Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Kezembe került egy kis alkatrész, ez van ráírva:
6B H90 M68 1182 Fóliakondenzátorra emlékeztet, de egyik kódot se tudom értelmezni mint kapacitást. Szerintetek mi a csuda lehet?
M68
Ebben a jelrendszerben a tizedesvessző helyére teszik a dimenziót és gyakran elhagyják a vessző előtti nullát. Tehát 0M68 = 0,68M =680n (sokszor a nagy M a uF)
Sziasztok!
Van egy BZW50-33B, katalógus szerint valami zener, teljesen szakadást mutat ha mérem. Mi lehetne helyette jó? Bővebben: Link Köszönöm.
Ez egy szupresszor dióda, működőképes állapotban szakadást kell mérni rajta mindkét irányban, tehát elvileg jó. 33V fölött kezd el vezetni.
Img3877 engem régebbi, még képfelvevô csöves kamera csatira emlékeztet, de telefonról rosszul kivehetõ. Több féle volt elterjedt. Hasonló volt C+4 egyik csatja is. Esetleg túlfelét ha láthatnánk...
Sziasztok !
Még mindig keresném a HY3C jelölésű 3 lábú félvezető megfelelőjét. Itthoni alkatrész boltban nem igazán találták a helyettesítőjét. Neten kutatva egy RT9818-as alkatrészig jutottam, de olyan sincs az itthoni üzletek weblapján SOT-23 -as tokozású az alkatrész
BC 337 (S8050M-C)
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
Köszönöm szépen a válaszokat !
Ma még egyszer bent voltam az egyik nagy alkatrészbolt-ban és nem tudtak semmilyen info-t adni. Valami orosz oldalon találtam egy info-t, ahol BC 817-t ajánlották helyette. Akkor nem lőttek nagyon mellé. Attól féltem, hogy valami FET lehet és ezért köszönöm a megerősítést.
Sziasztok!
A képen látható alkatrész pontos típusa, esetleg helyettesítője érdekelne. Egy Asus laptop akkuhoz csatlakozó területén található, és valószínűleg miatta nem működik a töltés. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
Szia! Szerintem 78l05 feszültség stabilizátor IC. SOT-89 tokozásban. Ez jó lesz helyette: http://www.hestore.hu/prod_10025222.html
Ha csak ez romlott el, akkor rendben leszel, ha más is, vagy más miatt romlott el ez az IC, akkor tovább kell majd keresni a problémát.
Attől, hogy a betűket összekavarva kijön a 7812, hogy tudsz 7805re tippelni. Szerintem semmi köze sincs hozzá. Főleg nem laptopban, ahol minden mp. üzemidőért harcot vívnak a gyártók...
Szerintem Ebből. Első találat. Egy google keresés sokat segíthet. Ez egy 7812. Ha megnézed a környezetét, abból is rájöhetsz, ez tényleg egy stab ic. Kimenet és gnd között kondi... A linkelt oldalon is egy laptopban van, szintén megpörkölődve. Az oldal nyelve idegen, de így is kideríthető, hogy ott is 7812-t ajánlanak.
Ha néhány oldalt megnéz az ember, esetleg egy fordítót is ráugraszt, a legtöbb helyen 5V-os stabilizátort írnak. Így kerestem.
Akkor 5V-os. A lényeg, hogy stabilizátor. Egy adatlap lenne a legjobb megoldás, nem pedig találgatni, hogy 12V vagy 5V volt.
A lényeg a 8C, itt találsz infót róla: www. A többi csak gyártási dátum. Láttam már ilyet, 8C után már számokkal is. Sokféle gyártó gyártja, a linkelt oldalon két adatlapot is találsz, mindkettőben ott van, hogy a 8C az 78l05, de mindkét gyártó más jelöléseket használ utána a gyártási dátumra.
Két példa ugyanarra az alkatrészre, már gyártási dátummal: www www Szerintem kínai "noname" gyártmány. A 712 részből arra tippelek, hogy 2007 12. hetében gyártották. Ha lehet hinni a kínai feliratozásnak. Nem cserélnek azok minden héten számot. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Köszönöm mindenkinek a segítséget, közben úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy 5V-os stabilizátort. Egy lengyel fórumon valaki azt írja, hogy neki bevált.
Beforrasztottam egy 78L05-öt, a gép hibátlanul működik. (ha valaki hasonló cipőben járna...)
Az lenne a kérdésem, hogy lehet stabilizátorral 5 v 2 A -ről 1,5 V 2 A áramot előállítani.
Szia!
Igen, lehet, de rossz topikban vagy ezzel a kérdéssel.
Amindenit. Akkor az sem lesz jó nekem. Köszönöm azért!
Kezdő kérdések, vagy valamilyen tápegységes. De semmiképpen sem alkatrészesbe.
Sziasztok.
Egy Canon kamerában találtam két ismeretlen alkatrészt.Az első egy 5 lábú smd KL felirattal(gugli szerint Kuala Lumpur) a másik smd ellenállás kinézetű H és K felirattal.Mik lehetnek? Köszi.
A másik Hong Kong.
KL -> MCP73832T-2ATI/OT A másikat mérd meg, hogy ellenállás e. Vagy kondenzátor. Esetleg 0 Ohm. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Egy hete is kérdeztem pár dolgot; megújítom, hátha nem olvastok vissza.
HA8P (8lábú), SN9002CSU (24lábú) SMD IC-kről még mindig nem találtam semmit.Hátha akad itt egy ügyesebb kereső. (Mondjuk, az UV, vagy Infra LED-ekről sem.) A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Köszi,megmérem csak gondoltam hátha tudja valaki,hogy 100db ellenállás közül miért van 4db H és K betűvel jelölve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |