Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e olyan analog demultiplexerről, amelynek több mint 8 csatornája van? Ha igen, akkor légyszi osszátok meg velem! Jelenlegi problémám alapja az, hogy adott 80 analóg bemeneti jel és ezeket AD-re kell kötnöm. Ezt eddig több 4051-es ICvel oldottam meg, de ha lenne több bemenetű DMX akkor kevesebb ICt kellene beépítenem, kisebb panel,...stb. Előre is köszi!
Ennek a topiknak a címe: Ez milyen alkatrész?
Vagyis, ha találkozol olyan alkatrésszel, melyet nem tudsz beazonosítani, akkor arra itt kaphatsz segítséget.
"Az milyen alkatrész(?)", amire lutyii kolléga gondolt?
No, de ez mi?
Azt tudom, hogy graetz, de hátha többet tudtok róla, mert a barátom nem segít. (Vagy, csak béna vagyok.) Tehát egy graetz, műanyag tok, 5 mm átmérő, 2 mm a magasság. Felirat: 1053 Jó lenne tudni a feszültségét, ha valaki már találkozott ilyennel. Köszi!
A kérésem a következő: van egy HP ScanJet 4100c scannerem (c6290a), egy idő után megunta a működést. Az áramköri panelen találtam egy E18-as alkatrészt, picit megégve . Ennek az alkatrésznek kellene az adatai, vagy a panel kapcsolási rajza .
Előre köszönöm, pocok2000
fesz védő dióda szokott ott lenni, nem dugtál rá nagyobb tápot mint a gyári? Attól éghetett szét. Mérj rá, ha rövidre van zárva a + és a - akkor forraszd ki és a hozzá való tápjával próbáld ki a szkennert, lehet menni fog. Csak véletlenül se adjál neki nagyobb feszt mert akkor megdöglik. (ha estlég még nem döglött)
TEHÁT: Kiforrasztom és rövidre zárom a helyét .
A gyári táppal használtam végig. [u]Esetleg tudom valamivel helyettesíteni?[/i] Köszönöm válaszod.
Bizony-bizony átkötésnek már ott van a zárlatos dióda.
A minap kibeleztem egy CRT képernyőt és találtam benne valami olyan alkatrészt, amivel még életemben nem találkoztam. Képet nem tudok küldeni, hogy hogy néz ki, de megpróbálom körülírni. Hengeralakú, a henger két végén egy-egy kivezetéssel és a következőket írja rajta: "2A .
825 J S" Mi is ez?
A helyzet, hogy ez a dióda (vagy ami valójában) után nem megy tovább az áram, úgyhogy szerintem nem zárlat van, hanem szakadás.
Attól még védődióda lehet?
Lehet, ha a nyák is elégett. Forraszd ki és mérd meg a nyákot nins-e szakadás.
A minap kibeleztem egy CRT képernyőt és találtam benne valami olyan alkatrészt, amivel még életemben nem találkoztam. Képet nem tudok küldeni, hogy hogy néz ki, de megpróbálom körülírni. Hengeralakú, a henger két végén egy-egy kivezetéssel és a következőket írja rajta:
"2A . 825 J S" Mi is ez?
Közben rájöttem, hogy a "melyik ez az alkatrész" és az "ez milyen alkatrész" téma nem ugyanaz.Tehát bocs!
A képeket nézegetve az is eszembe jutott mert elég furcsán néz ki a felvételen, hogy maga a csatlakozó nem szakadt-e. Eőfordul ugyanis, hogy ahol a belső pöcök össze van szegecselve a nyákba forrasztott lábbal ott kontakt hibás lesz és be is ég. ez okozhatta a védő dióda halálát is. A DSC00070-es képen eléggé úgy néz ki mintha meg volna égve.
2A Biztosíték?
El vagyok maradva... Mi az a CRT képernyő?
Ahogyan én ismerem, az képcső. Cathode Ray Tube (katódsugárcső) Hogyan lehet azt szétszedni? Úgy tudtam, hogy azt legfeljebb törni lehet...!?
A CRT képernyő fogalom alatt az egész képernyőt értjük. A benne levő áramkörökkel együtt. Tudtommal...
Nem vagyok meggyőződve benne, hogy az lenne. Egy ugyanilyen kinézetelű (csak éppen kékeszöld) alkatrészen meg azt írja, hogy:
"914J DH 200 SA V".
Hello!
Ha kékes zöld, akkor lehet hogy tekercs. Ló nem lehet, mert annak kettővel több lába van... Mérni nem lehetne valamit? Mert elég sok alkatrésznek van két lába. üdv! proli007
Én most mérni nem fogok tudni, mert az egyetlen ohm-, volt-, ampermérőm beadta a derekát. Legkésőbb ma estig megírom, ha sikerült mérni valamit. Mindenesetre elég nagy méretűek. Mint a hüvelykujjam... (Ki látott már kékeszöld lovat? )
A képernyő a katódsugárcső leképező része, amin a sugár kirajzolja a képet. Az egész készülék - a kiszolgáló elektronikával - a TV, vagy monitor.
A képernyő a katódsugárcső leképező része, amin a sugár kirajzolja a képet. Az egész készülék - a kiszolgáló elektronikával - a TV, vagy monitor.
bocs h itt irok de már non rég nem voltam fenn és nem tudom h hol lehet témát nyitni elöre is kössz a válazst
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok, de első projektemben szeretnék építeni egy vízkőmentesítőt... Ehhez találtam is megfelelő dokumentációkat(hála a hobbiel-nek), de egy alkatrészt nem találok sehol...(mármint az üzletben) :no: Ez lenne a 1n4048-as dióda... Ötlet? Segítség? Köszi előre is...
Mielőtt új témát nyitsz, használd a keresőt (az oldal tetején), hogy nincs-e már egy olyan, vagy hasonló téma, mint amit nyitni akarsz.
Igen, Én is ezt hittem...
Küldöm a kapcsolási rajzot... A D2-es dióda lenne. Szerintem is 1N4148-as...azt is vettem pluszba... A CAM000825-ös képen a Srác által készített áramkör látható. Minimiális tudásom mellett, Én is 4 egyforma diódát vélek felfedezni... U.i.:köszi a gyors segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |