Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   604 / 1173
(#) kameleon2 válasza bijo hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Szia! A válaszokat részben megkaptad. Nekem is volt (talán még van is pár darab). AM: astabil multivibrátor, BM: bistabil multivibrátor, EK: emitterkövető erősítő - elég beszédes magyar neveik voltak. Én úgy emlékszem 12V-ról működtek jellemzően. Most így kezd rémleni, hogy láttam már valahol ilyen katalógust - sőt nekem is volt, de annak több évtizede. Lehet, hogy valamelyik padláson még megvan, ha szét nem rágták a rágcsálók.
(#) aramis hozzászólása Szept 12, 2014 /

Sziasztok!
Valaki tudna segíteni a képen látható trafó mindkét oldalán egyforma ér pár van és így nem tudom melyik a primer vagy a szekunder oldal. Érdekes ,hogy rá van írva sec 12 v egyen áram.
legyen szives valaki írja meg a helyes választ.
űdv :ara

TRAFÓ.png

(#) nedudgi válasza aramis hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Fotó mutass, ez így semmi.
(#) kameleon2 válasza aramis hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Szia! Két lehetőség van. Vagy 1:1-es trafó és mindkét oldala 12V, vagy rá kell mérni. A primer általában nagyobb ellenállású, mint a szekunder, mivel vékonyabb huzalból tekerik....
(#) aramis válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Köszi a választ.
Az egyik oldalon 4 ohm körül a másik oldalon csak polaritás helyesen mérhető mert a kék szin a + és így mutat 20 ohm-ot fordítva semmit. Most mondta a haverom ,hogy ez egy medence szivattyú motor trafója volt
űdv :ara
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
(#) kadarist válasza aramis hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Ha egyenáramú a kimenete, akkor ez nem egy egyszerű trafó, hanem tápegység. Egy képet mutathatnál róla.
(#) aramis válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Remélem jó lesz így .
(#) nedudgi válasza aramis hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

A tisztán ohmos, mindkét irányból egyforma értékű ellenállást mutató kivezetések a primer vezetékei. A szekunder egyenirányított, így ott csak egyik irányban tudsz ellenállást mérni, a másik irányból szakadást tapasztalhatsz.
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

És ha nem igazi, hanem "halogén trafó"?
(#) kadarist válasza aramis hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Még a típusát sem írtad le jól... Bővebben: Link.
(#) aramis válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Ez így már logikus, azért voltam sokáig dilemmában. köszi
üdv:ara
(#) nedudgi válasza pucuka hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Akkor fehér lenne, és hosszú.
(#) bmiki hozzászólása Szept 13, 2014 /

Elkevertem a dokumentációimat! Kérem segítsen valaki a soros, illetve a fordított soros csatlakozó kábel bekötésében! A kábel két végén 9 lábú apa-anya csatlakozó van! Köszönöm!
(#) nagytom14 hozzászólása Szept 13, 2014 /

Üdv!
Valaki tudja, hogy ilyen potméter forgatógombot hol lehet kapni és mennyiért esetleg árul valaki olcsóbban ? Köszi.
(#) Emberke hozzászólása Szept 13, 2014 /

Hali!

Tudja véletlen valaki hogy ezt a csodaszerkezetet hogy kell használni?
Kaptam egy ismerőstől de nem tudom használni.Eddig még csak a hőszenzorát tudtam használni.Elvileg kefés kis motort is tud hajtani (8 A-ig és csak 8 voltig),Ceruza akkumulátort tölt és kisüt (beállítható időtartammal).Angol leírást találtam,de én meg az angol az 2 .Ha esetleg valakinek van ilyen és tud magyar leírást küldeni az is jó lenne.

Köszi!

DSC_0001.JPG

(#) efraim válasza Emberke hozzászólására (») Szept 13, 2014 / 1

Ez a kis kütyü egy kb. 100 doláros ajándék. Nézd meg az Instruction Manualt, nem kell hozzá hatalmas angol tudás, csak egy kis figyelem.
(#) Emberke válasza efraim hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Köszönöm a gyors választ.

Akkor jó üzlet volt mert én csak egy laptopot raktam rendbe és nem kértem fizettséget.

Nem ide vágó kérdésem is lenne.
Scanner fény (akármilyét) meg lehet valahogy hajtani?
(#) Szpisti válasza Emberke hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Idézet:
„Mindent szétszedek ami él és mozog”
-szerepel a bemutatkozódban.
Ha lehet ez legyen a kivétel! Nem akármi készülék van a birtokodban! :irigységikon:
(#) Emberke válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Még a gondolat is távol áll tőlem ezzel kapcsolatban.
Kapásból látom hogy valami profi cucc,csak még nem ismerem.

A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
(#) Emberke válasza efraim hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Sajnos nem jutottam sokkal előrébb a leírással.Hasonlót találtam én is a neten amikor megkaptam de az is angol volt.Magyarul semmit nem találok róla.De még youtube videót sem.
(#) pucuka válasza Emberke hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Inteligens akkutöltő, kisütő a pici. Az angol fordításban pedig segítség. Ezzel csak ki tudod hámozni.
(#) Emberke válasza pucuka hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Azt tudom mert a menüjében láttam a funkciót.De az angolom nagyjából ennyi.Számtech angollal elvagyok,de komplett szöveg az finish.
Többek között az is érdekelne hogy kis motort hogy lehet vele meghajtani és mennyi ideig és hány amperest.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
(#) pucuka válasza Emberke hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

A linken amit küldtem, egy fordító van. Az egyik ablakba beírod, vagy bemásolod, a másikban magyarul látod. Meglehet nem tökéletes magyarsággal, de azért a lényeget meg lehet érteni.
Mercédesszel is lehet szántani, de . . .
A töltőáramot beállíthatod. Ha ez elég a motorodnak akkor jó, de ha terheled, a fordulatszám csökkenni fog, mert a motor felvett áramát nem hagyja nőni. Nem erre való. Mivel a motor induktív terhelést jelent, azt kockáztatod, hogy a töltést szabályzó eszközt tönkre teheted.
Akkumlátor töltésére, kisütésére (regenerálására), kapacitásának, belső ellenállásának mérésére használd, ha erre nincs szükséged, akkor inkább add el, cseréld el egy jó labortápra. Modellezők igen örülnének neki.
(#) sasfiok hozzászólása Szept 14, 2014 /

Üdv mindenkinek.
Tud valaki segíteni abban hogy mi ez az alkatrész és hol lehet kapni vagy mivel helyettesíthető?
Piros kb 7x7x3mm 2db lábbal kondinak tűnik de nem találom ezt a típust sehol sem.
Ez van rá írva ebben az osztásban és sorrendben ahogyan írom.
0.1
63-B
R 2
WIMA

Tudom nagyon pancser kérdés de nekem sokat jelentene ha tudnám pótolni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv mindenkinek
(#) 20sz Jófiú válasza sasfiok hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Ez vélhetően egy 100nF-os 63V-os fóliakondenzátor. Minden elektronikai alkatrészeket árusító boltban kapható. Vidd magaddal az üzletbe és segítenek.
(#) valaki2233 hozzászólása Szept 14, 2014 /

Ajánlom a Lomexet a Lehel úton, a 14-es villamossal könnyedén el lehet jutni oda(Dévai úti villamosmegálló) oda elviszed segítenek.
(#) granpa hozzászólása Szept 14, 2014 /

Szevasztok!
A csőkérdés sikeres megoldásán felbuzdulva,itt az új tétel: PT1093, és PT2050, TO220 tokozású valamik; mik? E keresésre nem áldoztam csak fél órát, nehogy megint a fejem fájjon csak. Kérem segítségeteket.
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Képet kérünk!
(#) zosza18 válasza granpa hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Én ezt találtam hirtelen felindulásból: PT2050 és PT1093
Lehet baromság amúgy, de így már rá lehet mérni vagy próbálni és akkor kiderül.
(#) valaki2233 hozzászólása Szept 15, 2014 /

Az alábbi képen milyen alkatrész látható??? Legfelülre az van írva hogy WIMA ha valaki nem tudja kiolvasni

DSC_0004.JPG

Következő: »»   604 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem