Fórum témák
» Több friss téma |
Semmire.
Ebben az országban akkor sem volt pénze a széles tömegeknek luxuscikkekre ...
Mondjuk egy katonai RH készüléket nem neveznék luxuscikknek.
Mekkora serege volt akkor Magyarországnak és hányan tértek belőle haza ? Ha katonáéknak gondoltad értékesíteni a dolgot, még rosszabbak az esélyek ...
( Nézd meg: Sára Sándor - Krónika sorozatát. )
A katonai rádió is olyan mint az orosz lehallgatókészülék ismeretlen új szekrény a szobában !
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
Elkerülte a figyelmedet a feltételes mód. "Ha nem a vesztes oldalra kerülünk" Akkor nem fosztották volna ki az országot, nem vittek volna el minden technológiát, nem rombolt volna 50 évig a szovjet típusú politikai hatalom. A magyar ipar európai színvonalat képviselt, az elektronikai iparral együtt.
Gamma, Mom, Orion, BEAG, BHG, TKI, Tungsram, MM, Ganz, Remix, Kőporc, FMV, Kontakta, hogy csak pár nagyobbat említsek, és volt a sok kisebb, mint például a Lengyel István cége. De ez már a múlt. Megbűnhődtük a múltat, és jövendőt.
Fizetőképes kereslet akkor sem lett volna rá ...
A 2 háború közt 300 ezer koldus vándorolt ki az újvilágba.
Akkor meg is van a keresett alkatrész.
A Super Sure készülék hangoló tárcsája. A háború előtt nem volt még külön választva a villamosmérnök fogalom. A gépészmérnöki karokon oktatták a villamos ismereteket, és gépész mérnökök voltak azok is, akik elektronikákat terveztek, gyártottak.
Volt fizetőképes kereslet, ( Ha nem is akkora mint amerikában ) különben nem jöttek volna létre ezek a kis üzemek, termékek.
De most hogy mondod. Hány száz ezer magyar fiatal vándorolt ki csak az elmúlt 25 évben a jobb élet reményében? A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
A felsorolásodból kifelejtetted a Mechanikai Labort, pedig ez a vállalat kifejezetten a háború előtti sok kis vállalatból jött létre.
Az önálló villamosmérnöki képzés is csak 1949 -ben indult meg, addig gépészmérnökök voltak.
A Mechlabor, és a kiváló stúdió magnói.
Biztosan van még sok, amiket nem soroltam fel, de nem vagyok lexikon. Idézet: „A Mechlabor, és a kiváló stúdió magnói.” Ezekben az én kezem munkája is benne van.
Igen, a köztudatban a stúdió magnóiról lett híres, de az mégiscsak egy melléktermék.
A fő profja a különböző rádióvevők, rádió vevő rendszerek előállítása volt (nem polgári célokra), és ehhez kellettek a rögzítő berendezések is. Nem mellesleg a stúdiómagnó gyártás vitte sírba a vállalatot. Túl jók, túl tartósak, és ennek megfelelően túl drágák is voltak.
S a 2 rendszer váltása után?
Az valószínűleg még több ...
Vagyis ők sem potenciális vevők !
Sziasztok!
Mire való a REMIX gyártmányú HFL-62-es típusú vastagréteg áramkör? ( Van egy panelen néhány, szeretném tudni mire tudnám felhasználni) Üdv: Zsolt
Ha jó, akkor szinte biztos, hogy csak arra amire előtte a gyártó is használta. Ezek még nem "univerzális" IC -k. Valahol a NET -en már láttam néhányról leírást, de nem számottevő mennyiségben. Nekem is van/volt vagy 5 fajta, eleinte nézegettem/keresgéltem, de semmi érdemlegeset nem találtam.
Csúzliba nagy, szekrény lába alá vastag maradt a kuka ... Ha van hozzá ingerenciád megpróbálhatod a lábakat kiméregetni, hátha kiderül valami. Nem túl bonyolult a belseje - állítólag. Nem biztos, hogy megéri az idő ráfordítást.
Hello! Legalább egy képet mutass már róla...utána már "gugli" is tudni fog a létezéséről.
Az egy "BOA" lehet... A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2021
Ilyesmik nekem is vannak, nagy fekete kiöntött műgyanta kocka kivitelben is. Ha esetleg valaki szórakozni szeretne ilyesmivel előkeresem és Bpn vihető ingyen
Akad esetleg közte olyan ami GH...-al kezdődik? Ezek korabeli Gamma sugárzásmérők alkatrészei (impulzus erősítő, töltés erősítő...) egy ismerősöm gyűjti őket szerviztartaléknak. Mániái a régi sugárzásmérők.
Sajnos nehéz ezekről bármit is találni, egyedi megrendelésre tervezték és készítették a legtöbbet így katalógba sok be sem került soha. A fenti is elvileg azért GH... mert Gamma Hibrid.
"fekete" ...de nem ilyen, ugye?
Azta! Nem is tudtam, hogy a remix dolgozott STK szerű hibrid végerősítőkön.
Kár hogy elvitte a rendszerváltás, sokkal gazdagabb lehetne a magyar elektronikai ipar. RIP Remix.
Nem, dip szerű nagy téglalapok. Majd előkeresem őket.
Íme a kép, a környezetéből ítélve kisjelű erősítő, bemenőfokozat lehet.
BÚÉK!
Ha esetleg tudja valaki, érdekelne, hogy ez vajon milyen csatlakozó lehet? Van belőle 10db bontatlan. Szivesen odaadom, ha valaki igényt tart rá.
Először is BUÉK minden fórumlakónak !
Tudja valaki mi ez ? Egy modemben volt ...
BÚÉK! A negyedik kép hiányzik. A panel felülről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |