Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   148 / 1171
(#) Tibi98 hozzászólása Ápr 16, 2009 /

Sziasztok!
Van két BD245C tranzisztorom, utánnanéztem neten, de nem találtam ilyen gyártót, erős a gyanúm, hogy hamis...
Véleményeteket kérném...
Üdv:
Tibi!
(#) sprofan válasza Tibi98 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Szia!
Ők gyártják: Bővebben: Link
Bourns Inc.
(#) Tibi98 válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Köszi!
Ezek szerint akkor nem hamis?
(#) sprofan válasza Tibi98 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Azt őszintén megmondom nem tudom, mert attól hogy az a logó még rajta van attól még lehet hamis, de ez nem valószínű.
(#) Stephani Mihaly hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Tiszteletem! Bízom önökben, hogy segíthetnek... Rádiót szeretnék építeni, amihez germánium dióda kéne. Nekem van 1 fajta diódám, de nem tudom, hogy germánium, vagy sem. :nemtudom: Azt írja rajta, hogy OA1180. Vajjon megfelelő a detektorosomhoz? Itt 1 fotó is róla. Köszönöm előre a segítséget...

A melléklet-fájlnak nem volt kiterjesztése. Javítottam, de kérlek, legközelebb figyelj rá! Köszönöm: Frankye

IMG_1241.jpg

(#) Dudus válasza Stephani Mihaly hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Van egy nagyon használható oldal az Alldatasheet , ahol szinte bármelyik alkatrész adatlapja megtalálható, így ennek a germánium diódának is.

Egy próbát megér.
(#) kimaki9 hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Sziasztok . Pár napja kaptam valami régi lomokat és ezt közte találtam mit tudtok róla ,mire lehet használni.Köszönöm a válaszotokat.
(#) Moderátor hozzászólása kimaki9 hozzászólására (») Ápr 17, 2009

Részint légy szíves, és fogalmazd meg rendesen a mondanivalódat, részint írd is le normálisan. Ne nekünk kelljen kibogozni, mit is szeretnél. Olyan szép ez a magyar nyelv, szép, kerek, egész mondatokat és írásjeleket is lehet benne alkalmazni! Köszönöm.
A másik dolog: A középső képen látható egy rajz, amin két alkatrész sematikus ábrája is látható, elég egyértelműen jelölve, hogy melyik kivezetés mihez csatlakozik. Ezek alapján, meg egy kis "kutatómunka" árán azt találtam, hogy ez bizony két, sorba kapcsolt tirisztor.
Segítségképpen: Bővebben: Link
(#) perlaci válasza Stephani Mihaly hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Üdv
Ez a dióda egy népszerű típus volt annó. Akár detektoros akár más elven működő rádióba is megfelel. Ezek a típusok nem volta annyira érzékenyek a felhasználás módjára mint a mai fetes félvezetők.
(#) perlaci hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Az alábbi DC-DC konverter ic adatlapjában szeretnék segítséget kérni. Sajnos még a gyártót sem sikerült beazonosítanom. SOT223 tokozású.
Segítséget előre is köszönöm

8530ic.jpg

(#) Medve válasza perlaci hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

KX8530 esélyes? Link
(#) llaci56 válasza Stephani Mihaly hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Nem lehetne inkább tegeződve? Bizva elfogadó válszodban, - tehát...
A diódára kaptál választ, de szeretném felhívni a figyelmedet erre a topikra!

(#) kimaki9 válasza (») Ápr 17, 2009 /

Tisztelet moderátor úr .

Igen a magyar nyelv nagyon szép és sok szépséget rejt magában amiért én meg is küzdöttem ,hogy magyarul tanulhassak .A sematikus ábrákat én is ismerem de gondoltam én ,ezek szerint hibásan ,hogy valaki aki találkozott már ilyennel az el is mondja mire használták ,mire lehet használni .Nem kivántam egy egész regényt róla csak röviden.A kutatómunka is volt de semmi ,valószinüleg azért mert nem egy mai gyártmány lehet.
(#) Norberto válasza kimaki9 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Azt, amit bemutattál, nagyteljesítményű tirisztorhídnak hívják. Általában néhány száz voltokat (6-800) és néhányszor száz (50-100-200) ampereket lehet vele kapcsolni, vezérelni. Hasonlóan néz ki, mint EZ, csak kicsit korábbi kivitelben.
(#) Stephani Mihaly válasza Dudus hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Köszönöm a segítséget, s elnézést, hogy kissé későre vettem észre... :hide:
(#) Stephani Mihaly válasza perlaci hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Hálás vagyok az infóért.... Segített.
(#) Stephani Mihaly válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Nos, lehet tegeződve is, csak lehet, hogy talán v-ki idősebb , s nem szeretem a tiszteletlenséget... A detektoros topikot már láttam, s tetszik is, de arra gondoltam, hogy ha számomra ismeretlen alkatrésszel találom szembe magam, hát itt kérdem meg az arra vonatkozó infókat. Vagy talán nem ezért hívtad fel a figyelmem? Köszi!
(#) llaci56 válasza Stephani Mihaly hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Azért hívtam fel a figyelmedet rá, mert említetted, hogy detektorost építesz, és a HE Fórum olyan hely, ahol (rajtam kívül ) mindenki figyel arra, hogy ne offoljon. A folytatást pedig tényleg lehet ott...
Tegeződés... (Na, ennek már csak nem nyitok egy új topikot! )
Valószínű, hogy a legidősebbik korosztályhoz tartozom, (szerencsére van azért idősebb is! ) de még soha nem jutott eszembe, hogy pl. a '90 után születettek (mert mint megtudtam, születtek ám akkor is emberek! :yes: ) ne tegezzenek.
(#) Ninoo hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Köszönetet szeretnék nyilvánítani mindenkinek, aki megérttette velem a transzil dióda működését, főleg proli007nek és mexnek.Bár a primeroldali rész rendbejött,kaptam megfelelő alkatrészeket, a kisfeszes rész halott volt.De ez csak most derült ki.Erre már nem áldozunk.A tulajnak van egy áramkorlátos tápegysége.3A 24V ra beállítva.Igaz tovább kell tölteni, de plusz lóvéba nem kerül.
hegusp
(#) Ninoo hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Arra azért kíváncsi vagyok hogyan kell méretezni egy triakot?Legyen mondjuk 230W-os trafó.Mire kell figyelni.Gondolom az nem elég, ha a triak 1-2 A-t tud a kapcsolgatások miatt.Vagy esetleg az számít-e, hogy BT, BTA, TIC, stb jelű a triak?
hegusp
(#) kimaki9 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Köszönöm válaszodat ez már segit el indulni .
(#) tamitsrob hozzászólása Ápr 18, 2009 /

Údv

van ez a MOS FET IRL3803
A katalógust megtaláltam de nem tudom melyik lába a drani source gate

Valaki segítsen!
(#) kobold válasza tamitsrob hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Pedig ott van az adatlap utolsó oldalán: ha feléd néznek a lábai, illetve szemből látod, akkor balról jobbra gate, drain, source, a hűtőlapka pedig drain.
(#) neocska válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

es nem tudod hogy mivel lehetne helzetesiteni? amugy kettojuk kozott a kulonbseg annyi hogy a B390E nagyobb feszultseget bir el....nalam a feszultseg 40V..eltudnad kuldeni ay infokat hogy mivel, hogyan lehet helzetesiteni? koszi
(#) Moderátor hozzászólása neocska hozzászólására (») Ápr 18, 2009

Nagybetűt tutira lehet a te billentyűzeteddel is írni, tehát légy szíves a mondatok elején használni, illetve ügyelj arra, hogy az y és z karakterek is fordítva vannak.
Ezek nélkül egy kicsit zavaros a szöveg.
(#) FElici válasza neocska hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Neocska!
Úgy látom a billentyűzeted átváltott angolra. Javaslom az alt+shift billentyűkombinációt! (Ez váltogatja az alapértelmezett nyelveket, melyet az óra mellett is nyomon követhetsz, valamint átállíthatsz.)
(#) llaci56 válasza neocska hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

A "feszültseget" azt külön írják, és két "g"-vel!
(#) tamitsrob válasza kobold hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Igen tényleg ott van, legközelebb jobban megnézem!
(#) djdavis hozzászólása Ápr 19, 2009 /

Hello!

Egy egész egyszerű kérdésem lenne:

Hallott már valaki 1N4150-es diódáról? Aki hallott és esetleg beszerzett, kérem ossza meg velem a lelőhelyet, vagy valami helyettesítő alkatrészt áruljon el!

Köszi!
(#) proli007 válasza neocska hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Hello!
A helyettesítők a TPQ sorozatban vannak. pld. A B380 típus helyettesítője a TPQ3724. Abban, 4db. 2N3724 van beintegrálva.
Itt a táblázatból választhatsz magadnak megfelelőt. De hogy hol kapni, annak nem néztem utána. (valami rád is hárulhat. )
Én fognák négy tranyót, rátenném egy kis bordára, és zutty a helyére. Mert a katalógusból nem látszik, hogy ezek válogatva lennének. A h21 szórás elég magas, és leginkább a minimum értéke definiált.
üdv! proli007
Következő: »»   148 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem