Fórum témák
» Több friss téma |
Ge alapú, tűs diódák. Arról híresek, hogy a záróirányú áramuk is nagy. Ezer évesek.
TESLA gyártmányú dióda. A színkódok megfejtése itt van (csehül van sajnos):
ennek az oldalnak az alján a Idézet: sor utáni linkeken.„pouzdra a barevné značení diod” Ha jól látom a színeket (piros-zöld-ezüst) akkor KZ241/8V2 a típusa ami egy 8,2V-os zener. KZ241 adatlap A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2022
Biztos, hogy a középső csík kék? A képen feketének látom...
Piros-fekete-ezüst = KZ260/8V2 = zener 8,2V / 1,4W
Bingó! Köszi szépen! De csehül érzem magam, mert a látásom is romlik, és a kék az zöld.....Konyhai körülmények között 8,32 voltot mértem. Még egyszer köszi
Most írtam elektroncsonek, ott egy kép is. Se nem fekete, se nem kék, hanem zöld.....
El nem tudom képzelni, hogy miféle előrevivő választ vársz tőle.
![]() Ez zöld és és 8.32 V-os zener? ![]()
Igen, így már látszik, hogy zöld... A fényképezőgép nagyon sokat tud csalni a színen, ha nincs rendesen megvilágítva az alany. Az hogy a széle zöldes, betudtam a színtorzításnak, a közepe feketének látszott.
Teljesen mindegy, zöld vagy fekete, akkor is 8V7 zener, csak a teljesítményben van különbség.
KZ241=0,4W KZ260=1,3W Nekem papíralapú katalógusom van, abban 1,4W-ot írnak a KZ260-ra. (1981-es Tesla katalógus)
Sziasztok!
Elektromos kisautó 6V-os akkumulátorának töltéséhez keresek csatlakozót. Tudnátok segíteni, hogy mi a megnevezése ennek a csatlakozónak és honnan tudnám beszerezni?
Sziasztok,
Valaki esetleg felismeri, hogy ki lehet a gyártó? Típusjelzést nem találtam rajtuk de vélhetően az M838 van rájuk írva kézzel.
Talán egyszerűbb lenne lecserélni mindkettőt ... szerintem.
Mérd meg a raszterméretet. (2,5mm vagy 2,54mm?) Ránézésre szovjet kijelzőnek tűnik.
Ennyire esélytelen, hogy valahonnan beszerezzek ilyet?
![]()
Sziasztok!
Kisebbik fiam egyik barátja kérte, hogy nézzem meg a játék elektromos gitárját, mert elromlott, nem lehet bekapcsolni. Gondoltam, hogy talán a bekapcsoló gumitappanccsal van baj, de sajnos nem, valami más a baj. Mivel jobb ötletem nem volt, javasoltam, hogy cseréljük ki a kvarcot, hátha az sérült meg, és azért nem tud elindulni. Jobban megnézve, ez nem a szokásos kettő lábú kvarckristály, hanem egy háromlábú hasonló tokozású valami, amiből 2 láb a GND-re csatlakozik. Tudja valaki, hogy ez mi? A felirata : CMT-GJAXN5
Szia!
Nem tudom, de inkább a tápot nézném meg, kicsit égettnek tűnik, aztán lehet, hogy csak koszos az a rész. Rá kéne mérni szkóppal, hogy van-e órajel, vagy valami, forrasztásokat megnézném. A kvarcra gondolnék legutoljára, ha nem dobálták a gitárt.
Egy dolgot nem írtam, de most tisztáznám. Kettő ilyen gitárja is van a fiam barátjának. Ez a jó panel, erről sikerült képet készíteni. A tápot, amennyire rajz nélkül tudtam követni, rendben találtam. Egy védő dióda van a bemenetén, így kb. 3,2V-os fesz (új elemek voltak benne), 2,9V-os feszként mértem több ponton. A start nyomógomb alatti fésűk között is mértem feszültséget.
Egy gyerekjátéknál eléggé alap, hogy leejtik, odaverik. Ezért gondoltam a kvarcra. Persze ez csak egy kétségbeesett ötlet volt.
Esetleg a gyártót kellene megkeresni. Szerintem megálmodtak egy csatit, hogy nehogy már használni lehessen máshoz.
Abban tudok segíteni, hogy Genderless (hermaphroditic) néven érdemes keresgélni.
Az, hogy hol találsz és mennyiért, az már egy másik kérdés. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2022
Nézd a jó oldalát: Ugyan idétlenül néz ki, de nehéz fordítva bedugni, és zárlatot csinálni vele...
Bocsánat, csak hermafrodita jellegű, mert az egyik felén van "szoknya".
![]()
Még csak nem is hermafrodita jellegű. Skót. A szoknyája alól kikandikál a micsodája.
![]()
Köszönöm a tippet, végül rátaláltam "SAE connector" néven fut és elsősorban Kínából lehet beszerezni.
Ha arra gondolsz, ami hasonló fekete és kis napelemeken is van, az nem hengeres, van egy vastagabb része a vége felé. Próbálj rajzot keresni róla, de lehet ez a csatlakozó csak egy másolat és csak hasonlít, de más méretű/tűrésű.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2022
Én erre gondoltam, szerintem ez ugyanaz: https://www.aliexpress.com/item/1005002316169578.html
Megrendeltem, majd kiderül, hogy jó lesz-e hozzá.
Erre gondoltál, amit belinkeltem, hogy nem lesz jó? Vagy valami egész másra?
A képen nem látszik semmi sem, és amit írtál az sem határolta be, de igen. Amit felraktál annál a beépített csatlakozó sima hengeresnek néz ki.
Sziasztok!
Az első képen látható alkatrészek mik lehetnek? A második képen lévő kondira az van írva hogy 630v 103J. Azt tudom hogy 10nF-os, de a 630v az Ac-t, vagy Dc-t jelöl? |
Bejelentkezés
Hirdetés |