Fórum témák
» Több friss téma |
Egy T-CONba volt, egy SO8 feszültségstabilizátor környékén. Működés közbe az IC és a dióda 100fok feletti volt. Cseréltem egy 1N4007re, a TV jól működik.
Egyértelmű dióda jel van alatta. Mellette a D20 helye, az zener. Azt is te szedted ki?
Ne hagyd így. Ennél az is jobb, ha tőben lehajlítod a lábakat, és lecsípve, hogy éppen leérjen a nyákig, úgy forrasztod be. De lehet kapni SMD tokozásban is hasonlókat.
A zener nem volt benne. Kipróbálásra tettem csak bele, működik azzal is. Nemtudom milyen volt az eredeti, de akkor marad a 4007.
Sziasztok!
Hozzám került egy német sziréna erősítő azzal, hogy rossz. Egy ilyen IC-t találtam benne, már ki volt forrasztva és mellé volt ragasztva a nyákra. STA505-nek nézem, valami audio erősítő ic, de nem nagyon találok ilyent magyar oldalakon. Hestore-on STA518-at találtam, de nem tudom, mennyire kompatibilis ezzel, annyira nem értek hozzá. Mit gondoltok? Köszönöm szépen a tanácsokat.
Szia!
STA505 és STA518 adatlap mellékelve. Hasonlítsd össze a két adatlap paramétereit. Remélem sikerül! Üdv.
Nagyjából átfutottam az adatlapokat. Bekötések egyeznek. Szerintem a kimeneti teljesítménybe lehet némi eltérés. Ha a perifériás elemek rendben vannak én betenném az518- at.
De minden esetre várd meg nálam okosabbak véleményét is, hátha valami paraméter eltérés felett elsiklottam!
Köszönöm szépen, hogy utána jártál, egy peóbát megér 1600Ft-ért.
Arra vigyázz, hogy nem kompatibilis a két tok !! Más a méret, a lábtávolságok, stb.
Vagyis nem lehet egymás helyére berakni őket, annak ellenére, hogy valószínűleg ugyanaz a chip van bennük.
Szia!
Suba53 -nak igaza van! A mechanikai adatok felett elsiklottam! Elnézésedet kérem! Üdv.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
Sziasztok!
Vettem 4 darab potit (6ezer/db) a Hunrádnál és kérdezném, hogy ezek eredetiek-e. Nem azért a 30ezerért, de játékszernek tűnik. A Far...-nél ez 22ezer/db. Ez drágább, vagy eredetibb? Mit gondoltok? Légyszi, gondoljatok valamit.
Talán a magyar Conrád?
Elnézést, csak nem lehet kiírni, mert az reklám, vagy mi.
Hol olvasható az, hogy egy hobbi fórumon a hobbitevékenység lényegi részét képező beszerzési információkat tilos lenne leírni? Szerintem kevered valamivel.
Nem tudom, ebből régebben volt valami vita. Biztos keverem, de én mindent keverek mindennel.
Idézet: „Biztos keverem, de én mindent keverek mindennel” Csak nem mixer vagy valami vendéglátóhelyen? (bocs, ezt nem tudtam kihagyni)
Vagy discjockey.
Ja nem, csak egy átlaghülye.
A kereskedelmi rádiók műsorában, konkrétan a Retro adásaiban szoktam hallani, hogy juj ne említsük egy termék gyártóját, vagy üzlet nevét. Biztosan azért, mert ott nagyon szigorú előírások vannak a reklámtevékenységgel kapcsolatban, hiszen elvileg abból élnek.
Igen, helyettesíthetőek.
Van egy F4203L jelű TO220 tokú valamim. Az alkatrész teszter FET-nek jelzi, de sehol nem találok ilyet. Illetve valami feszültségjelzőt találok csak. Tud valaki valamit róla?
Az áramköri környezetből a főbb jellemzők szerintem kitalálhatók. Ha meg a fiókodban hever, akkor nehezebb kitalálni, inkább csak általánosabb kisfesz célra...
Ehhez már 2021-ben sem sikerült infót talalálni...
Azt már elfelejtettem, most került elő, mást keresve.
Esetleg ez?
Idézet: Ismerős, ennek elkerülése végett, már több mint 10 éve készítettem magamnak egy alkatrész katalógust Excel-ben. Az ilyen alkatrészeknél megjegyzésként szerepel a "honnan a bánatból van nekem 50 db." „Ezek régi, bontottak, nem tudom miből.” A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2023
Köszönöm. Ekkora tokban, ekkora teljesítmény? Pedig, akár lehetne ez is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |