimenet, és ha nem, megpróbálkozni cserével, ami filléres, de sokáig tarthat, ha nincs donorod.
(#) Lalond válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 19, 2021 /

Szia.

Én csak hobbiból foglalkozok javításokkal. Pontosabban nagyon érdekel és még csak tanulom és gyakorlok meg próbálkozok.

Ez egy másik gpu, egy msi 2070. Ennek az a baja, hogy a Windows 43as hibakóddal letíltja. A GPU-Z konkrétan nem lát rajta memóriát. Csatolom a képet. Az ic bal oldalán lévö tekercsen nincs feszültség. Ezért gondolom, hogy az lehet a gond. Azért keresem a tipusát, hogy hátha az adatlapjából ki tudok valamit deríteni.

Az elözö amit kerestem az egy 1080 ti és ott több minden baj is van. El sem indul. Se a memóriára se a gpu-ra nem megy feszültség. Ott viszont még az 1V sincs meg az 1V-os tekercsen.

Nem tudom, ennek van-e topicja, ha nincs csinálj. Ha Bp-n vagy, valamikor esetleg személyesen is átjöhetsz méregetni, ha nem lesz ez a retek, sok donorom van összehasonlításhoz.
Ha win letiltja a drivert, akkor gpuz nem tudja kiolvasni a cuccokat, semmit nem jelent, 43-as hiba: háát, ezzel valami gond van, úgyhogy le lett tiltva. Gyakorlatban bármi lehet.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2021
(#) Lalond válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 19, 2021 / 1

Koszi a segítséget és a felajánlást, de sajnos messze lakok töled (nagyon messze). Akkor még próbálkozok és fórumozok/olvasok.

Olvastad a privátot? Nvidia MODS/MATS tesztet futtass, de a kijelzőn látható ismétlődő csíkok alapján ha nem bukik meg a kártya a modson és egy ramhoz öthető a hiba, akkor mag bajod lesz.
2070 hajlamos ram hibára.
Másik:
Mivel Q van az alkatrész mellett és gpukon pontos az alkatrészek jelölése, így az egy fet lesz, és a helyzete alapján valószínűleg kapcsoló, nem vrm része.

Igen a Q-s alkatrész a 1080ti-on nem a ramok közelében van és asszem meg is találtam az alkatrészt. Feljebb be is linkeltem.
Ott több bajom is van. Nem is tudom, hogy merröl induljak. Nincs meg az 1V a megfelelö tekercsnél. És a gpu se a ram nem kap áramot. Szal még agyalok rajta.

Linux alatt lspci -v kilistázza bármennyire a kártyát?
HA megvan a chip, egy pillanat alatt ellenőrizheted, kap-e enable jelet, de tudsz mérni a vrm feteken gate zárlatot, ram kör zárlatát, mag zárlat, stb. De inkább Videókártya probléma topicba menjünk. De ez egész egyszerűen egy kapcsoló fet lesz, ez 100%, aminek a kimenete ki van kapcsolva.

Akkor beszerzek egy linux-ot. Bár lövésem sincs róla, hogy müködik.
Következő: »»   1012 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem